Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jakub | (IP adresa: 87.249.143.186) |
• |
19.10.2011 17:58:46
Zdrvím,chodim dávat krev a nepřipadám si zbytečně :D však on se vždycky najde někdo kdo ji potřebuje :D a pak z ní můžou vzít plazmu a zbytek vyhodí takže stejně se hodí :D ale zase jsme vzácní :D takže člověk si může připadat tak nějak jako že důležitě :D,já chodim dávatještě plazmu a mám ten hřejivý pocit ,že jsem prospěšný ;) to mi to vynahratuje :D když už.,..
|
Vr | (IP adresa: 81.201.48.28) |
• |
8.9.2011 18:35:09
Taky měl syn začít brát železo v kapičkách... Hrůza. Vůbec jsem se nemohla trefit do "bezmléčné pauzy". Bylo to okolo 1. roku. Propočítala jsem si, kolik FE má průměrné nmateřské mléko (bohužel málo) a kolik Nutrilon. Když by snědl 1 dávku kaše a 1 dávku mléka, tak dosáhl na hodnoty kapiček. Jídlo jsem mu vařila s mořskou řasou, která obsahuje hodně železa. Předložila mé propočty DR, ta byla spokojená. Kapičky způsobují zácpu, nechutenství, bolení bříška - toho jsem syna vyvarovala selským rozumem. Doteď mám nevypratelné prostěradlo, jak to prcek prskal. Někdo se tu zmiňoval o řebíkách v jablku. Ano - řebíky a ty kapičky je to samé. Bohužel
|
Linda | (IP adresa: 81.200.57.151) |
• |
8.9.2011 18:30:20
To netuším. Mě bylo v lékárně právě řečeno, že jídlo, které následuje po dávce železa nesmí být mléčné (snad prý ani vyloženě vaječné), protože to na sebe to železo naváže a projde to ven.
|
kili | (IP adresa: 90.183.74.174) |
• |
8.9.2011 17:57:38
- rozdíl je v mocennství železa v tom kterém přípravku, to je zásadní pro využitelnost podaného železa
- názor je takové ošidné slůvko, nejsem nějak kompetentní mít názor v té věci, natož ho sdělovat, jsou tu jistá fakta a těch je třeba se držet - podávání preparátu železa při nemoci - záleží na tom, o jakou nemoc se jedná, jaké léky jsou dále (pro tu nemoc) podávány |
Abigail* | 76789 |
8.9.2011 16:12:43
Kili, díky.
|
amanvireja | 94029 |
8.9.2011 16:07:11
Dcera má málo železa ,chodíme na krevní testy co 2-3měsíce,dříve to bylo co měsíc ,bere maltofer sirup -ten jí naštěstí chutná
|
Horama | 97202 |
8.9.2011 15:34:06
Jak mu to dáváš? Na lžičce? Pokus se omezit kontakt s jazykem na minimum - kvůli vnímání chuti. Mně se na to osvědčil dávkovač od Nurofenu Sirupu. Dcera dostala Aktiferrin v 10 měsících a ve velmi vysokých dávkách jsme ho brali dalších 9 měsíců. První týden to byl boj, pak prostě polykala. Dokonce když pak dostala při Campilobakterovi Hylak, tak ho polykala naprosto bez protestů, čímž šokovala doktorku, která chtěla vymýšlet, do čeho bychom jí tu hnusnou chuť zamaskovali.
|
kili | (IP adresa: 90.183.74.174) |
• |
8.9.2011 15:28:13
hm, tak je to asi tak, že z nějakých nálezů předpokládá anemii z nedostatku železa, Aktiferin je na míastě při dané hodnotě, možná by mohl i Maltofer, ale volil bych už raději to první, uvidí se efekt po čase - po týdnech užívání v hladině haemoglobinu, do deseti dnů by měla být zzřejmá odezva v retikulocytech
|
jedna plus dvě | 90247 |
8.9.2011 15:14:37
No to jsem nevěděla. My teda železo nedávali, ale teď třeba takhle do jogurtu pašuju hořčík a pyridoxin - to neva? Jinak, jak je to tedy s kašičkama, do kterých se přidávají vitamíny, minerály i železo? Třeba od Hipp. To taky nefunguje?
|
Abigail* | 76789 |
8.9.2011 15:03:00
Kili, víc bohužel nevím. Dělal se základní krevní rozbor, výsledky má dr. a nic dalšího mi k tomu neřekla. Při psaní receptu se mě ptala, jestli chci radši sirup nebo kapky - říkala, že oboje chutná hnusně, tak jsem volila kapky, protože mi přijde, že ty spíš syn v sobě udrží.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.