Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Ivka3 | 115865 |
8.7.2015 10:59:16
Od této neděle chodí 1x denně na velkou. Takže snad se zácpě vyhne, spíše mi jde o ty noční bolesti břicha v oblasti střev, ne žaludku. Ale čtu, díky
|
jentakj | 147688 |
8.7.2015 10:49:34
Řešíme to stále s tchýní a načetla jsem snad všechno. Ale to je o dost jiný, přece jen, jiná doba a jiný věk. Ale došla jsem k závěru, že nejvíc jí uškodilo to, že se tzv. léčila sama a to roky a teď už je pozdě. Já bych to neřešila sama a našla bych si dětského gastroenterologa - a s ním řešila postup, je mi divný, že dětská MUDra to nenavrhla. Tady máš odkaz na článek - aspoň základní info:
http://www.solen.cz/pdfs/ped/2008/06/11.pdf |
Ivka3 | 115865 |
8.7.2015 10:41:37
Prosím o vaše názory zkušenosti k následujícímu:
Minulou neděli se dcera (skoro 6 let) probudila s bolestí bříška, spíše křeče..., mysleli jsme jen na zaražený prdíky apod., ale večer jsme vyrazili na pohotovost do nemocnice, po UTZ diagnoza - zácpa, doporučen Yal. Po aplikaci usnula, vyprázdnila se ráno(před tím stolice v sobotu), chvíli klid, občas pobolívání, v úterý druhý Yal, na chvíli klid. Ve středu v noci opět pohotovost s následnou hospitalizací. Udělali jí další 3 klistýry(šla z ní opravdu "kamenná stolice"). UTZ a RTG břišní dutiny v pořádku, potvrzena zácpa. V pátek nás propustili s instrukcemi-dieta a klidový režim. Samozřejmě dostatečné zavodňování(ale ona s pitím nikdy neměla problém, pije hodně, vodu, ov.čaj, ředěné džusy- prostě rozmanité). Ty bolesti u ní převážně nastupovaly v noci. Přes den jen vzácně. Včera jsme byli se zprávou u naší dr., kde jsme odevzdali na kontrolu moč. Dnes v noci cca od 0.00-2.00hod opět bolesti, ráno v poho, nestěžuje si na nic. Den před tím vč.noci bez bolesti.Dnešní výsledek moči v pořádku. Včera byla v bazenu, může to být tím? Píšu zmateně, ale snad mi někdo poradí, na co si dát pozor, zaměřit se. Naše dětská si moc neví rady, prý v případě pokračujících problém zpět do nemocnice, ale tomu bych se ráda vyhnula, bylo to pro dceru velké trauma, ale samozřejmě, když nic jiného nepomůže, pojedeme. V nemocnici se zmínili o Lactulose. Koupila jsem, dala jsem dvakrát a po její první samostatné stolici (od klistýrů) jsem jí ho už nedala. To mi radil i pediatr v nemocnici, dávat jen při potížích, aby si tělo nezvyklo. Včera mě naše dětská dr. překvapila, když mi sdělila, že se má používat 3-6měsíců, aby se střeva naučili správně pracovat a vyprazdňovat pokud možno ve stejnou dobu. Odkázala mě na příbalový leták. Tam jsem se právě dočetla, že by se neměla používat déle než dva týdny. Tak teď nevím,co dělat. Můžou opakující se problémy být způsobené koupáním v bazenu? Co jí dávat k jídlu, samozřejmě jsem dostala instrukce, co může, co ne...ale je to trochu problematické, protože ne vše dcera jí :-( . Nemáte někdo podobnou zkušenost? |
Laurenka | 85484 |
17.4.2015 7:56:08
My měli Emulips normální (ne forte), dcerka asi od roku do tří let měla šílené zácpy, vyšetření nic neukázalo...až Emulips jí pomohl, nedám na něho dopustit. Brala ho pár týdnů a pak se to upravilo samo.
Našla jsem o něm zmínku na nějakém diskuzním fóru, tak jsem si říkala, že to zkusím a byla to dobrá volba. |
Sabika a ďáblové | 145266 |
16.4.2015 23:29:31
Holky,prosím,mate někdo zkušenosti s Emulipsem z OKG,byl mi doporučen,ze upraví zažívání a pomáhá od zácpy,je to pravda?Díky
|
Anetka | (IP adresa: 77.95.45.8) |
• |
2.2.2015 12:42:29
Mno jo, dyš už jsem toho vyzkoušela tak vyzkouším i to... :-(((( chjo :-(
|
LenkaPodkolenka | 134498 |
28.1.2015 8:03:10
Úplně nejlepší jsou prý salámy s plísní na povrchu. Prý je to lepší než activia a různé jogurty, takže hurá pro uherák
|
Anetka | (IP adresa: 92.240.179.105) |
• |
24.1.2015 17:59:22
Dobrý den,
než zmíním svúj problém - před 3 měsící jsem přestala kouřit a před 4 jsem vysadila antikoncepci - nevím zda to s mým problémem souvisí či ne. Trpím zácpou - ne jednorázově, řeším tento problém od října........ četla jsem o vláknině a tak do sebe cpu ovesné vločky, piji vlažnou vodu na lačno, jím zeleninu, luštěniny, cereální pečivo, sušené ovoce, švestkový kompot, kukuřici, aktivii.... dokonce jsem si koupila bilinkové čaje na zažívání a také probiotika. Nepomáhá :-((((( už jsem zoufalá.... na wc nejdu i 3 dny .... břicho mám nafouklé a dost mě trápí plannatost (což velmi ztrpčuje můj život). Prosím poraďte.... PROSÍM. |
.libik | 142094 |
12.11.2014 23:58:08
Melasa(2 lžíce ) v teplé vodě. Můžete si hrát na to, že spolu pijete černý kafe, protože to tak vypadá.
|
Liliana | (IP adresa: 109.164.87.196) |
• |
12.11.2014 19:59:20
Tak krev mu brali, tak to by asi něco takového našli.
Ale je zajímavé, syn je taky nedonošený (i když ne extrémně). Já tam trochu vidím v tom původ, snad v slabších břišních svalech, či tak něco. Ale u vás pokud jste s tím nikdy dřív problémy neměli, možná bych se zaměřila na tu psychiku, nebojí se z nějakého důvodu (původem ze školky) jít na velkou? U nás se to sice vleče už doby co začal chodit na nočník, ale nebývalo to tak drastické, dřív stačila i ta lactulosa a švestky. Výrazné zhoršení bylo vždy když začal "zadržovat", a je z toho velmi obtížná cesta ven. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.