| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Srdeční arytmie

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 320  [Dalších 210 >>]
Pam-pela 97353
6.10.2013 15:10:04
Nj, Lízo, díky, já to mám teď asi 4 dny, u dr. jsem byla v pátek, poslechla mě, vyměnila jeden lék za druhý ...do arytmický poradny mám jít za 14 dnů.
Jenže těch 14 dnů musím nějak "přežít".
Uleví se mi na chvíli, když se mi podaří dodechnout vzdychnutím nebo zívnutím. Ale to je málokdy. Navíc je mi furt zima a mám takový ten vnitřní "třes".
A taky jsem v pátek dostala poprvé v životě od dr. Neurol ( i šílený stresy jsem vždycky ustála bez něj) - to jsem zkusila večer na spaní, ale bez odezvy.

Já jsem fakt zvláštní pacient a naše obvodní dr. už to ví, reaguju na léky opravdu nestandardně, něco se s nima třeba i vyřeší, ale ty vedlejší účinky jsou někdy děsný.
proto mám z toho stres, kde zas co budu vysvětlovat a že mě stejně na tý kardiologii nepochopěj...
Ces (IP adresa: 94.113.149.255)
  • 
6.10.2013 15:07:04
Ten pocit nedostatku vzduchu znám. Prodělala jsem velké vyšetření na plicním, ORL, alergologii, neurologii, kardiologii... Zjistili mi srdeční nepravidelnost, beru betablokátory. Každopádně ten pocit nedostatku vzduchu se vrací. Zjistila jsem ale, že je spojený s psychickým stresem či fyzickou únavou. V takových situacích se totiž vyskytuje mnohem častěji.
Líza 17721
6.10.2013 15:02:30
Ano, může to být psychický ve smyslu tvojí úzkostný reakce na tělesný onemocnění.
Základní bod je ale vždycky - vždycky - nejdřív vyloučit jakýkoli tělesný důvod. Tzn. Holtera a psát si, kdy tyhle pocity nedostatečnýho dechu máš. A vyhodnotit, co v té době dělá to srdce (ne všechno na sobě člověk pozná sám, ale Holter to pozná).
A ve chvíli, kdy bude jasné, že máš nedostatek vzduchu ve chvíli, kdy ti srdce běží naprosto normálně, a doktor vyloučí i jiné možné potíže, je na místě s tím pracovat jako s úzkostným příznakem.

První vodítko ke zlepšení už znáš. Sama píšeš, že čím víc se na to soustředíš, tím je to horší. Tzn. udělej si seznam činností, který ti zaměstnají ruce i hlavu, a z nichž některou půjdeš dělat okamžitě, jakmile se ti to příště stane...
Pam-pela 97353
6.10.2013 14:55:59
Prosím, nedokázal byste někdo poradit?
Asi před 6ti týdny mi v noci překočilo srdce na velmi vysoký tep okolo 200 - myslím, že to nazvali fibrilací síní. Nakonec jsem skončila na den v nemocnici, protože se to nepodařilo uklidnit, hned druhý den mě poslali domů s tím, že se to prostě uklidní doma.
To se stalo téměř ihnd, co jsem domů dojela :o).

Ale dostala jsem léky Concor 5 - půlku ráno a Rhytmonorm 150 - 3x denně, ten teď beru jen 1x.
Ze začátku to bylo docela dobrý...jenže poslední dobou mám pocit, že nemám dostatek vzduchu na dýchání, jakoby nemůžu dodechnout do konce a mám pocit, že se dusím - ten pocit je hroznej, zvláš´t v noci.
Tep a tlak mám Ok, takže pro dr. dobrý...jen mi změnila zkušebně Concor na Nebilet, jenže je mi furt stejně.
Čím víc se na to dýchání soustředím, tím je to samozřejmě horší, už přemýšlím, jestli to není spíš psychický.

Nemáte prosím někdo zkušenost, čím by to mohlo být, co by to mohlo způsobit?

Nebo neznáte někoho, kdo by mě vyšetřil opravdu komplexně a našel příčinu?
Místo ani finance v tomhle případě pro mě nehrajou úplně roli, dojedu kamkoliv (v Česku, jinde bych si asi nepopovídala :-)) a nadstandardní věci a vyšetření jsem ochotna si sama financovat.

P.S. - zatím jsem se vyhnula všem chemickým lékům, vždycky na mě působily s velkými vedlejšími účinky, funguju spíš na homeopatii, bylinky a čínské směsi - moje tělo prostě na tohle reaguje mnohem líp, ale s těmi nasazenými léky si samozřejmě netroufnu sama hrát a něco zkoušet, potřebuju někoho,kdo by mi v tom pomohl.

Děkuju.
Cimbur 64764
17.9.2013 17:58:00
Zalezi, co rekne internista, ojedinele komorove extrasystoly, pokud nejsou rizikove, lecbu nepotrebuji.
leon-týna + 4 125736
17.9.2013 16:56:00
Taky jsem to vyšetření Holterem před 2 lety odpískala, teď už si to pro klid nechám udělat, naštěstí to není časově náročný, nainstalují mi to a půjdu domů a druhý den sundají.
leon-týna + 4 125736
17.9.2013 16:52:08
No já jich právě mám i několik za minutu a pak třeba 10 minut klid..., na EKG se ukázala za tu chviličku jen jedna. No každopádně jak píšeš - nebudu předem plašit, i když je to dost nepříjemný pocit.
leon-týna + 4 125736
17.9.2013 16:49:54
Určitě to nezní jako blbost, taky tu páteř částečně podezřívám. Taky na tom budu muset zapracovat.
Buchli 121873
17.9.2013 16:18:23
To jsem měla ve třetím těhotenství, ale ne několikrát do hodiny, pořád. Prostě jedna extrasystola za druhou, bez přestávky. Prošetřili mě horem spodem, nic nenašli, doporučili hořčík (kterým jsem byla spíš předávkovaná, pila jsem tak tři litry Magnézie denně ze strachu před předčasným porodem). Po porodu to postupně přešlo, ale trvalo to dlouho. Ve čtvrtém těhotenství jsem měla strach, ale tento problém nenastal. Jinak, nějakou tu extrasystolu mám teď po porodu taky, ale ignoruju to. K tomu Holteru jsem se nikdy nedostala, prostě jsem tam nešla, nebyl čas.
Zd a tři 91080
17.9.2013 16:16:00
Chtěla jsem napsat extrasystola.., omlouvám se.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 320  [Dalších 210 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.