| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 637  [Dalších 257 >>]
Dari79 114243
29.7.2011 16:03:41
Ahoj,
aktiferin nebo maltofer - pro mě prašť jako uhoď, z obou mám slušné žaludeční problémy - spíš zvracení než zácpu. V lékárně tvrdila, že se mám napřed pořádně nacpat a až pak si to železo dát, že na plný žaludek by to mělo být lepší. Třeba to tak platí i na zácpu?

Jinak se železem je nutné fakt užívat i další vitamíny - acidum folicum a vigantol třeba, jinak se ho stejně moc nevstřebá.
Mě na anemii obvykle stačilo 30 dnů a bylo to zas dobré, ale to dřív. Teď jsem z toho železa fakt zvracela, tak jsem to přestala jíst.

Jinak - jíst hodně červeného masa, luštěniny a tak, ty potraviny, co krevní obraz obecně zlepšují. To víno Malaga je taky na to dobré, já jsem taky abstinent, ale půldecka denně jako lék - to je jak kapky proti kašli, tam je taky alkohol. Hlavně to maso - mě se vždycky po krevních testech ptali, jestli nejsem vegetarián.

CPO 111394
29.7.2011 14:48:57
Já prý mám 4...to je asi hodně málo, co? ~t~
Xantipa. 34439
29.7.2011 14:45:52
Mám neustále nedostatek železa a hodnotu někde kolem jedný čehosi, má být snad 13. Transfůzi odmítám stále. Jedině - beru Ferrogalmu /nebo jak se to jmenuje/ - železo na předpis, přidala jsem hovězí maso a dobrý to není a asi nebude nikdy. Na normální hodnoty se nedostanu.
Co se dá dělat? Nic. Někdy je to horší, jindy lepší /s tou únavou, naučila jsem se s tím žít a udržovat hladinu na hodnotě 6 - to už se dá.
Dana 8242
29.7.2011 14:43:36
Kamarádce poradila lékařka, aby do jablka napíchala 10cm hřebíky, nechala je tam 24 hod. a druhý den po vytažení hřebíků jablko snědla. Prý se jí železo hodně upravilo. Trpěla při braní kapek nebo tablet železá právě na zácpy.
veverkaa (IP adresa: 217.196.221.86)
  • 
29.7.2011 14:15:36
tak s homeopatiky nevím. :-( máš anemii z nedostatku železa nebo je tam nějaký problém s červenými krvinkami? syn má od narození anemii (v prvních měsících života 3x dostal transfuzi), a rychleji se mu rozpadají červ.krvinky. tvoří se mu naštěstí dostatečně. dostává na to jen kyselinu listovou (acidum folicum) v tabletkách. železo dodávat prý nemusíme, chodíme s ním na hematologii do motola.
Vrťulka 21779
29.7.2011 14:13:32
Jsem na tom uplne stejne. Cely zivot silene anemicka, v puberte uplna krize, v tehotenstvi taky, doplnovani zeleza tabletami vubec nepomahalo a az nedavno zjistili, ze to je celiakie! Takze ja bych radila pidit se po tom, z ceho anemie vznika, jake jsou jeji priciny, pak teprve se da dobre lecit~;((
Alternativní kvočna 118582
29.7.2011 14:07:07
Taky bych doporučila TČM, v tomhle případě dokáže pomoci.
Meta 12497
29.7.2011 14:03:35
Měla jsem anémii v každém těhotensví, ale v tom posledním fakt hroznou, na tranfůze nedošlo jen mojí urputnou snahou se jim vyhnout.
Na příčinu jsem přišla až časem - celiakie.
Jana (IP adresa: 91.51.242.63)
  • 
29.7.2011 13:50:19
Mela jsem to leta, v tehu to bylo desny...
Hb 7,3...
Pomohly nakonec jen infuze (NE injekce!!) 3x tydne 3 mesice...
A po porodu se mi rozjelo autoimunni onemocneni - bylo tam leta a zodpovedny za spatnou tvorbu krve
(autoim. Hepatitida).
Skolni medizina mela jedinne reseni kortizon a cekani na transplantaci jater.
Alternativne jsem si nasla doktora co dela 30 let TCM - cinskou tradicni medizinu.
Behem 2 mesicu uplne zdrava.

Hodne stesti!
Harimau 1236
29.7.2011 13:34:49
Byla jsem ve stejné situaci před pár měsíci a opravdu rychle mi krevní obraz zlepšil přípravek Ferrofortis B od Finclubu. Dá se objednat přes e-shop. Negativní účinky žádné, chuť dokonce docela příjemná.~R^
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 637  [Dalších 257 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.