| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 6758  [Dalších 6708 >>]
zerat 18305
8.6.2017 14:05:52
Lízo, tak třeba recenze http://www.horydoly.cz/test/test-cyklisticka-helma-crivit-z-lidlu.html

Dcera v ní bourala nedávno a přilba je jen lehoučce škráblá. Dopraváci mi řekli, že je to dobrá přilba jen mi vyčetli, že je škoda, že už jí nesvítí na ní blikačka - ale jelikož se to co se stalo odpoledne a za světla, tak to nebylo nic proti ničemu a navíc kolo má vybaveno vším, co je potřeba :-) Baterky do toho blikátka ale koupíme, protože se mi to světýlko zdá praktické.
Přilba je fajn, pohodlná, nevidím na ní nic špatného. Nehodlám kupovat přilby za tisíce a zbytečně.
Z+2 109449
8.6.2017 14:03:25
Zajímavá reakce. Koukám, že nejsi schopná reagovat normálně. Jestli jsi si všimla a všímáš, tak pro helmy jak v této, tak ve všech dalších diskusích se helem týkajících vždy oroduju.
Může být. Třeba v některých cyklo obchodech nabízejí test po nárazu, kde vyhodnotí, zda je helma k dalšímu použití vhodná či ne.
Tvářit se, že jsem proti helmám je v kontextu jen této diskuse hodně manipulativní i na psychiatričku.
Líza 17721
8.6.2017 13:58:01
Hele, pokud je pro tebe dostatečný, že "může být" naprosto v pořádku, tak žádnou nenos, "může být", že stejně nespadneš na hlavu.
Z+2 109449
8.6.2017 12:51:32
Tak i helma po pádu může být naprosto v pořádku. U helem platí, že funkční velmi podobně jsou prkaticky všechny. Rozdíly jsou v řádech procent. Rozhodujcí pro funkci není jak vypadá a už vůbec ne jakou má značku, ale to jestli je řádně upnutá.
Líza 17721
8.6.2017 12:46:56
Já to s tím Lidlem vidím trochu jinak. Spoustu jejich výrobků jsem vyzkoušela, některé i dlouhodobě používám, ale nějaká superkvalita to není. Takže používám jen věci, kde jde o horší pohodlí (jako jejich jakožefunkční oblečení třeba) nebo nevadí kratší trvanlivost (docela slušný levný nesmeky, který je ale třeba obměnit velmi brzo, protože se ochodí). Pokud jde o bezpečnost, do toho bych nešla.
Každý z nás kouká při nákupu autosedaček pro svoje dítě na testy kvality, přestože i ta nejlacinější sedačka s nejhoršími crashtesty bude vždycky lepší než nic.
Helmu chápu podobně. Takže noname helmu ne, i když je samozřejmě lepší než žádná helma nebo než helma, která už splnila svoje při pádu.
zerat 18305
8.6.2017 12:19:13
Není to tak dávno, co nám dcera přidělala pár vrásek navíc, když vjela pod auto. První otázka policistů byla, jestli měla přilbu. Pak si ji i nafotili - řekli přilba z Lidlu - tak jsem se ptala "špatná?" prý vůbec ne... Říkali, že všechny i ty banální nehody na kolech bez přileb končí často tragicky. Dcerka hned hlásila, že už bez přilby na kolo fakt nikdy nesedne. Byla bych ráda, kdyby si to vzala k srdci i starší dcera...
77kraska 132593
8.6.2017 10:47:20
Majo, diky za vysvetleni :-)
Z+2 109449
8.6.2017 10:45:52
Je moc dobře, že ji mněl. Spousta lidí řeší bezpečnost přes nesmysly a ty největší nebezpečí pomíjí. Helma na kolo, brusle, sket, lyže je daleko důležitější než všechno poutání v autobusech.
Děti na úrazy hlavy, bohužel stále umírají.

A pomůže každá helma co je dobře upoutaná a při pádu nespadne. Nebezpečné se do obchodů nedostanou.

U vás bych mladého dva tři dny sledoval, kvůli případnému úrazu krční páteře nebo otřesu mozku. Nepodcenil bych malátnost, případně zvracení a pokud by nastalo něco z toho během tří dnů, tak bych jel na vyšetření.
Mája+kluci 07, 11 95717
8.6.2017 8:34:43
77krásko, zrovna u helem je to celkem jednoduché - hlavní funkční prvek je EPS skořepina a samozřejmě upínací systém. Obojí jsou banální plastové součástky a pokud má helma atest, tak svou funkci splní (a zrovna helmy z Lidlu prošly nezávislými testy zcela v pohodě).
Dražší helmy jsou dražší třeba kvůli sofistikovanějšímu systému odvětrání nebo tvaru té skořepiny, plus samozřejmě značka :-)
Vysoko na žebříčku priorit znamená, že důsledně dbám na používání a případnou výměnu, plus pokud jde o výrobek, kde je cena měřítkem kvality, tak nešetřím (to však není případ helem)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 6758  [Dalších 6708 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.