| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 606  [Dalších 546 >>]
kdyzsluncenesviti 89186
7.5.2014 10:35:01
Pak tu mám ještě ceník Phonaku a ten má nejlevnější sluchadla za 2 900 Kč. Mimo tyto firmy vím ještě o Siemensu od kterého jsem cení zatím neviděla, ale bude to obdobné.

Mému dědovi jsme ještě pořídili bezdrátová sluchadla k poslechu televize a rádia. Dostal ke pod stromeček a docela je využívá. Aspoň něco.

S mužskými je to věčný boj. ~o~
kdyzsluncenesviti 89186
7.5.2014 10:28:05
Ještě mě napadlo, že kdyby se ho opravdu nepodařilo dostat k tomu lékaři a v centru pro sluchově postižené by tvarovky nedělali, tak snad jedině použít tovární, né moc pohodlnou koncovku a na na většině sluchadel bývá páčka, kterou si lze nastavit hlasitost. ~d~ Pak možná, kdyby přišel na to, že mu to pomůže, mohl by mít zájem o přesné nastavení sluchadla a pořízení svého vlastního s příspěvkem pojišťovny, protože nechci ti brát iluze, ale sluchadla do 2000 Kč za obě asi neseženete (pokud se na tom nebude podílet pojišťovna). Tady je třeba ceník sluchadel od Widexu http://www.widex.cz/-/media/agent-cz/Pdf/cenik-sluchadel.ashx
kdyzsluncenesviti 89186
7.5.2014 10:20:25
Zkuste se podívat po centru pro osoby se postižením sluchu. Tyto centra mívají k dispozici různé pomůcky včetně sluchadel, která půjčují. U nás je v krajském městě a mají k dispozici 3 druhy závěsných sluchadel. Jiná bych pro seniora nevolala. Jen je třeba nechat udělat tvarovky a nastavit je dle audiogramu. Tak jako tak je tedy třeba foanitra navštívit. Zrovna teď to řeším s mým dědou. Sehnala jsem foniatra, který dojíždí a dělá otisky tvarovek v místním centru pro sluchově postižené. Takže už jsem pro něj v podstatě sehnala tvarovky a sluchadla. Teď ho ještě dotlačit na audio. Dřív chodil sám a dobrovolně, ale vnutili mu tam naprosto nevhodné sluchadlo, které nakonec skončilo někde v koši. ~a~

