| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina děložního čípku

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 726  [Dalších 686 >>]
magrata1 95172
2.1.2017 18:41:26
záleží i na typu, ségra si našla fakt miniaturní bulku, ani doktor to necítil, ale naznal, že jako slepec má trénovanější hmat a poslal ji na mamograf. Vzali jí bulku, mysleli, že to bude bez chemo, že bude stačit pár ozářek. Nakonec jí vzali i uzlinu, ta byla naštěstí dobrá. Ale měla 12 chemo a 40 ozářek. Chemo jí 2x měnili, protože nereagovala dostatečně. Je sledovaná, 2 roky po léčbě je naštěstí OK.
Pole levandulové 23006
2.1.2017 18:35:30
Ano, toto mela moje tchyne pred rokem. Absolvovala odneti delohy a vajecniku, mizni uzliny ji vysterili, ale ponechali a nemela ani zadnou chemo nebo radioterapii. Chodi pravidelne na kontroly po 3 mesicich, nic dalsiho s ni nedelaji, zjevne cely proces chytili velmi vcas.
magrata1 95172
2.1.2017 18:31:10
hlavně doporučuju zahájit léčbu na Žluťáku nebo podobném pracovišti, neřešit v okresních špitálech. Držím palce. Ségra měla rakovinu prsu, Žluťák si neskutečně chválila.
pucky+Alenka 16491
2.1.2017 17:59:32
Mám za sebou tuto diagnózu, je mi 38 a před rokem a půl mi zjistili rakovinu dělohy. Následovaly 2 operace, nejdřív mi vzali dělohu, vaječníky, vejcovody a děložní čípek, podle histologie zjistili, že je to agresivní typ a za měsíc mi vzali ještě všechny břišní lymfatické uzliny, ty naštěstí byly čisté. Potom následovalo 6 cyklů chemoterapie, pak vnitřní a vnější ozařování, pak jsem v rámci rekonvalescence byla skoro půl roku doma a dávala jsem se dohromady. Před Vánoci jsem se vrátila z lázní a už jsem byla schopná nastoupit zpět do práce. Prognózu nevím, ale mám malou dceru,to byl pro mě nejsilnější motor. Přechod jsem zvládla bez hormonů, návaly trvaly asi rok, bylo to nepříjemné,ale dalo se to zvládnout. Teď budu 5 let sledována a doufám, že vše bude ok. Mojí léčbu vedli u Apolináře v Praze a jsem velmi spokojená a moc je doporučuji. Kdybys potřebovala s čímkoli poradit nebo se zeptat, tak ráda pomůžu. Lucka
Monika 123907
2.1.2017 16:59:37
Podstoupila to moje babička, ze stejných důvodů jako tvoje kamarádka, ale byla tedy nepochybně starší (něco po 50, byla babičkou brzy). Bylo to zachyceno včas, neměla pak už myslím žádnou léčbu (určitě ne chemoterapii) a jak se zotavila z operace, bylo pak už všechno O.K., žije dosud, je jí přes 80. V mladším věku je asi s touhle operací problém kvůli předčasnému přechodu, ale víc k tomu nevím. Počítám, že když je kamarádka hlídaná už delší dobu, tak nemoc taky nezašla nikam daleko a bude v pořádku, i když samozřejmě je to určitě velký zásah do života.
perko 104605
2.1.2017 16:59:18
Moje kamarádka, době nálezu jí bylo asi 42 let. Vše jí odstranili, jen nevím, zda i lymfatické uzliny. Jezdila i na ozářky. Jsou to už asi 2 roky. Momentálně je vše v pořádku, kontroly jí postupně oddalují, začla chodit do práce.
Kaipa 98564
2.1.2017 16:46:18
Před časem jsem tady psala o kamarádce a jejích problémech po kyretáži. Nález z histologie nebyl 100%, ve hře bylo odstranění dělohy, nakonec se s gynekologem dohodli, že počkají a kamarádku bude dr. sledovat. Na začátku prosince další kyretáž a tentokráte už bylo jasno - rakovina. Dnes byla na konzultaci u dr., čeká ji odstranění dělohy, vaječníků, vejcovodů i lymfatických uzlin. Víte o někom, kdo to podstoupil? Jaká je prognóza?
Má dvě děti školního věku.
~n~ Je mi smutno.
muska22 79852
8.12.2016 20:13:50
Naprosto Vás chápu,prožila jsem to samé.Po kyretáži mi volaly z nemocnice,aby jsem se dostavila k primáři.Když už jsem se dostala k primáři,první jeho dotaz byl,jestli u nás v rodině měl někdo rakovinu,bylo mi tehdy 32let.Ten šok si umíte představit.Pak mě vyšetřil,a něco mi vysvětloval,ale já jsem byla mimo.Pak mi napsal hormony PROVERU,a kontrola po 3 měsících.Vše dopadlo dobře.Nebýt té otázky na rakovinu,nebyla bych ty 3 měs.tak vyklepaná.
šmudlina 43088
8.12.2016 17:07:54
Moc Vám děkuji.Mějte se moc hezkyz☺
Slída 125055
8.12.2016 16:37:24
Strach a obavy jsou pochopitelne, však pro vás platila část ad zakladatelka.ne ta první věta. Přeji příznivé zprávy a pevne nervy. ~;((
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 726  [Dalších 686 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.