Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
ALL | 4469 |
7.6.2016 21:40:33
Nezažila jsem, ale slyšela jsem od odborníka, že může dojít až k psychické "slepotě". Pokud to netrvá moc dlouho, je to stav vratný, ale chce to odborníka. Rozhodně bych ale nespoléhala na to, že se to samo spraví, ale vyhledala lékaře, případně zároveň i odborníka na duši, pokud bych měla pocit, že to může být psychické.
|
Shira | 58632 |
7.6.2016 19:57:29
"Při krátkozrakosti to naopak má znamenat, že se ten člověk nedívá do budoucnosti ..."
...tak to je naprosto přesné, to odpovídá situaci kdy má člověk pocit, že bude jen hůř a v budoucnu ho již nic pěkného nečeká a že daná situace nemá řešení a vpodstatě se bojí dívat do budoucnosti, děsí se jí, protože nevidí řešení a napadají ho jen ty nejkatastrofičtější scénáře a vzhledem k tomu, že tento stav trvá už pár měsíců a postupem času místo, aby se problémy postupně řešily, tak přibývají a celá už tak dost složitá situace se komplikuje, takže jakoukoliv budoucnost v této situaci ten člověk vidí černě resp. opravdu spíš nechce ani vidět... Hmm, ale co s tím? Brýle či silnější brýle asi moc nepomůžou a srovnat psychiku v té situaci prostě nějak nejde |
daba+holčička | 55689 |
7.6.2016 19:50:06
jo, při přepracování mám problém dokonale zaostřit na počítač, Jako vidím to, ale trošku rozmazaně.
|
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 | 61018 |
7.6.2016 19:01:18
Ano, stalo se mi nedávno. Během půl dne jsem na jedno oko viděla jenom bílou mlhu. Po 14ti dnech jsem ještě přestala hýbat levou rukou. U mě to byla kombinace vysokého pracovního vypětí a streptokoka, po měsíčním pobytu doma a ATB na 30dní se vše vrátilo do normálu.
|
Černá.Berta | 146641 |
7.6.2016 18:55:30
Stalo se mi to. Už jsem to tady psala. Nechci strašit, ale byla to mozková trombóza a otok mozku, který tlačil na oční nervy, ty otekly taky. Já teda viděla nejen neostře, ale jakoby trochu v mlze. Taky jsem myslela, že to je z únavy a stresu. A nebo z toho, že mám nosit brýle a kašlu na to. Měla jsem jednu dioptrii, po vyléčení (mozkové tromb.) zůstal zhoršen. Jen o jednu a půl D, nic tragického zase.
|
1kulička | 119729 |
7.6.2016 17:24:00
Ano, zažila jsem, najednou jsem špatně viděla za šera a do dálky (rozmazané názvy ulic), tak jsem zašla k očnímu a dali mi brýle na dálku necelou 1 dioptrii. Po 2 letech mateřské byly dioptrie pryč a viděla jsem zase normálně, očař nic nenaměřil. Já teda myslela, že to bylo z neustálého čučení do PC v práci....ale mám práci i dost stresující, takže těžko říct.
|
Pam-pela | 97353 |
7.6.2016 17:20:41
Ano, přesně tak to měla moje blízká kamarádka, naprosto rozostřené vidění, zhoršilo se to v hrozně krátké době, viděla rozmazané, absolvovala CT i různá jiný vyšetření, vše v pořádku.
Vidění se zázračně upravilo, když se vnitřně rozhodla odejít od manžela - psychického tyrana. Ona sama je doktorka, takže se připravovala na různé katastrofální scénáře fyzického rázu. Stalo se nedávno, bydlí sama, vidí zase dobře. |
Tečka. | 132715 |
7.6.2016 17:00:01
Mám to úplně stejně, při stresu vidím podstatně hůř na blízku. Když jsem v pohodě vidím bez problémů.
Podle psychických příčin nemocí to znamená, že odmítám vidět věci, které mám přímo před nosem a v současnosti - docela to sedí Při krátkozrakosti to naopak má znamenat, že se ten člověk nedívá do budoucnosti ... |
Afima | 93790 |
7.6.2016 16:03:23
Muj manzel mel nekolikatydenni epizodu rapidne zhorseneho zraku, kdy jsme si v utery posilali nekolik sms a ve stredu uz nebyl schopen precist ani jedinou. Tudiz ztrata ostrosti zraku doslova behem nekolika hodin. Prohnali ho vsemi moznymi vysetrenimi, od odberu krve po CT. Nic. Zrak se upravil behem nekolika tydnu sam a jako pamatku mame doma dvoje bryli na cteni. Meli jsme tehdy stresove obdobi, ale netroufla bych si tvrdit, ze to bylo zpusobeno prave tim. Rozhodne bych na to nespolehala a utikala k doktorovi, protoze u manzela vyslovili podezreni na nador, ktery se nastesti nep[otvrdilo.
|
bromelie | 68805 |
7.6.2016 15:47:41
Já myslím, že možné to je. Včera jsem si nemohla ani třísku vyndat. Když jsem ve stresu nebo hodně unavená, hůř vidím. Jinak dobře.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.