Jinak sluchadla jsem teď půjčovala pro svého syna a platila jsem 1000 Kč vratnou zálohu/sluchadlo a 150 Kč/sluchadlo půjčovné za 4 týdny. Jinak vyjde týden na 50 Kč/sluchadlo. Sluchadla, která jsem zapůjčila jsem standardní v ceně necelých 6 000 Kč/sluchadlo a podle mě to jsou jedny z nejčastěji užívaných zejména u starších lidí. Tvarovky hradí pojišťovna jednou ročně. Jinak stojí kolem 350 Kč. Výhoda půjčování je, že si může sluchadla vyzkoušet v klidu v domácím prostředí a né, že mu je nandá foniatr na 5 minut a zeptá se jestli bere.
nebeska 90979
6.5.2014 13:20:03
Je to sice úplně mimo dotaz a řeší to jen televizi, ale zejména na ČT1 by mu mohly pomoci skryté titulky - teletext stránka 888 (pokud je už nepoužívá), na ostatních programech jsou také, ale v menší míře.
Shira 58632
6.5.2014 12:56:07
No, k doktoru na ORL nepůjde, tam ho nedostanu...sice k ostatním lékařům chodí celkem svižně,ale za tu nedoslýchavost se nějak stydí či co a prostě tam nepůjde ani za nic. A i kdyby snad náhodou šel, tak 3 tis doplatek či z podobné částky by byl v šoku a nedal by to za to. Před časem si sice cosi někde zakoupil kvůli televizi - je to takové naslouchadélko do jednoho ucha, od toho drát k jakémusi ovladači, kde se asi ovládá intenzita zvuku, možná i hloubka (celé to vypadá jak MP3 přehrávač~t~), stálo to 700,- Kč, což považuje za "extrémě drahé" a stejně to tam převážně leží na polici a když kouká na telku, tak ji raději pustí na plné pecky, protoze se mu nechce vstávat z křesla a jít si pro ten zesilovač. Pokud už náhodou tak učiní, tak než to celé našteluje, tak stejně půlka filmu/ hovoru či čeho uteče, pak zjistí, že jsou vybité baterky, takže opět na prd, navíc si to jeste pripojil ke sluchátkům, aby to měl stereo (takže pak opravdu vypadá jak posluchač nějaké MP3 hudby)... to píšu z toho důvodu, že ač tohle monstrum, co si zakoupil taky spadá do kategorie levných naslouchadel (tedy z mého pohledu...z jeho samozrejme ne), tak když už náhodou si ho někdy vezmne, tak je pak překvapen o co více a lépe slyší a je moc spokojen,problém je ale hlavně v té nepraktičnosti a velikosti celého toho zařízení, takže si říkám, že třeba by stačilo koupit mu jen nějaké to obyčejné cca do těch 2000,- tis za obě,hlavně kdyby si na něj zvykl a nosil ho trvale. Ale na druhou stranu se mi nechce jen tak vyhodit 2000,- Kč, aby to pak bylo stejne k nicemu a nepouzival to~d~ Bohuzel další senior v příbuzenstvu je to samé, ten slysí jeste o neco hůře uz mnoho let (je taky o pár let starsí) a taky naslouchadlo nechce ani za nic...a ten právě tvrdí, že všichni jeho známí, když si naslouchadlo pořídili, tak že jim stejně nevyhovovalo (právě různé šumy, zvuky, pískání) a nezvykli si na něj, takže ho stejně nepoužívají....takže ani on si ho nebude pořizovat..no je to s nimi těžké...
nn (IP adresa: 109.71.213.8)
  • 
6.5.2014 12:32:28
otázka je, jestli mu to pomůže, naše babi má podobnej problém, jenomže se ukázalo, že po malé mrtvičce je problém v hlavě /slyší, ale nespojí se jí to / takže akce sluchadla byla naprd
JaninaH 12107
6.5.2014 12:30:04
Tcjyně má teď po letech první naslouchadla, které jí vyhovují, je to úžasně příjemné pro ni i pro nás. Předtím jich vyzkoušela několik a nedokázala si na ně zvyknout kvůli zkreslenému zvuku a různým šumům a tak. Takže si myslím stejně jako Cimbur, že koupit laciná naslouchadla "na slepo" jsou vyhozené peníze.
Ta tchynina naslouchadla jsou ale dělaná na míru, jsou do uší a byla dost drahá, kolem 30 tis.
nebeska 90979
6.5.2014 12:29:48
Univerzální sluchadlo většinou zesílí všechny zvuky, což nemusí být pro každého to nejlepší, vhodnější je individuální sluchadlo "na míru". Naprosto chápu, že nikam nepůjde, můj děda je taky hluchej jak poleno a lepší už to nebude, nikam by nešel (kdysi dávno byl, sluchadlo dostal, nikdy nenosil), je mu 87.
Veveru (IP adresa: 94.74.228.90)
  • 
6.5.2014 12:28:05
Odkud jste? V Berouně je výborná foniatrička, se špatně slyšícími seniory to umí báječně.
Bberi 40972
6.5.2014 12:25:51
Přesvěč ho,at jde na orl. Já takto hučela do babičky asi 2 roky,nakonec si dala říct, nejdřív taky,že slyší výborně atd, hrozně se namě zlobila,když jsem jí říkala,že neslyší. Dostala naslouchadlo a je moc spokojená. Má to do ucha,zvenku není nic vidět skoro-platila nějaké 3 tisíce doplatek.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 606  [Dalších 546 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.