| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zelený zákal

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 41  [Dalších 1 >>]
AneJa 53120
16.2.2012 17:36:01
Dobrý den, dneska byl synovi zjištěn zelený zákal, je mu 9 let. Jedno oko má zdravé, na druhém má zatím 3/4 dioptrie, příští týden jdeme na perimetr. Máte někdo zkušenosti co bude dál???? Je mi jasné, že budeme kapat, ale může se zrak nějak razantně zhoršit? Děkuji za info.
roháč 93574
3.1.2011 17:27:12
Zdravím,jsem maminkou skoro 6 letého syna.Glaukom nam zjistili v 5 letech.Kapeme a chodíme na kontroly.
Dáša B (IP adresa: 94.112.13.78)
  • 
6.12.2010 18:45:02
Ahoj, mám 5-ti letého syna s glaukomem, na jedno očíčko už nevidí, druhé ještě trošilinku funguje.Ráda poznám maminku, která má stejný problém a je ve stejné životní situaci.
ema2 94465
21.9.2010 14:26:57
Sydney77
Tak najak aoko ty. Pred porodom asi 3 roky som kvapkala.
Pocas tehu kontroli - tiez som nechcela kvapkat.
Po porode som na obe oci bez kvapiek uz 2 rok.
Lekar sa cuduje a keby som nemala spravu od predchadzajucej dr. tak nevery.
( pocas tehu som menila lekara)
Teraz stale kontroly po pol roku.
susu (IP adresa: 85.93.97.42)
  • 
21.9.2010 7:10:52
Mám zelený zákal, cca od roku 1997,nějakou dobu jsem kapala, kapky mi nedělaly dobře a navíc moc nezabíraly, tak zkusili operaci laserem, ta zabrala vždy jen na asi měsíc, pak mi šel tlak zase nahoru. No takže došlo na operaci v Praze klasika s rozřezáním oka(respektive postupně obou asi 2 roky po sobě) a ta funguje od let 1998 a 2000 dodnes. Teď po operacích tedy nekapu nic.
Sydney77 96323
20.9.2010 22:12:16
Kapu už přes 10 let (cca 14?). Chodím na kontroly. V těhotenství jsem se (po přečtení příbalového letáku - jsem na to ujetá) s doktorem domluvila, že bych ráda kapat přestala, tak mě zval častěji na kontroly s tím, že hraniční hodnoty tlaku nevadí, ale pokud by tlak šel hodně nahoru, takže bude přednější kapat, neboˇt riziko pro plod je nula, nula, nic... Kupodivu jsem bez kapání přežila a po porodu už kapu jen do jednoho oka (druhé se i bez kapek drží), tak doktor říkal: "Ještě jedno dítě a jste zdravá." ~t~
Maťa. 21117
20.9.2010 21:58:12
LUca, moja mama ho má. Len kape. Oči udržuje už dva roky ok - ťuk ťuk
Luca, Maty 09/07 + Kýša 11/11 66937
20.9.2010 21:35:10
dobrý večer všem,

je tu někdo s tímto problémem? Co s tím děláte? Jen kapete? Nebo existuje něco přírodního, s čím máte dobré zkušenosti (např. Protectum Gingko Extra)??
Budu ráda za každou informaci.

díky moc všem ~x~~x~~x~
Slunečnice (IP adresa: 89.176.4.245)
  • 
2.6.2010 22:01:19
Ahoj Maargitt, díky za info.
Mě glaukom zjistili při běžném očním vyšetření - Dr. mi řekla, že mám nález na zrakovém nervu. Následoval perimetr, který byl ok, NOT také v normě, jak už jsem psala. Nicméně OCT ukázal úbytek vláken na zrakovém nervu. Z toho, co jsem se na netu dočetla vyplývá, že na nitroočním tlaku nezáleží. Že někdo s vysokým NOT mít glaukom nemusí (což je asi tvůj případ) a naopak ten, kdo má NOT v normě, glaukom mít přesto může. V pondělí jsem objednaná ještě na oční kliniku, tak jsem zvědavá. Hlavně bych potřebovala informace, tak se v pondělí na všechno vyptám.
maargitt & dráčátka 67638
26.5.2010 18:34:27
slunečnice, neviděla bych to dramaticky. pokud máš NOT v normě, budou tě jen hlídat a kdyby se zvýšil budeš kapat, případně zobat. Mě tedy léčili asi 15 let na glaukom a pak se v těhotenství, kdy jsem to začala řešit kvůli lékům, zjistilo, že jsem zřejmě žádný neměla. Nicméně, za začátku jsem měla tlak hodně zvýšený a po asi roce se to díky kapkám a dalším lékům dostalo do normy. Už dva roky nekapu nic, jen chodím a půl roku na kontroly (perimetr apod). tobě se na to přišlo jak, když máš NOT v normě?
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 41  [Dalších 1 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.