| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Angína

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 3737  [Dalších 3657 >>]
maargitt & dráčátka 67638
25.10.2015 15:01:49
nejde vůbec o to, že bych chtěla děti vyhánět ven při horečce. Ale obě holky mají streptokokovou angínu, takže 10 dnů atb. Mladší je dobere ve čtvrtek, starší v sobotu. Do toho tu mám relativně zdravého (rýma) syna.
Mladší dcera už je pár dní dobrá, řádí jako černá ruka. Starší už je taky od včera víceméně dobře.
Mohou se mnou třeba na nákup? Nebo byste je drželi opravdu doma?
díky
aneri (IP adresa: 88.101.86.109)
  • 
23.9.2015 22:44:57
Beru duomax na zánět průdušek,po užití 4 tablety jsem začala pocitovat pálení v pochve,takže zítra volám lekarce a budu chtít změnu antibiotik(:-(
Zaplatila jsem 2 stovky za takové svinstvo!
.kili. 125672
30.6.2015 16:28:12
- "koupili jsme domácí CRP test a byl pozitivní na bakteriální infekci."
Provedli jsme jej před podáním ATB. Bez ohledu na tuto zkušenost, dá se domácím CRP věřit, jsou průkazné? "

* Předně je otázka přístroje a jeho kvality, tedy má-li protokol o shodě. Já s nějakými "domácími CRP testy nemám pražádné zkušenosti a ani povědomí o jejich existenci.

** Výraz "pozitivní na bakteriální infekci" je podivný, nic takového CRP neurčuje. Krom toho je podstatná interpretace. Domněnka, že nízká sérová hladina CRP něco vylučuje a vysoká zas potvrzuje, je klamná.

- "Jinak Ospen defacto do 48 hodin zabral, protože dcera jej začala užívat po dvou dnech horeček a do dalších dvou dnů byla bez. Jen za další čtyři měla 37,1C."

Tak nevím, napsala jste - L.C. : "....má angínu, 4 dny vysoké teploty, druhý den teplot dostala Ospen". Ten tedy užívala 2., 3. a 4. den horečnatého průběhu, to jsou tři dny, tedy více než 48 hodin. Pokud by původcem byl GAS nebo i pneumokok, bylo by dítě afebrilní od druhého dne, za 48 hodin nejpozději.
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
30.6.2015 13:43:16
Děkuju za odpověď. Ještě jsem zapomněla napsat, koupili jsme domácí CRP test a byl pozitivní na bakteriální infekci. Provedli jsme jej před podáním ATB. Bez ohledu na tuto zkušenost, dá se domácím CRP věřit, jsou průkazné?
Jinak Ospen defacto do 48 hodin zabral, protože dcera jej začala užívat po dvou dnech horeček a do dalších dvou dnů byla bez. Jen za další čtyři měla 37,1C.
Děkuju a hezký den, Bára
.kili. 125672
30.6.2015 11:58:10
- "prosím o vysvětlení "tak jak tak Ospen účinný nebyl" Znamená to, že ATB měla dcera zbytečně?"

Ospen nebyl účinný - to lze konstatovat ex post, neboť efekt se nedostavil do 48 hodin. Ospen tedy užívala zbytečně, což ale ani zdaleka neznamená, že byl zbytečně ordinován. Pokud ordinující shledal angínu, která nejspíše skutečně byla (když se poté vyvinul obraz herpetické gingivostomatitidy), pak mu nezbývalo než terapii Ospenem doporučit.

- "Angína ji byla diagnostikována podle nálezu v krku, bohužel podle něčeho jiného ne,"

to ani podle něčeho jiného nelze
Katka (IP adresa: 195.178.68.239)
  • 
30.6.2015 10:54:59
Syn (6 let), má ve čtvrtek dobrat penicilin (4-týdenní léčba boreliozy - erythema migrans), od včerejška má teplotu, na nic jiného si zatím nestěžuje, jen krk má trochu zarudlý a petechie na měkkém patře, ale polykání prý nebolí. Minulý týden ve školce onemocněly 3 děti nemocí "ruka-noha-ústa", tak jsem v očekávání, jestli se to neprojeví. Lékařce jsem volala, prý je možné, že by to i přes ten penicilin angína mohla být, což mě tedy nepotěšilo. Když teploty do zítřka nepoleví, máme prý přijít, udělá CRP a Streptest...
Máte s tím někdo zkušenosti? Jak probíhá HFMD?
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
30.6.2015 10:43:13
Děkuji za odpověď. Jen prosím o vysvětlení "tak jak tak Ospen účinný nebyl" Znamená to, že ATB měla dcera zbytečně? Angína ji byla diagnostikována podle nálezu v krku, bohužel podle něčeho jiného ne, zánět na dásních se objevil až po pár dnech. To je mi opravdu líto, že někteři lékaři špatně diagnostikují~:( Dcera netprí ani na angíny ani na nic jiného, takže ATB dosud neměla, ale i tak:-©
Filip (IP adresa: 91.187.46.15)
  • 
29.6.2015 10:23:38
Souhlasím, trpěl jsem hodně na opakované angíny, už jsem nevěděl, co dělat, přece jenom brát antibiotika stála dokola, bylo k zbláznění. Známá mi poradila, ať vyzkouším Bactoral a je fakt, že od té doby, co ho užívám, jsem angínu neměl.
Zuzana (IP adresa: 131.117.208.42)
  • 
28.6.2015 11:44:56
Souhlasím!!
.kili. 125672
26.6.2015 23:15:41
"má angínu, 4 dny vysoké teploty, druhý den teplot dostala Ospen 500 co 8 hodin, ale jen na 7 dní. "

nejspíše šlo o jednu nemoc, a to herpetickou gingivostomatitidu,
tak jak tak Ospen účinný nebyl, tedy i sedmidenní kůra je více než dostatečná

[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 3737  [Dalších 3657 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.