Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Pam-pela | 97353 |
22.2.2018 23:37:01
A co se týká doktorů a jejich poslání...jo, dobrý, určitě jsem ráda, když takového doktora potkám, pokud je ještě trochu jasnovidný a přístupný k širšímu a individuálnímu přístupu, jsem ráda...ale poslední dobou mě napadá, kde berou energetické kapacity na to, aby se opravdu pečlivě a bděle a empaticky věnovali všem pacientům, co jim do ordinace přijdou, nic nepřehlédli a dokázali každý případ tak nějak z nadhledu správně zhodnotit a vybrat nejsprávnější možnost řešení (i když tady si ale přílišné iluze nedělám, nemyslím tedy zubaře, tam důvěřuju ).
|
jentakj | 147688 |
22.2.2018 23:35:53
Když mi zubař opravuje zub po obří amalgám. plombě, tak tam dává cosi, co se laserem v takovém přístroji musí vyrobit, aby to dokonale sedělo na ten zbytek zubu, co mi zbyl. Takže ošetření, někdy xkrát, když je třeba, ale i to finální je na hodinu, pak scanuje, pak to nechá vyrábět, já jdu do čekárny si odfrknout, on vezme dalšího, což je třeba hodina, pak mě napíchnout a pokračuje se - zas hodina. A to se zubař nezastaví a jede. A ta jeho práce něco stojí. Opravdu by mi vadilo, když by pracoval frk frk, protože si spočítá, že musí plombu vyrobit za 10 minut na pojišťovnu, aby si vydělal. a pak nedodržuje technologický procesy a pak se pacoš diví, že po čase se ukáže, že práce není kvalitní.
|
Pam-pela | 97353 |
22.2.2018 23:30:12
zetko, obávám se, že špatně je ten, kdo dělá bílou plombu hrc prc a "nasvítí" až tu poslední vrstvu.
Moje zubařka to tedy takhle dělá, bohužel, je to stará škola, manželův zubař má už rtg, zvětšovací sklo, obrazovku, ochranu pusy při odvrtávání amalgámu (nevím, jak se to jmenuje) a bílou plombu mu dělá minimálně hodinu s tím, že to lepí po vrstvách, chce to čas... Levné to není, ale brala bych aspoŃ tu "ochranu pusy" proti amalgámovému prachu, vím, co to dokáže udělat v nervové soustavě. Jinak souhlas s ostatními - zubařina potřebuje docela nákladné vybavení a je to docela tvrdá dřina...a navíc ti vystreslí pacienti ... |
jentakj | 147688 |
22.2.2018 22:24:41
Dano - jednoduchý - prostě pojišťovny budou muset udělat "plombaře" na pojišťovnu, kam nepáchne raději nikdo, kdo je schopen nějakou tu kačku na zuby ušetřit.
|
jentakj | 147688 |
22.2.2018 22:19:24
Kdoto - je to nutný, protože pokud chce dělat na pojišťovnu, musí od toho původního tu smlouvu prakticky získat.
|
jentakj | 147688 |
22.2.2018 22:18:07
Kukuřice, proto svého zubaře za hotovku nevyměním za žádnýho na pojišťovnu - konečně vím, co je to starost o můj chrup, citlivý přístup a vše ostatní. A proto jsem ráda za soukromé ordinace a nemusím jít tam, kam mě pošle nějaký administrativní pracovník a strkat pokoutně dobrýmu doktorovi obálky do kapsy.
|
vlad. | 38059 |
22.2.2018 22:15:03
Z+2 jaký bude systém úhrad zdravotní péče je jen a jen politické rozhodnutí. Lékaři o tom určitě nerozhodují, ani to není jejich práce. |
dryjáda | 118607 |
22.2.2018 19:26:09
Aha, jsem čekala kdo vytáhne, že lékařům by mělo jít primárně o pacienty a teprve potom o peníze. Je to přeci obor, kterej člověk dělá jako poslání ne ?
Zetko, ty pracuješ zadarmo ? Nebo jak si to představuješ ? Kdo má tedy nárok vydělat slušný peníze v týhle zemi ? Já si tedy nemyslím, že jsou zubaři chudáci, ty co znám já si žijou všichni naprosto luxusně. Ale nevyměnila bych si to s nima ani za zlatý prase. Je to extrémně náročná práce. Začínám si myslet, že jsi zdědil obří majetek, jinak bys přeci taky chodil do práce pro peníze jako my všichni ostatní normální smrtelníci. Představ si, že by ti teď v práci řekli, že ti seberou půlku vejplaty a za zbytek se lidem zaplatěj lepší plomby. Přeci je potřeba myslet nejprve na lidi ne ? Jinak můj zubař se jenom směje. Samozřejmě i já chodím na jednu plombu minimálně na hodinu. On sám říká,- když vám tvrděj, že je to za materiál, tak vám lžou. Já koupím materiál za 50 korun, ale vy zaplatíte 1000 za hodinu mojí práce (tj já, sestra, rentgen za několik milionů, pronájem ordinace za 20 atd. atd. ) |
Alca | 145121 |
22.2.2018 17:14:33
Luska66
"Máš pečlivého zubaře, takový to hrc frc a za 5 minut hotovo je špatně " Asi tak. Moje bývalá taky zvládla plombu rychle, protože tam prostě nacpala hmotu a nakonec zatvrdila. Moje nová zubařka se s tím piplá, staví plombu vrtsvu po vrstvě, každou vrtstvu zatvrzuje, taková normální plomba trvá cca půl hodiny (ale na mě je to hodinu, protože cca 20 minut mi trvá, než mi zabere anestezie), za kratší dobu stihne jen ty nejmenší kazy..... Ale plomby nepoznám od původního zubu ani pohledem, ani pocitově a zatím všechny drží..... |
Žžena | 83005 |
22.2.2018 16:45:19
Možná by se v tom měly víc angažovat obce.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.