| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kineziologie

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 453  [Dalších 193 >>]
Teraza Horáková 54297
5.3.2010 16:33:45
Kineziolog zkoumá svalové napětí, zpravidla přes ruce a přenosu v energetických drahách. Pokud na meridiány či čínskou medicínu nevěříš vůbec, je to poměrně překvapivé, co se vlastně nedozvíš.

Jinak neznám kineziologa, co pracuje s takhle malými dětmi - nevím, zda to na naše paní dělá - dost toho se synem napovídala, ale odblokování strachu v jeho věku asi taky probíhá jinak. Seděla jsem na chodbě, moc ti toho nepovím.

mybabym 90588
5.3.2010 16:30:52
A v čem vlastně ta kineziologie spočívá? Je to nějaká léčba povídáním si nebo je to nějaké působení rukama nabitýma energií? Vůbec totiž netuším, co si pod tím mám představit.
Teraza Horáková 54297
5.3.2010 16:28:32
zatím to synovi (měl panickou hrůzu ze zubaře) vlilo optimismus do žil, ale nejsem si jistá tím, zda to vydrží i ošetření, které nás čeká, proto nejásám hop.

Mně to pomohlo hodně vyrovnat se s věcmi, které se staly, když jsem byla hodně malá a pak s jedním dospěláckým zlým zážitkem.
mybabym 90588
5.3.2010 16:26:11
Terezo, byť je mimopražská, ocením aspoň názor, zda to pomohlo. Moc děkuji.
Teraza Horáková 54297
5.3.2010 16:24:39
Mám a velmi dobré. Dám vědět za 14 dní, zda to pomohlo, ale u dítěte velkého. Jenomže je mimopražská.
mybabym 90588
5.3.2010 16:23:40
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s kineziologií. Mám 21měsíčního syna, který se abnormálně často vzteká kvůli maličkostem. Jeho záchvaty hraničí s tzv. afektivními záchvaty, kdy dítě upadne do bezvědomí. Takto daleko ještě nejsme, ale už se stalo, že na pár vteřin nemohl popadnout dech a modral. Už jsme docela na pokraji sil, protože své záchvaty má poměrně často a vlastně vše si vynucuje řevem. Slyšela jsem, že tyto problémy by mohla vyřešit kineziologie, ale moc o tom nevím. Proto jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti a případně vás poprosit o tip na kiniziologie v Praze. Děkuji.
Schumi, Vev 05, Damí 07 29025
10.2.2010 23:04:28
Milé zasvěcené maminky, moc děkuji za tipy i rady. Také za Vaše názory a postřehy. Sama jsem o konstelacích mnoho nevěděla, viděla jsem dokument v TV, přečetla pár povrchních článků. Ale řeším doma tak veliký problém s dcerkou, že fakt přemýšlím o všem možném, co by mohlo snad pomoci. Na kineziologii jsem byla, pomohla mi v určitém problému, ale stále to není ono. :(
P + 6 10731
9.2.2010 14:24:14
Řeší se tím jakékoliv problémy. Funguje to výborně. Já už jsem stavěla konstelaci 4x, po každé je mně i dětem líp. Stejně tak mým známým.
Teraza Horáková 54297
9.2.2010 11:52:18
aha, takže se tím řeší nějaké rodinné starosti. Díky.
Eržika. 36295
9.2.2010 10:57:23
Kopíruji:

Jak vypadá sestavení konstelace?

Zjednodušeně:

Probíhá ve skupině lidí (cca 10) v bezpečném prostředí.
Ten, kdo si chce sestavit konstelaci se domluví s lektorem, jaký problém chce řešit. Lektor určí důležité osoby v tomto problému (rodinné příslušníky hodně zpátky- do prababiček, partnery, bývalé partnery, děti). Klient si z osob přítpmných na konstelaci vybere zástupce těchto důležitých osob i za sebe samotného a rozestaví je do situace aktuálního problému. Pak lektor pracuje se situací konstelace.
Je to velice silný zážitek jak pro klienta, který vidí situaci zvnějšku a nakonec je do ní zapojen tím, že se vymění za svého zástupce. Silný zážitek je to i pro účastníky konstelace - je neuvěřitelné, ale zažíváte emoce vůči ostatním a to až se silnými fyzickými pocity nelibosti, odporu, soucitu.

Doporučuji nejdříve zkusit konstelaci v roli účastníka - zvláště pokud jste nikdy nic podobného nezkoušeli.
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 453  [Dalších 193 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.