Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Anadar | 27930 |
14.4.2016 10:16:12
Já jsem měla stejný problém s maminkou,která se během cca 10 dnů změnila z normální starší dámy ve zcela zmatenou bytost,která vyžadovala neustálou péči.Ten nástup byl tak rychlý,že jsme museli řešit všechno najednou a k tomu vlastní šok nádavkem.
Zažádáš si o příspěvek na péči na sociálním odboru spádového městského úřadu.Nebo tchýně nebo manžel. Z vlastní zkušenosti radím-neotálejte s masivní výpomocí tchýni-pečovatelka,charita,dovoz jídla-jinak se vám uštve a budete mít dva nešťastníky na starost. Pokud bude opravdu zle,shánějte pomalu i nějaké ústavní zařízení pro tchána,jsou situace,kdy už není postižený člověk k uhlídání-plyn,schody,zmatenost,útěky,agrese...Je to hrůza,ale tahle nemoc už taková je. |
Mediana | 41907 |
14.4.2016 10:14:03
Ahoj, taky uvítám rady všech k tomu, jak eventuelně posílit šanci na přiznání PNP. Co zdůraznit, čemu se vyhnout. Musí potenciální příjemce PNP na specializovanou novou prohlídku nebo stačí dosavadní prohlídky a stohy lékařských zpráv u praktické lékařky?
|
Buchli | 121873 |
14.4.2016 10:11:50
Díky, je tam i odkaz na formulář, mrkneme se na to s manželem.
|
Inaaa | 119752 |
14.4.2016 10:09:50
http://www.finance.cz/duchody-a-davky/socialni-davky/socialni-pece/prispevek-na-peci/co-predchazi-ziskani-prispevku-na-peci/
http://www.pohyblivost.cz/co-je-prispevek-na-peci-u-dospelych-osob.php |
Buchli | 121873 |
14.4.2016 10:09:21
Ani jsem netušila, že léky by mohly pomoci, děda jich bere už roky hrsti, je mu 81 a znám ho přes dvacet let a nemocný byl celou tu dobu, ale psychicky ok. Krom jiného má nějaké ty bypassy všeho možného, místo tepen goretex, žaludek pryč, ledviny v háji, Parkinsona a já nevím co ještě. Nebýt lékařské vědy, dvacet let už tu není. Není moc pohyblivý, trošku chodí, jen po bytě, poslední procházka cca čtrnáct dní zpátky, ale měli potíže se vůbec vrátit. Neudrží se vsedě, padá na stranu, posledních pár měsíců. Při chůzi taky stále častěji padá, vysklil i dveře, naštěstí bez úrazu, teď si ale přivodil nehojící se ránu na noze. Je to těžký.
|
Inaaa | 119752 |
14.4.2016 10:07:46
Úřad práce, přijde pracovnice z úřadu a pak se vyjádří lékař, peníze jsou vyplaceny od data podání zpětně, pokud příspěvek přiznají.
|
klara | (IP adresa: 178.40.185.73) |
• |
14.4.2016 10:04:29
Alzh. mal môj otec, zhoršovalo sa to postupne, ale roky bral lieky, ktoré spomaľovali a tlmili príznaky choroby, myslím, že od psychiatra - rozhodne by som sa pokúsila o medikáciu - je mi jasné, že to chorobu nelieči, ale brzdí a mierni priebeh
|
Buchli | 121873 |
14.4.2016 10:00:04
Tchán má zřejmě Alzheimera, přišlo to náhle (nebo jsme si nevšimli), zato fest. Stará se o něj tchyně, ona to vlastně dělá už roky (přesněji řečeno celý život, ale už roky se od něj ani nehne). Dřív k tomu podle našeho mínění nebyl až tak důvod, tedy k tomu nehnutí se od něj, protože měl zdravotní potíže, ale ne takové, aby doma nevydržel pár hodin sám, teď už ale je, protože posledních pár týdnů se děda choval občas divně a zmateně, poslední cca týden je to bohužel norma. Často nepoznává ani babičku a vykazuje ji z bytu, je schopen třeba zapnout plyn, nezapálit hořák a odejít. Otázka je, jak tchyni ulehčit, manžel nabízel, že přijede, aby dědu pohlídal, aby si mohla někam vyrazit, to ona odmítá. Není jasné, jak se to bude vyvíjet, ale myslím si, že tchán má zřejmě nárok na příspěvek na péči, protože se sám o sebe prostě nepostará, ani náhodou. Když jsem to předestřela manželovi, vyjadřoval se ve smyslu, byl skeptický, ale myslím si, že Alzheimer je pádný důvod, plus ostatní dědovy choroby k tomu. Takže prosím, kde a jak se o ten příspěvek žádá?
|
Roxie | 93607 |
16.3.2016 22:22:26
Jo, potvrzuju. Jako pečovatelka jsem pracoval i u klientů s Alzheimerem, drtivá většina byli profesoři, docenti, ... lidé, kteří v produktivním věku museli v hlavě "nosit" obrovské množství informací.
Klienti se základním vzděláním většinou trpěli stařeckou demencí. Toť můj subjektivní a neoficiální výzkum . |
radka | (IP adresa: 195.113.110.99) |
• |
16.3.2016 10:05:24
tak počítače a obrazovky jsou typickým příkladem informačního přetížení, takže ta teorie docela sedí, ne?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.