| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Morče

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 2108  [Dalších 1938 >>]
terapeutka 100134
28.10.2014 15:29:59
Určitě vemte ten velký, neumím si představit, že by si tam jen tak nastavovalo zadeček přes okraj ~:-D , i ve zverimexu nám říkali, že si tam právě musí vlézt celé.

Jinak my jsme ho dali v podstatě do prázdného rohu (jinam se nevešel kvůli domku a dvířkám do klece) a morče tam automaticky začalo chodit a používat ho. samozřejmě je pár bobků i mimo, ale moč je jen v záchodku, protože piliny v kleci jsou vždy i po měsíci úplně suché, sypké. Bez toho záchodu to byla smradlavá kaše nalepená na dně :-©
Léňa + 2 103283
28.10.2014 15:04:18
koukali jsme v obchodě na záchodky a nevěděli jsme jakou velikost vybrat. Měli buď malý, sotva by tam strčil zadek nebo právě veliký, kam se vejde celý. Tak velký raději? Zkusíme.
Červená malina 114174
28.10.2014 15:03:51
My měli morčátka šikovné. Chodily pěkně do rohu klece, tak jsem jim tam ten záchůdek se stelivem přistrčila. Občas ale načůrali i za něj, protože úplně těsně přisunout nešel. Ale i když by nebyl, stačí jednou za 2 - 3 dny vyčistit ty rohy a asi jednou za 14 dní celou klec. My používali hobliny. Po výměně to krásně vonělo.
terapeutka 100134
28.10.2014 15:00:53
My máme pro morče záchodek takový plastový trojúhelník, stál asi 60-70kč.je poměrně velký, vleze se tam úplně celé (a má už rok a půl, je to macek). Zabere sice třetinu klece, ale ta úspora s čištěním za to stojí. Předtím měla potvůrka po pár dnech celou podestýlku (máme piliny/hobliny) mokrou, smradlavou, celá klec se musela vynést ven, vyčistit... Teď stačí 1x za týden vyčistit ten záchodek a celá klec vydrží klidně měsíc. Do záchodu jí sypeme normálně piliny, které má i v kleci. Jednou jsem měla nějaký HROZNĚ BLBÝ NÁPAD a dala jsem jí do toho záchodka stelivo pro kočky, ale nalepilo se ji to na packy, museli jsme to složitě odmočovat a olupovat, aby to vůbec šlo dolů, takže to rozhodně nedoporučuji. Chybami se člověk učí...~f~ .
Léňa + 2 103283
28.10.2014 14:53:25
Dcera touží po morčeti, tak jí ho dopřejeme (zemřel nám pejsek a chceme něco na mazlení). Už jsme leccos načetly, chceme zkusit naučit na záchod, ale jak na to? Jak by měl být velký? Příbytek bude mít asi 70x40 cm. Máme koupené hobliny i peletky, co do záchůdku a jako podestýlku, všude stejné? Nebo pelety do záchůdku a podestlat jen hobliny? A záchůdek dát hned nebo počkat zda si vybere nějaký čůrací koutek? Děkuji za jakékoliv zkušenosti.
Cirilinka 121321
13.9.2014 16:51:04
Bezne davam odstaveny samecky k velkejm samcum a nikdy jim neublizili
Cirilinka 121321
13.9.2014 16:49:46
K rocnimu samci nejlepe cerstve odstavenyho mrnouse samecka. Mela jsem mnohem vic rvacek a urazu mezi samicema nez mezi samcema.
Jinak velkej bude malyho den dva prohanet a skakat na nej a pak da pokoj.
M + 4 (IP adresa: 176.97.9.2)
  • 
13.9.2014 13:27:50
Řešila jsem úspěšně naprosto stejnou situaci, a to takhle: Půjčila jsem si druhou klec a zaparkovala ji na pár dnů vedle klece se starším morčetem, aby se okoukli. Pak jsem staršímu vyměnila podestýlku za novou, nastěhovala do této klece a staršího dala do té vypůjčené, opět na pár dnů. Pak už bylo možné nastěhovat do naší klece k tomu novému morčeti to staré. A nebyl s tím jediný problém. Důležitý faktor je i to, jestli se staré morče někdy pářilo se samicí. Pokud ne, bude smířlivější a lépe nového kamaráda přijme.
tacka 94191
13.9.2014 8:16:57
Pokud spolu žijí od úplného narozeni,mohou spolu vycházet. Mívala jsem jako holka na zahradě volieru s prostornym domeckem pro dvě desítky morčat. Potvurky se množili,takže jsem je darovala kamaradum. Na začátku jsme měli jen 4 kousky. Naučili se spolu žít,i když šarvátky mezi nimi taky byli. Každopádně dávat dohromady k dospělému samci dalšího samce.....to by mohlo dopadnout špatně. Raději dvě samice. Před lety,za svobodna jsme dali na opatrovani kvůli dovolené rodičům 2 samce,2 bednicky,ve kterých žili a oni je kvůli úspoře prace dali dohromady a za tři týdny jsme vyzvedli zraněna morčata,pokousana,jedenulomeny zub,zraněné nehty.takže osobně bych k sobě dva samce nedala.
Míša (IP adresa: 81.90.244.186)
  • 
12.9.2014 23:28:11
Pokud chcete pravidelně sledovat souboje morčat kdo z koho, pak ano. Veteribář bude mít postaráno o pravidelnou tržbu. Ošetření pokousaného krku u jednoho a zlomené a pokousané nohy několikanásobně převýšílo pořizovací náklady na ty dva chlupáče. Inverstice do druhé klece se vyplatila.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 2108  [Dalších 1938 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.