| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 532  [Dalších 462 >>]
Jana (IP adresa: 46.135.3.17)
  • 
11.9.2014 21:28:00
Já byla na operaci před 8 lety, předcházelo tomu něco podobného, co popisuješ. Bezprostředně po operaci jsem se cítila celkem dobře, druhý den jsem šla domů a ani mě to moc nebolelo - myslela jsem si, co s tím všichni nadělají... A pak to přišlo, ta bolest byla fakt hnusná, takže jsem 3 dny jela v Tramalu a nevylezla z postele. Zotavovala jsem se velmi pomalu, únava ustupovala zvolna. Asi 2 měsíce trvalo, než jsem cítila chuť jídla - všechno chutnalo jako papír... Můžeš to mít samozřejmě jinak, ale pro jistotu počítej s tím, že týden budeš mimo, pak už bys měla být schopná si něco uvařit a šup zpátky do postele... Držím palce, ať to moc nebolí a hlavně, ať to má pozitivní efekt - u mě mělo....
x.sky 92133
11.9.2014 18:43:30
Ony se už dneska naštěstí ty krční mandle trhají v celkové anestézii ~;) Nosní mandli mi trhali v dětství, ale doposud jsem se těšila slušnému zdraví, na infekty HCD jsem netrpěla. Takže ta souvislost s vytržením nosní mandle to být nemusí.
Simča, dcery *1988 a 1997 3201
11.9.2014 14:43:57
Byla jsem v dospělosti, ale je to už 30 let.
Tenkrát se doporučovalo jíst zmrzlinu, tak jsem se těšila na nanukáče, jeden mi přinesli den po operaci a za dva dny druhý. Ale já ho nebyla schopná polknout... A nejhorší bylo, že jsem z nich a z mléka byla strašně zahleněná a nešlo si odkašlat a zbavit se toho. Na toto si dej pozor....
Jinak druhý den jsem byla OK, chodila jsem, jen jsem se nesměla předklonit, nic zvedat, a pokud možno nemluvit....
Operace sama o sobě nebolela, ale než začali vyndávat ty mandle, píchali mi do krku injekci proti bolesti - do pusy stříkačku s 15 cm zahnutou jehlou a to bolelo dost, ale hlavně to bylo nepřijemné. Byly to asi 4 vpichy - 2 vlevo a 2 vpravo. Pak už jen fikali, hnusné bylo, že jsem seděla, sama si držela emetní misku a koukala, jak do ní dávají krvavé cucky čehosi...
A nakonec přišlo to nejhorší - strčili mi do krku cosi, co vypadalo jako velký tvarovač na řasy a byla to bolest, že jsem omdlela. Pak mi řekli, že vycvakli nosní mandli a tam že se nemohou umrtvovací injekcí dostat. Nikdo mi neřekl, že budou brát i nosní mandli, prý je to bežná praxe (nevím, jak dnes, tenkrát!). POkud bych dnes mohla rozhodnout, nikdy bych si nosní mandli nenechala vyjmout, od těch dob mi veškeré infekty vlezou přímo do nosohltanu a nemohu se jich dlouho zbavit...
Pelíšek 108598
11.9.2014 10:25:43
Manžel je snad svéprávný tvor, udělej s ním po kuchyni exkurzi.
Gladya, bývalá dasa, 63023
11.9.2014 10:02:30
Zažila jsem před mnoha lety jako dospělá, tehdy ještě bezdětná. V nemocnici jsem byla skoro týden. Po návratu z nemocnice už bolest nebyla nijak hrozná, na téměř normání stravu jsem přešla docela rychle, samozřemě jsem nejedla dráždivé věci, přesný jídelníček si nepamatuju. Byla jsem ale celkově unavená, ale celkem provozuschopná. Ale s dětmi to možná budeš mít složitější.
Žubka 15263
11.9.2014 8:13:51
Tak si kup Nutridrink Juice Style - strašně dobrý je jablečný, pila jsem ho, když jsem kvůli žlučníku nemohla vůbec jíst. CHutná moc dobře.
ronniev 8556
11.9.2014 7:39:18
Myslím, že po pár dnech už budeš zvládat sama, já jsem zvládala. Ale nepřeháněj to, a manžela s tím mixérem nauč předem!
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 59775
11.9.2014 5:30:12
dcera byla loni v 17 letech , takze skoro dospela , dulezite je se nenamahat at to nezacne krvacet, tim myslim nezvedat deti , predklony opatrne

na jidlo nejlepsi byla polevka to muzes i ze sacku :-) a br. kase s nejakym masem na stave to jsem pomixovala vzdycky tycovym mixerem :-) a tim prelila tu br kasi ono to taky lepe vypada pro oko :-) pak taky ujizdela na pribinackach meli jsme doma celo krabici z Makra .

K lekum na bolest , bolelo to MOC uz z nemocnice jela s rozpustnym Nimesilem a jeste k tomu v kombinaci jeden lek na bolest ale uz si nevzpomenu
asi 9 den se bolest zvysila tak pridali k tem dvema jeste Tramal , ale to uz na me bylo moc teda a pak nejak ty bolesti ustoupili tak ho vzala snad 2x

pila salvejovy caj uz v nemocnici , dal se lehce ocukrovany , vychlazeny na okne , ten si kup dopredu shanela jsem ho v lekarne , a pak jeste salvejovy sprej Anginal na desinfekci krku ale ten prisel na radu az pozdeji .

Drzim palce , u na doma to byl zasadni krok jak pises vysoke Aslo , selhani imunity , a tukam od te doby klid ~s~
Marka 140743
11.9.2014 2:36:23
Ovocné přesnídávky, rozmixované polévky. Ostatně rozmixovat se dá témeř vše,
i omáčka s masem, tak se to děla např starým lidem, kteří špatně koušou ...

A jinak si dej opravdu pozor, aby ti nepraskly stehy. Známému to prasklo ještě v nemocnici a měl co dělat, aby se dovolal pomoci, byl sám na pokoji. Málem se udusil tou krvi.
KoproFka 76193
11.9.2014 0:03:29
... držím palce, ať to tolik nebolí a je ti brzy fajn... já byla na mandlích jako dítě dokonce 2x (podruhé jako desetiletá) ...a... no, už nikdy víc....
dondes mi ty mandle chybí....

nicméně proč píšu - kvůlivá tomu jídlu - co krémové polévky??? to by šlo, ne??
brokolicová, špenátová, hrášková, dýňová, mrkvová, když do toho nalámeš pečivo, půjde to v té polévce sníst, aby ses zasytila...
to by manžel zvládnout mohl - když mu dáš recept - není to nic složitého~;)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 532  [Dalších 462 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.