Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
brabenec+Adélka | 72965 |
3.9.2013 12:03:49
|
Hannah+Onďa+Vašík | 120035 |
3.9.2013 11:51:57
Poprve se salmonelo,propustenej bez poradnych vysledku krve a do tydne jsme byli zpatky.ted 14 dni pokoj,spokojeny dite.jedl,vejskal...a sme opet na zacatku.behem 2 hodin dehydratace,kapacky,krev uz nemaji odkud brat,kapacka napichnuta na 8 pokus
Do toho kojenec mamin mazel.minule to dali 4 dny doma s chlapem,abych mohla byt se starsim hospitalizovana,ted to nejde.je tam sam,brecime kazdej jinde... Chjooo |
Michala a holky | 113579 |
20.1.2013 15:24:30
Díky moc, malou teda začali rehabilitovat už v nemocnici, ihned po tom, co to její zdravotní stav dovolil, protože se na nožičku nemohla vůbec postavit (neudržela se na ní). Zhruba tak půl roku po tom ještě na rehabilitaci chodila, ale momentálně nikam nechodíme. Synovi přeji, aby se mu to zlepšilo. Vždycky musíte věřit, že dojde ke zlepšení, třeba nám, bezprostředně po té, co to dceři začalo jeden (pro mě nelidský a neohleduplný pan ortoped ke kterému jsem už nikdy s malou nešla) defakto vyštěkl, ať počítám, že do čtyř let bude mít za sebou několik operací a budu ráda, že bude chodit a že kloub se jí v žádném případě sám neobnoví. No a tak jsme začly chodit k jinému ortopedovi, který mi dal naději, že se dcerky zdravotní stav může zlepšit a taky se tak stalo a sám byl li docela překvapený, když zjistil, že se jí kloub začal obnovovat. Dcera zatím nepodstoupila žádnou operaci. Měla jít v 9 letech, ale pan proferor to teď posunul na 11 rok. Tak uvidíme, možná že ani žádnou operaci potřebovat nebude. Držte se, bojujte a neztrácejte naději.
|
.kili. | 125672 |
20.1.2013 15:15:33
hm, já jsem nezpochybnil diagnosu, jen jsem zvažovaljin možnosti, pokud skutečně prodělala salmonellovou osteomyelitidu (což jste neuvedla), pak tím spíše nehledejte informace o něčem podobném na netu, spolehněte na pana profesora - jak jsem psal, ví o tom více. Jde o docela vzácnou komplikaci salmonellové infekce a nepředpokládám, že byste tu našla někoho s takovou věcí. Komplikací salmonellové infekce jsou častěji záněty měkkých tkání kloubů, což je věc naprosot odlišná.
|
20.1.2013 15:11:43
Samozřejmě nezpochybňuji postup pana profesora, to bych si nikdy nedovolila. Spíš jsem jen chtěla poradit, jak napomoci růstu kosti, aby se jí nožička nezkracovala nebo jen slyšet názory a podobné zkušenosti, jelikož jako každá matka jsem vyděšená, jak to bude dál. A to, že každá noha a každá kost v ní roste zvlášť a jinak také vím. To mi bylo řečeno, hned při prvním zjištění zkratu. U pana profesora jsme teprve od roku 2010.Jsem vděčná, že jsme se k němu dostali. Předtím jsme se léčily v Klatovech a Plzni (od roku 2006)
|
20.1.2013 15:04:05
Pro přesnost od 2,5 let do 8 let. Zkrácenou jí po prodělané nemoci neměla, až postupem času se jí zkracuje, podle toho jak roste.V průběhu od zhruba 3 let od 0,5 cm přes 1-1,5 cm k dnešním 2 cm zkratu.
|
20.1.2013 15:01:15
Dcera měla v květnu klasickou salmonelozu s klasickým průběhem a pak koncem června najednou z ničeho nic přestala chodit, nechodila 14 dní a nikdo nevěděl proč až se dostavily vysoké horečky, které nešly dolů ničím jen zábalem (klasické léky nezabírali), až zjistily, že má v krvi salmonelozu a že se jí usadila v tom kloubu, proto nechodila. Všude ve zprávách má psáno salmonelová osteomyelitida, tak předpokládám, že to bylo způsobeno salmonelozou.
|
arsiela, | 59672 |
7.1.2013 9:34:21
pokud ste u Dungla tak jediná rada věř mu co říká.Nemá cenu jezdit jinam.U dětí to je špička a dělá pro ně co může.
|
.kili. | 125672 |
7.1.2013 7:39:48
" co když se jí ještě zkrátí a bude napadat"
od dvou let do jedenácti došlo ke zkrácení o dva centimetry, nepopisujete vývoj toho ukrácení, možná k němu došlo ve floridní fázi nemoci a stehenní kost dál roste normálně (délka kosti není ani u zdravých stejná a normální rozdíl v délce je do cca 1 cm). Skoro bych řekl že Vaše obavy v tomto směru jsou zbytečné, spíše jde o to, jaký nález je na kosti (hlavici femuru) a to jistě pan prof. ví, dejte na něj. |
.kili. | 125672 |
7.1.2013 7:31:38
" s něčím podobným zkušenosti?"
zkušenosti s něčím "piodobným" bycvh nehledal, různá laická poznání Vás mohou jen zmást, příčin podobných potíží je povícero a onemocnění kyčelnho kloubu jsou různá. Z Vašeho popisu se věc příliš nejeví jako komplikace po salmonellose, zo by zánět hlavice kosti stehenní byl bezesporu provázen septickými horečkami, ale prof. Dungl ví o dítku to, co k diagnose potřebuje - docela by mne zajímalo, zda Vám on řekl, že jde o komplikaci po salmonellové infekci nebo zda se nejedná o jiné onemocnění (např. o syndrom Legg–Calvé–Perthes) a pouhou časovou shodu s prostou salmonellobou enteritidou. Volba vhodné doby pro operativní korekci v době růstu není jednoduchá záležitost. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.