| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 637  [Dalších 317 >>]
.kili. 125672
9.3.2012 8:57:34
zkuste

http://huhs.harvard.edu/assets/File/OurServices/Service_Nutrition_Iron.pdf
.kili. 125672
9.3.2012 8:56:26
"Tahle tabulka vypada jako ok"

to bych moc neřekl, odkud to máte ?
.kili. 125672
9.3.2012 8:49:59
"špenát moc železa nemá, to jen kdysi nějaký chytrák udělal chybu v desetinné čárce "

řekl bych, že se trochu mýlíte, obsah železa ve špenátu je ve srovnání s ostatními potravinami vhodnými pro děti vysoký, vyšší je jistě v hovězích játrech. Nicméně je tu skutečně itázka jeho využitelnosti v ohledu na poměrně vysoký obsah oxalátů.
.kili. 125672
9.3.2012 8:39:57
pokud dobře rozumím, jde o nově zjištěnou chudokrevnost tříletého chlapce. Nevím, co znamená hodně, ale pokud lékařka zahájila substituční terapii preparáty železa (otázka je jakými), pak má nejspíše jasno v příčině - nedostatku železa. Chudokrevnost (až na jednu výjimku) není nemoc, ale příznak a pokud hoch měl až doposud deostatečný příjem pestré stravy, je trochu divné, že má železa nedostatek - strava, kterou uvádíte, dostatečně zajišťuje potřebný příjem. Pokud je chudokrevnost Vašeho syna dána skutečně nedostatkem železa, pak ji substituce patřičnými preparáty železa upraví do šesti týdnů, efekt terapie lze poměrně snadno ověřit laboratorním vyšetřením po cca deseti dnech užívání.

Balbína 99798
9.3.2012 8:37:57
mně doktor radil přidat si do jídelníčku více masa.
jen poznámka - špenát moc železa nemá, to jen kdysi nějaký chytrák udělal chybu v desetinné čárce
Katka + 2 (IP adresa: 82.142.121.251)
  • 
9.3.2012 8:37:28
Netuším jak to funguje, a braní železa mi nikdy nefungovalo. Byla jsem hodně chudokrevná, syn taky, doktorka se děsila nad našimi hodnotami, pořád jsme brali železo a nic. Pak jsme ho přestali brát oba a tvářili se, že nejsme chudokrevní a teď – po dvou letech bez železa máme krev oba v pořádku, ale proč? To nevím.
.ganesha. 83982
9.3.2012 8:30:44
Doktor po porodu kamarádce na chudokrevnost doporučoval červenou řepu, že je to přírodní transfuze.
Moje dcera ji miluje, tak to zkus :)
Lída. 2139
9.3.2012 8:27:44
nejspíš neděláš chybu nikde. Moje dítě nejí téměř nic z toho, co jsi vypsala, a chudokrevné není. Nejspíš na to má vliv spousta věcí. Já jsem chudokrevná téměř pokaždé, když mi berou krev (často)
Gora 31983
9.3.2012 8:21:02
Tento týden jsme byli u lékařky, ta kvůli bledosti odebrala synovi krev, a zjistila, že je hodně chudokrevný. Samozřejmě nám dala železo, za pár měsíců máme přijít na kontrolu. Byla bych ráda, kdyby byla krev co nejdříve v pořádku, tak jsem se chtěla zeptat, nevíte, co nejlepší těmto dětem dávat k jídlu či pití, co by mohlo pomoci?
Syn jí vlastně téměř všechno od brokolice, špenátu, přes ovoce i vepřové a hovězí maso, tak mě to trochu zarazilo, že je chudokrevný. Myslela jsem, že dětem železo ve stravě stačí, tak nevím, kde dělám chybu.
Jan zháněl (IP adresa: 81.30.243.170)
  • 
29.2.2012 10:40:10
Dobrý den.
Mám také krevní skupinu AB+ a dokonce ji má i moje mnaželka..Nejspíš je to neuvěřitelná náhoda,že jsme se potkali,když je nás tak málo:)Jinak co se týče darování krve,tak jsem také dárce a po šesti letech,co jsme krev daroval mi bylo řečeno,že daleko užitečnější je plazma od dárců skupiny AB+
Nemá totiž žádné protilátky,takže přípravky z plazmy snesou pacienti všech krevních skupin..Tudíž můžete být opět užitečná.
S pozdravem Jan zháněl
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 637  [Dalších 317 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.