Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
zerat | 18305 |
8.6.2017 14:05:52
Lízo, tak třeba recenze http://www.horydoly.cz/test/test-cyklisticka-helma-crivit-z-lidlu.html
Dcera v ní bourala nedávno a přilba je jen lehoučce škráblá. Dopraváci mi řekli, že je to dobrá přilba jen mi vyčetli, že je škoda, že už jí nesvítí na ní blikačka - ale jelikož se to co se stalo odpoledne a za světla, tak to nebylo nic proti ničemu a navíc kolo má vybaveno vším, co je potřeba Baterky do toho blikátka ale koupíme, protože se mi to světýlko zdá praktické. Přilba je fajn, pohodlná, nevidím na ní nic špatného. Nehodlám kupovat přilby za tisíce a zbytečně. |
Z+2 | 109449 |
8.6.2017 14:03:25
Zajímavá reakce. Koukám, že nejsi schopná reagovat normálně. Jestli jsi si všimla a všímáš, tak pro helmy jak v této, tak ve všech dalších diskusích se helem týkajících vždy oroduju.
Může být. Třeba v některých cyklo obchodech nabízejí test po nárazu, kde vyhodnotí, zda je helma k dalšímu použití vhodná či ne. Tvářit se, že jsem proti helmám je v kontextu jen této diskuse hodně manipulativní i na psychiatričku. |
Líza | 17721 |
8.6.2017 13:58:01
Hele, pokud je pro tebe dostatečný, že "může být" naprosto v pořádku, tak žádnou nenos, "může být", že stejně nespadneš na hlavu.
|
Z+2 | 109449 |
8.6.2017 12:51:32
Tak i helma po pádu může být naprosto v pořádku. U helem platí, že funkční velmi podobně jsou prkaticky všechny. Rozdíly jsou v řádech procent. Rozhodujcí pro funkci není jak vypadá a už vůbec ne jakou má značku, ale to jestli je řádně upnutá.
|
Líza | 17721 |
8.6.2017 12:46:56
Já to s tím Lidlem vidím trochu jinak. Spoustu jejich výrobků jsem vyzkoušela, některé i dlouhodobě používám, ale nějaká superkvalita to není. Takže používám jen věci, kde jde o horší pohodlí (jako jejich jakožefunkční oblečení třeba) nebo nevadí kratší trvanlivost (docela slušný levný nesmeky, který je ale třeba obměnit velmi brzo, protože se ochodí). Pokud jde o bezpečnost, do toho bych nešla.
Každý z nás kouká při nákupu autosedaček pro svoje dítě na testy kvality, přestože i ta nejlacinější sedačka s nejhoršími crashtesty bude vždycky lepší než nic. Helmu chápu podobně. Takže noname helmu ne, i když je samozřejmě lepší než žádná helma nebo než helma, která už splnila svoje při pádu. |
zerat | 18305 |
8.6.2017 12:19:13
Není to tak dávno, co nám dcera přidělala pár vrásek navíc, když vjela pod auto. První otázka policistů byla, jestli měla přilbu. Pak si ji i nafotili - řekli přilba z Lidlu - tak jsem se ptala "špatná?" prý vůbec ne... Říkali, že všechny i ty banální nehody na kolech bez přileb končí často tragicky. Dcerka hned hlásila, že už bez přilby na kolo fakt nikdy nesedne. Byla bych ráda, kdyby si to vzala k srdci i starší dcera...
|
77kraska | 132593 |
8.6.2017 10:47:20
Majo, diky za vysvetleni
|
Z+2 | 109449 |
8.6.2017 10:45:52
Je moc dobře, že ji mněl. Spousta lidí řeší bezpečnost přes nesmysly a ty největší nebezpečí pomíjí. Helma na kolo, brusle, sket, lyže je daleko důležitější než všechno poutání v autobusech.
Děti na úrazy hlavy, bohužel stále umírají. A pomůže každá helma co je dobře upoutaná a při pádu nespadne. Nebezpečné se do obchodů nedostanou. U vás bych mladého dva tři dny sledoval, kvůli případnému úrazu krční páteře nebo otřesu mozku. Nepodcenil bych malátnost, případně zvracení a pokud by nastalo něco z toho během tří dnů, tak bych jel na vyšetření. |
Kleia | 38593 |
8.6.2017 9:14:01
Rozhodně ano.
|
Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
8.6.2017 8:34:43
77krásko, zrovna u helem je to celkem jednoduché - hlavní funkční prvek je EPS skořepina a samozřejmě upínací systém. Obojí jsou banální plastové součástky a pokud má helma atest, tak svou funkci splní (a zrovna helmy z Lidlu prošly nezávislými testy zcela v pohodě).
Dražší helmy jsou dražší třeba kvůli sofistikovanějšímu systému odvětrání nebo tvaru té skořepiny, plus samozřejmě značka Vysoko na žebříčku priorit znamená, že důsledně dbám na používání a případnou výměnu, plus pokud jde o výrobek, kde je cena měřítkem kvality, tak nešetřím (to však není případ helem) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.