Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Vítr z hor | 100046 |
29.6.2011 14:37:58
ale mám pocit, že šlo spíš o formalitu. Prostě zavolala vrchnost, že si máme mýt ruce. No fajn,
Paní nejvíc ze všeho zajímala kuřata a vejce, ale v zásadě řekla, že to mohly mít z čehokoliv. Kuře měly v sobotu u otce (zajásala), ale podle ní to mohly mít i z hovězí polévky mojí matky, smaženého sýra, který jsem si dala já a dětem nenechala ani kousnout, od nějakého nakaženého člověka, prostě jí to bylo nejspíš jedno. Já tipuju otce, který si nemyje ruce a při vaření všechno zpatlá dohromady, syrové i pečené mrská na jeden talíř a krájí všechno jedním nožem. Paní z hygieny by zřejmě zaujala maximálně informace typu "v sobotu jsme si dali kuře ve stánku na náměstí, všichni jsme onemocněli a 30 dalších lidí taky, prodavač má sračku a nemeje si ruce". |
*Jitu* | 4062 |
29.6.2011 13:34:18
No nevím, kyselý okurek na rozhašená střeva?
|
*Jitu* | 4062 |
29.6.2011 13:33:34
Ivy, ale právě u salnomely bývá krev přítomna dost často, narozdíl od rotavirů. Syn měl krev ve stolici při salmonele taky a ATB potřeba nebyla.
|
*Jitu* | 4062 |
29.6.2011 13:31:26
Inko, hele to nechápu, někdy fakt trvá půl roku, že tam ta salmonela je, to jako kdyby neměl půl roky tři výtěry po sobě negativní, tak by byl půl roku doma ze školy?
|
bromelie | 68805 |
29.6.2011 13:09:02
Veveru, to je škoda, že to nebyla ta střevní chřipka.
Dcery kamarádka se nemohla pořád zbavit salmonely, tak dostala ATB a po dobrání byl výtěr v pořádku. Možná to byla náhoda a všude píší, že se ATB nedávají. Je otázka, jestli ten Klacid k něčemu bude. |
Wiking | 104758 |
29.6.2011 12:51:32
Syn měl salmonelu před 3 roky. Ale než jsme to zjistili, stačili jsme podniknout dovolenou u moře .
On totiž neměl teplotu, nezvracel a průjem měl slabý max 2x denně (spíš takové "uprdnutí" ). Dohromady trvala 2,5 mšsíce, ale první 2 týdny bez jakékoliv léčby. ATB neměl |
Vaitea | 114076 |
29.6.2011 12:34:15
Ssi budou dělat epidemiologické šetření.
tj,.že se budou ptát, kde jste byli, co jste jedli. to opravdu pediatr nedělá, jak se tu někdo podivoval. |
zahir | 45220 |
29.6.2011 12:31:31
Syn jí měl, bez ATB,ale měl celkem lehký průběh.Doktorka doporučila jíst kyselé - kyselé okurky,nakládaný květák na kyselo,kyselé zelí.Bez problémů se toho zbavil.
|
Ivi + M + P | 41651 |
29.6.2011 12:06:57
My ATB na salmonelu dostali. Sice nebyly horečky ani teploty, ale malý měl krvavé hleny v té břečce .
Trvalo mu dost dlouho než se té potvory zbavil, nakonec to právě zazdil ten campylokok a od té doby 10000000x ťuk na zuby ! |
Esthelle | 26317 |
29.6.2011 12:02:50
Na většinu bakteriálních střevních infekcí se ATB dnes už nedávají, naopak to může prodloužit vylučování bakterie ven z těla. Akutní potíže může mít klidně týden.
Jinak druhé dítě by to chytit nemělo, pokud budete dodržovat hygienu, já osobně bych po každé stolici vydesinfikovala záchod nebo nočník, podle toho, kam kadí a důkladně umyla ruce a ještě použila desinfekci na ruce. To by mělo stačit. My teda salamonelu neměli, ale kdysi měli děti Campylobaktera a z hygieny se ptali, zda někdo z rodiny nepracuje s potravinami (musel by na výtěr) a ještě zjiš´tovali, co jsme jedli, jestli si napamatujeme, z čeho by to mohlo být. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.