Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lída+4 | 138596 |
11.6.2017 17:49:22
Ty jsi legrační, "kde na něj spánek brzy přijde". Moc bych ti přála dostat do ruky dítě, co je totální sova a navíc s nízkou potřebou spánku.
|
LoraX a klučičí banda | 24327 |
11.6.2017 16:27:38
Kde berete ty spavé děti ? Naše žádné nespalo cca od 2 let. Např. nejmladší vstane v 6-7 ráno, řádí a běhá, nespí celý den a i tak usíná v půl desáté. Když fakt hodně divočí nebo ujde těch 4-5 km, tak usne UŽ v devět.
|
Marka | 140743 |
11.6.2017 16:18:36
Nepřevlíkaly se, jen se natáhly na matrace a přikryly fleecovou dekou. Poslouchaly pohádku, kdo usnul, toho nechaly učitelky spát. Ostatní děti šly do vedlejší třídy a něco tiše dělaly.
Byla jsem ráda, že děti ve školce nenutí spát. Ačkoli jsem původně měla jasnou představu, že dítě musí spát po obědě než půjde do školy, tak bohužel to prostě nešlo. Od třech let prostě neusnulo, i když jsem byla přísná a hodinu muselo dítě ležet. Když to takhle trvalo přes týden, tak jsem to vzdala a zavedla jsem jen odpočinek se čtením pohádky. Dítě už nikdy neusnulo (kromě nemoci), to spíše já. Takže pak ve školce jsem byla ráda, že to je dobrovolné. |
Senedra | 14756 |
11.6.2017 11:49:36
A odpočinek po obědě - třeba na pohovce, s knížkou, nebo maloval u stolu, něco skládat... Stačilo.
|
Senedra | 14756 |
11.6.2017 11:48:41
Hele, jak to máš ty, je tvoje věc. My to máme/měli prostě jinak - kolem sedmé jsme většinou dokončovala večeři, děti koukaly na Večerníčka, najedli jsme se ( už s tatínkem). Chvíli si s ním pohrály, vykoupaly se, třeba jsme si ještě zahráli pexeso nebo něco podobného, tatínek přečetl pohádku a děti spokojeně v postelích usnuly. Žádné divočení se nekonalo. Nekoukaly pak už na TV, nehrály na počítači, třeba po osmé už ležely v postýlkách a prohlížely si nějaké knížky. jen do té postele vlezly po osmé a ne hned direktivně v sedm.
|
Inka. | 141843 |
11.6.2017 11:44:18
Někdo má rád vycepovaný děti, někdo upřednostňuje volnější režim.
|
Silvie03 | 80313 |
11.6.2017 11:42:27
Senedro, vůbec nemám spavé děti. A jak už jsem psala, nepíšu jen o těch svých, ale o všech z naší rodiny. Byly jsme (já a ségry) zvyklé na to, že o spaní se nediskutovalo, prostě se šlo do postele. Výjimečně o víkendu jsme se mohly s rodiči dívat na telku. A všechny v tom modelu pokračujeme i ve vlastních rodinách.
Moje vlastní děti spávaly do cca 5-6 let po obědě, když se to začalo lámat, tak si stejně v té posteli asi hodinku poležely. Třeba s panenkou nebo plyšákem. Byl to odpočinek nejen pro ně, ale i pro mě. A když jsi vzpomněla otce: pamatuju si, jak příchod tatínka v pozdních hodinách děti vždycky rozdivočel. To jsem těžce snášela, pak děti fakt usínaly hůř a později. |
Senedra | 14756 |
11.6.2017 11:38:20
Hele, Silvie, je zajímavé, že v jedné školce byl problém cokoli - jakmile jsme přišli s nějakým dotazem nebo přáním, tak jsme se dozvěděli, proč nejde daný stav změnit. Ve druhé školce se vždycky nejdřív učitelky snažily problém vyřešit a teprve pak se věc nějak uzavřela.
|
Kat | 121378 |
11.6.2017 11:36:52
Silvi, zalezi to taky na tech detech.
|
Senedra | 14756 |
11.6.2017 11:34:20
Silvie, omyl - u nás problémy se spaním jednoznačně pocházely ze školky ( z jedné). Prostě když dítě usnulo ve školce ( kde k tomu bylo tak nějak tlačeno), mělo rozhozený spánkový rytmus. Kdyby nemuselo spát po o, tak je všechno v pohodě.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.