Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Želvička+Madli09/07+Péťa08/09 | 56465 |
30.3.2011 13:52:28
Dcera má AB+. Krev samozřejmě dávat ještě nemůže. Ale možná ji někdy bude potřebovat.
Ber to tak, že z malého výskytu plyne i malé procento dárců, nejen příjemců. |
Lisel | 106653 |
30.3.2011 13:52:25
Já mám taky AB pozitivní. Krev jsem dávala párkrát, ale to už je let, pak jsem dostala astma a nemohla jsem už dávat. Myslela jsem, že to co píšeš platí pro skupinu AB nula, nebo jak se to přesně jmenuje.
|
remus | 99695 |
30.3.2011 13:52:03
Nic se nevyhazuje, každá krev není určená pro transfúzi, ale dále se zpracovává. Zeptej se přímo, až půjdeš zase darovat krev.
|
Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
30.3.2011 13:51:39
manžel má AB+.. ale krev nedává
|
zerat | 18305 |
30.3.2011 13:51:29
tím chci říct, že ji odmítali. Přišla a oni jí řekli, že krve AB+ mají dostatek, tak může jít domů.
Mně tohle neřekli opravdu nikdy. Takže z toho soudím, že kdyby Tvojí krve měli moc a měla bys jí dávat zbytečně, tak by Ti neodebrali |
Suza + dvě princezny | 91095 |
30.3.2011 13:51:13
Já znám člověka, který má AB a byl na vážné operaci, takže se mu třeba zrovna Tvoje krev hodila
|
zerat | 18305 |
30.3.2011 13:50:37
Přesně tuhle krev má kamarádka a já s 0+ chodila dle potřeb nemocnice - občas jsem i musela odmítat, protože bych se z toho složila a kamarádku chtěli tak 1x za rok.
|
Mortadela | 52731 |
30.3.2011 13:49:00
Ať dělám co dělám, toto téma se nehodí do žádné existující diskuze, takže nechávám na Roni, ať si to přesune kam je jí libo.
Totiž - mám krevní skupinu AB+. Wikipedie praví, že coby příjemce jsem univerzální, neb mohu přijmout krev od kohokoliv. Naopak je to však horší, mnohem horší Moji krev mohou dostat jen ti, co sami mají AB+. Dále Wikipedie praví, že tuto skupinu má v české populaci nejmenší procento lidí. Takže mě napadá, že chodím dávat krev zbytečně, lidí, kterým by eventuelně mohla být dána, je mizivé procento. Po odběru dostávám snídani, stravenku, vitamíny a placené volno na celý den a připadám si poněkud nepatřičně, jako bych poskytovala nevyžádanou až zbytečnou službu. Schválně - je tu někdo, kdo má skupinu AB+ a daruje na transfúzce krev, a nemá pocit, že tak činí úplně zbytečně? A není tu někdo kdo ví co se s těmi konzervami stane? Vyhodí je po uplynutí expirace jako nepotřebné? Klidně plevelte, nejde o žádné důležité téma, ani to nevydávám za kdovíjaké starosti, jen si tak přemýšlím. |
kili | (IP adresa: 90.183.74.174) |
• |
24.3.2011 9:52:12
z hladiny haemoglobinu nelze říci, že jde o nedostatek Fe. K tomu je třeba znát hladinu železa v séru, celkovou vazebnou kapacitu, ferritin.
Navíc - v ohledu na to, že jdte uvedla něco o BL dietě, je možné, že problémy jsou dány obecnější malabsorpcí. Je třeba prvně najít příčinu anaemie, jsou i takové, při kterých je železa nadbytek. Volba léku záleží na tom, jaký je nedostatek železa a jak výrazná je anaemie (pokud je nedostatkem železa způsobena). |
Horama | 97202 |
24.3.2011 9:10:03
Do dcery jsem 3/4 roku ládovala Aktiferin v naordinovaných množstvích nad limitem psaným na krabičce - neměla ani zácpu, ani průjem, byla v pohodě. Takže reakce je zjevně individuální. (Jen cokoli tím ušpiníš, z toho to s vysokou pravděpodobností už nedostaneš.) Ale to jsou kapičky na předpis. Kdyby je tvoje dítě potřebovalo, určitě bys je dostala od doktorky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.