Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
77kraska | 132593 |
24.3.2018 16:00:04
Ino, presne tak....staci chlapi optici jsou v duchodu a vsude v optikach kolem jsou jen same prodavacky, ktere na bryle ani nesahnou
|
Ina z Radešína | 148892 |
24.3.2018 15:53:47
No, udělají Ti to tam, kde ještě mají optika, který to umí . A budou ochotní se s tím drbat. U ručního broušení je samozřejmě vyšší riziko prasknutí skla. A vem si, že po obroušení ještě musí navrtat dírky na šroubky. Chce to fakt někoho ze staré školy. V síťových optikách většinou optici ani nepracují, jen prodavačky. Ten automatický stroj se totiž naučí obsluhovat i cvičená opice.
|
Černá kronika | 103775 |
24.3.2018 15:52:25
No já mám vrtaný brejle 13 let, nechala jsem si v nich jednou vyměnit skla za silnější a pořád drží, ale je fakt, že je nosím příležitostně a poslední dobou ještě denně do auta. Zkoušela jsem si už X obrouček a ve všech vypadám blbě. Už i v jedné optice mi řekli po zkoušení obrouček, že bych si opravdu měla raději pořídit ty bezobroučkové. Bylo mi řečeno, že mám tak jemný obličej, že vždy jdou nejdřív brejle a pak teprvě já. Navíc mám kulatý tvar obličeje a prostě se sama v obroučkám cítím děsně blbě a přitom nevidím a brejle potřebuju.
|
77kraska | 132593 |
24.3.2018 15:48:12
Kroniko, ja vrtana skla nedoporucuju, z vlastni zkusenosti, sice to vypada dobre, jako kdyby clovek nemel vubec bryle, ale u dnesnich vrtanych skel se ty sroubky porad uvolnuji a zadny optik je nechce spravovat....musi se poslat do dilny v puvodni optice, ale jak to ma clovek vydrzet nekolik dni bez bryli, to uz nikdo neresi
|
Černá kronika | 103775 |
24.3.2018 15:45:35
Aha, děkuju. To je ale pak opravdu hodně omezený výběr, protože když se mi z toho mála líbí postranice, tak jsou většinou pro mě nevyhovující skla. Takže možná spíš ty menší optiky zkoušet?
|
Ina z Radešína | 148892 |
24.3.2018 15:41:40
Skla se vyrábějí - brousí z kulatého polotovaru. V naprosté většině optik sklo brousí plně automatický stroj. TO znamená, že pokud si vybereš brýle bez obrouček, optik je rozšroubuje, a tvar těch provizorních sklíček, s kterými jsi brýle zkoušela, do stroje naskenuje. Pak mu stroj automaticky vyrobí skla dioptrická, stejného tvaru.
Postaru se sklo brousilo z polotovaru ručně, na brusce. Technicky tedy je možné vyrobit skla jakéhokoliv tvaru (pouze s omezením, že musí zůstat zachováno místo na upevnění straniček) ale v praxi se s tím už dnes nikdo takto nepiplá. |
Černá kronika | 103775 |
24.3.2018 14:40:06
Nejen že je ve vrtaných brýlích mizerný výběr, ale když už se mi líbí obroučky-postranice, tak se mi zase nelíbí tvar skel. Jen v jedné optice jsem narazila na větší výběr vrtaných brýlí a bylo mi řečeno, že mám koukat jen na obroučky, že tvar skel se přizpůsobí, jak budu chtít. Bohužel tato prodejna je daleko, jen jsem projížděla a už se tam nedostanu. Obešla jsem další poblíž a i volala do Fokus a dalších těchto řetězců a všude jinde mi tedy bylo řečeno, že musím vzít tvar skel, jaký je u obrouček. Tím se ale výběr ještě víc snižuje. Je tu nějaký optik nebo zákaznice, která by mi řekla, jak to se skly je, zda je to o ochotě, nebo to fakt nejde a to tedy proč?
|
Františka85 | 108823 |
26.2.2018 22:33:58
Nikdy jsem kvůli brýlím nešla na oční, vždy jen do optiky a spokojenost. Těch pár korun, co dá pojišťovna mi při ceně brýlí připadá jako výsměch.
|
Katka a 2 výrostci | 141251 |
26.2.2018 20:25:40
Presne tak.Cumela jsem,co ma za vybaveni optik,ke kterému ted chodim pro bryle. A mereni velmi peclive,venuje tomu spousta casu.U Mudr.5-6 mesicu cekaci doba...taky uz chodim jen do optiky.
|
kambala nakopávačka štěňátek | 118391 |
26.2.2018 19:21:00
Mám geniálniho očního,na pojišťovnu, dělal v usa,je sikovnej,chytrej,zachranil mi oci po operaci. Mudr Vido,praha
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.