Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Nux | 115203 |
15.3.2013 20:33:42
Hematologie?
Hmm, jsem z většího města, možná k tomu dojde, doktorka by mi jistě doporučení dala. Jen zatím asi to není tak zlé, nebo co. Když koukám na své výsledky, všechny hodnoty jsou hluboko pod normál, přičemž hemoglobin není tak strašně špatný. Měla jsem 90 před 3 měsíci, teď to po tom Maltoferu stouplo na stovku, ale ostatní hodnoty jsou vlastně stejné. Neovlivní to vstřebávání a využití železa. Zkusím nějaký ten přírodní prostředek, zajdu v pondělí k bylinkáři, snad mi poradí. A děkuji všem tady za snahu a pomoc. |
Nux | 115203 |
15.3.2013 20:28:51
Černý čaj piju, ale hodně málo.
Zato kafe piju dost, to je pravda. |
Nux | 115203 |
15.3.2013 20:27:41
Vitamínu C mám dost. nevyhýbám se ovoci a zelenině, hlavně baštím jablka, denně. V Maltoferu je i kys. listová, potřebná ke vstřebání železa.
|
Nux | 115203 |
15.3.2013 20:25:54
Taky jsem uvažovala nad výživovým poradcem, že by mi udělal jídelníček na míru. Ale bohužel, mám pár fakt tristních zkušeností, kdy jsem poznala několik lidí, co tohle dělali (tenkrát jsem je nepotřebovala) a byli to lidé, co prd věděli o těle a jeho fungování, jen měli nějaký kurz a hned se považovali za odborníky. Získala jsem k tomuto takovou nedůvěru, že bych musela mít fakt garanci, že je to člověk co si na odborníka jen nehraje. O zdravé výživě cosi vím, ale co tihle "poradci" tlachali za krávoviny...bylo to k pláči, když si vzpomenu, že jim několik lidí věřilo.
Co se mléčných výrobků týče, taky jsem měla období, kdy jsem to denně musela. Hlavně kysané. Jogurty, podmáslí, kyšku...pak jsem zjistila, že vlastně nejím v té době maso, byly to asi bílkoviny, co jsem si tím dodávala. |
Perseia | 135376 |
15.3.2013 20:15:46
Doporučuji co nejdříve návštěvu hematologie-nejlépe ve větším okresním městě, kde jsou dobře vybaveni a mají zkušené lékaře. Vzhledem k tvým pravděpodobně dědičným dispozicím by tě možná mohli vzít i bez doporučení-zkus si tam zavolat. Jinak musí doporučení napsat obvodní Dr.
|
Lída. | 2139 |
15.3.2013 20:11:16
Deprese se ovšem dají také svést na nedostatek železa...
můžeš zkusit melasu. Dá se kombinovat s mlékem a hořkým kakaem (pokud ti chuť melasy nejede) |
pampeliška | (IP adresa: 213.151.77.72) |
• |
15.3.2013 20:09:52
Zkus užívat přípravek Feroglobin.
Kromě železa v organické formě s postupným uvolňováním obsahuje i další komponenty potřebné ke vstřebání železa. Stačí, když ti chybí něco z toho a nevstřebáš ho. Jen v tom ještě chybí vit. C, ten je potřeba brát k tomu. pomáhá to spolehlivě. |
kosatka2 | 89902 |
15.3.2013 20:08:42
taky věřím na to, že si tělo řekne. u mě si teď taky žádá cukr, i když vlastně na sladký vůbec nejsem, radši než čokoládu a dortíček mám flákotu, ale zrovna k těm sladkostem mě to pár týdnů tahne. taky mě to teď tahne k mléčnej výrobkům, no chystám se k nějakýmu žrádlologovi, co skoro každému mléko zakazuje.
|
Monika | 123907 |
15.3.2013 20:05:12
Já tomu moc nerozumím, ale taky jsem měla dost často nedostatek železa v krvi (chodila jsem dávat krev, při tom se to zjišťuje) a mám pocit, že problémy přestaly poté, co jsem přestala pít černý čaj (přestala jsem kvůli tomu, že jsem pila i hodně kafe, tak jsem chtěla omezit aspoň něco a čaje mi bylo líto míň). Ani jsem si to nedala do souvislosti, ale napadlo mě to až poté, co mi pediatrička říkala, že se dětem moc černý čaj nemá dávat n. jen hodně slabý, protože právě snižuje vstřebávání železa.
|
Nux | 115203 |
15.3.2013 20:01:07
S tou únavou-no, já taky pozorovala, že už mi bývalo hůř, když krev tak špatná nebyla. Paradox. Já tenkrát ale měla deprese, tak se to dalo svést na ně.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.