| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Zvířátka - ostatní

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 6339  [Dalších 6309 >>]
neznámá 91073
20.3.2018 7:25:26
Neznámá to ví.
ALe vzhledem k tomu, že žije na statku v zemědělské oblasti, je celkem jedno, jestli je přikrmuje na krmítku nebo si zaletí k jiné zvěři do korýtka. Na krmítku to je zábavnější.
Kočkám rolničku dávat nebudu a tečka, zas tak úspěšný nejsou.
lesley 28930
20.3.2018 6:16:49
Nemůže to být kosice? Na tu jsem se koukala na krmítku zrovna včera, celou zimu tu nebyla a teď se k nám zase nastěhovala. Asi ví proč ~o~, nemám ráda kosy, sezobou nám vždycky první jahody ~o~. Škoda že nemáme kočky ~j~ ~t~ .
Shrekyně 151836
20.3.2018 1:47:42
Kukačka je extrémně plachá, tažná a navíc hmyzožravá. Ta ti na slunečnici fakt chodit nebude.
Shrekyně 151836
20.3.2018 1:43:51
Tak někdo krmí pro své potěšení, co na tom, že to škodí ptákům... Další zprostředkovávají zábavu svým kočkám? Tihle milovníci zvířat jsou nejlepší.

Když neumíte zabezpečit kočku třeba rolničkou, aby ji ptáci včas slyšeli, tak si to krmení proboha odpusťte. Kočka vyhubí ročně milióny ptáků. Není to příroda, ale lidská blbost.
Mája+kluci 07, 11 95717
19.3.2018 22:55:00
Hani, odborník nejsem, jen se o to už pár let zajímám :-)
mimo jiné i kvůli tchýňce, která by ptáčky nejradši krmila pořád, tak vždycky dohledám nějakou relevantní studii (nebo dobře ozdrojovaný populárně naučný článek) a tím ji brzdím ~:-D ona je jinak zlatá ženská a chytrá docela taky, tak na ni nechci nějak nepodloženě hukat

Obecně na podzim do prvního sněhu mají ptáci většinou co sbírat po zemi, i bobulí bývá dost. takže poprvé krmíme opravdu až s prvním sněhem. Nebo když víc přimrzne, tak mají ptáci velký výdej energie kvůli zahřátí. Cca od ledna přikrmujeme souvisle a končíme podle počasí. Jak jdou teploty nahoru a ptáci začínají svatební zpěvy a lákat samičky, tak už by se krmit nemělo (a pak jaro+léto samozřejmě vůbec). taky záleží na oblasti, my jsme dost v nížině, ale třeba teta má chalupu v Karpatech, tam zkrmí semen fakt snad 50kg za zimu :-)

My tedy lidským jídlem nekrmíme, důležité je hlavně nedávat plesnivé, asi i to sladké/slané jim svědčit nebude, ale to nastudované nemám. Dáváme vyloženě semena nebo lojové koule, výjimečně kousek starého pečiva (obyč chleba, rohlík). Tak tady neporadím ~d~

Třeba nakoukne ještě někdo fundovanější, ráda si taky rozšířím obzory :-)
Hanka 75 76332
19.3.2018 22:17:23
vím, že se mají ptáci začít přikrmovat až po prvním sněhu... je to tak ? ten ale letos třeba v Praze skoro nebyl, tak nevím...
vypadá to, že jsi odbornice, tak se ptám. Jinak, že se nemají celoročně vím, ale jak jim to škodí (to co popisuješ) jsem netušila, takže ono to bude asi tak i u neznámé kdyby věděla tak se toho vzdá.. když neví tak dokrmuje...

já zas slyšela, že stačí zrnko soli na starém pečivu a malého ptáčka to prý může zabít, je to pravda ? Snad to nevadí labutím, kachnám, lyskám... neb ty dokrmujeme starým pečivem. A dneska jsem jim hodila starou rýži, staré těstoviny a slupky ze syrových brambor, je to OK ?
A sušený kokos prý nabobtná ve voleti a zadusí.. ? Je to nebezpečné hlavně s cukrovím :-(

Hanka 75 76332
19.3.2018 22:12:59
krmítko by mělo jít ošetřit nějakým "límcem" otočeným dolů, aby tam kočky nevylezli - nebo drátem ? není něco dostupného na netu.. no a krmítku do volného prostoru, ne ke stromu, keři.. nepomohlo by to ?
Mája+kluci 07, 11 95717
19.3.2018 22:08:47
neznámá, ale tím celoročním krmením jim fakt ubližuješ, to je ti jedno?
ptáci, kteří jsou dokrmovaní i v době toku a hnízdění se vůbec nevěnují lákání samiček a stavbě hnízd, vypadávají z reprodukčního řetězce, normálně zleniví a pak i zdravotně strádají ~d~
prosím, abys to ještě zvážila, jestli ti to za to tvé pobavení stojí...?
Rodinová 140078
19.3.2018 21:30:43
Jo s orlem by se role obratily~:-D
Taky me to desne bavi, mame krmitko na parapetu za oknem, takze muzu pozorovat fakt zblizka. Ptaci se behem jednoho dne naucili, ze od oblud za oknem nehrozi nebezpeci, akorat rychle pohyby je vyplasi, takze poodleti na mezistanici na orechu.
neznámá 91073
19.3.2018 21:23:47
Holuby do huby jsou přesné.~t~
Nad lesy nám momentálně krouží orel mořský, já těm kočkám vyhrožuji, že míto poštolky přiletí orel.~t~
Já se přiznám, že krmítko mě neskutečně baví nekrmím pro ty ptáky, ale pro svojí potěchu, takže krmíme zcela špatně celoročně.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 6339  [Dalších 6309 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.