Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
mm | (IP adresa: 91.219.244.106) |
• |
16.1.2013 10:48:08
Nepotěším tě, každou chvíli. Našim je rok a půl a aspoň jednou týdně, mají i intenzivnější období, kdy lítaj každý den. Většinou tak okolo desáté večer.
|
123456 | (IP adresa: 88.100.187.93) |
• |
16.1.2013 10:39:19
Je to úplně normální .
Ty pohyby zadkem a obcházení v kruhu, to je takový namlouvací rituál, ale dělají to i samičky mezi sebou. Ty Tvoje jsou ještě hodně mladé, mlátí s nimi puberta, je reálná šance, že se časem trošku zklidní. |
Martheen+4 | 29517 |
16.1.2013 10:37:10
Tak jsem tedy provedla gynekologickou prohlídku a obě, doufejme , pipiny vypadají stejně, jen u honiče je mokrá a u honěné suchá )))))))))))). Panenko skákavá, já mám dneska tolik práce a vyšetřuju morčata . Jak jsem psala, že už jsou ochočenější, tak už to neplatí, nebyla jsem stavu toho honiče chytnout, lítá po kleci nadále jako pošuk sem a tam, do domku z domku. Jak dlouho si tu dominanci budou vyjasňovat??? U toho nejde v noci ani spát a moc možností, kam je dát, v bytě není..
|
mm | (IP adresa: 91.219.244.106) |
• |
16.1.2013 10:26:52
To je normální, vyjasňují si dominanci, naši dva samci se taky takhle pravidelně honí, ten dominantní kroutí zadkem a vrká, na toho našeho ne, ale na jiného morčáka, co s nimi krátko pobyl, i naléhal, aby ukázal, kdo je tady vedoucí.
|
Katka +3 | 77171 |
16.1.2013 10:18:49
Cvakání zubama je výhrůžka, asi půjde o vyjasňování si dominance. Nebo dopadnete jako my a jedna "sestřička" bude bratříček a za chvíli nebudete vědět, kam pro morčata šlápnout. Mmch morčecí miminka jsou nádherná a morčata jsou dobří rodiče.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
16.1.2013 10:12:59
Tak jim prohlídni zadek, jestli vypadají obě stejně, jestli ne, tak máš páreček a budeš mít miminka. Malá morčátka jsou rozkošná a poradí si se vším sama.
Morče mi normálně spalo, i přes den se rád někde roztáhl na placku a spal. |
Martheen+4 | 29517 |
16.1.2013 10:08:07
Zdravím všechny chovatelky morčat a prosím o radu začátečnici! Za každou odpověď moc děkuji!
Máme doma 4.den dvě morčátka, měly by to být dvě samičky a jsou z jednoho vrhu braná od chovatele. 3 dny žádný problém, morčátka vypadají spokojená, nechají se pomazlit, zdají se už i ochočenější, z domečku už vylezou, i když klečíme u klece, pěkně žerou, pijí, do dnešní noci žádný problém. Jen podotýkám, že jsme je doteď neviděli nikdo spát. I pozdě v noci pořád sedí a koukají . Dnes v noci začalo v kleci rodeo, ono nestačí, že mě budí pořád nejmladší dítě, dnes mě budily i chlupaté potvůrky. Od noci až doteď lítají po kleci šílenou rychlostí, skáčou na domek a z domku, vržou zubama, vydávají zvuky podobné bublání, něco jako kdyby kloktala , pořád se honí, vbíhají do domku a zase ven a to vše za doprovodu těchto hlasitých zvuků . Přijde mi, že především jedno honí to druhé a několikrát jsem viděla, že se na ni i pokoušela vlézt, očichávají si čumáky a u zadku. To na ně přišla nějaká říje, nebo co to je? Je to fakt šílený, nedají si chvíli pokoj! Když jedno vytáhnu z klece, píská a píská a to druhé píská v kleci. 3 dny jsme o nich skoro ani nevěděli, naše holky se s nima furt mazlily, hrály si s nima, žádný problém a teď taková divočina!! Sestry z jednoho vrhu se přece neměly rvát.. Nebo se snad ze samičky vyklubal samec?? Ten chovatel se tak dušoval, že jsou to holky!! To, co je spíš honěné, ale vzápětí za svým honičem taky běhá. Jo a pořád okolo sebe dělají kruhy, v podstatě se kolem sebe točí. Co jsem to na sebe zas ušila? Mám 3 děcka a ještě si přidám 2 chlupatý . Dcery si myslí, že morčata viděla, jak se hádaly a rvaly jako koně ony a že teď jejich chování napodobují . Ono nestačí, že se tedy hádají naše holky, teď se budou hádat ještě i morčata??? Ještě info - včera měly 2 měsíce, jsou narozená 15.11.2012 Co s nimi??? Děkuji |
překvapená 20.9. | 128518 |
30.12.2012 23:18:03
Děkuji, jakmile vyraší sněženky, půjde do kotce
|
daba+holčička | 55689 |
30.12.2012 20:19:18
ale když na to není zvyklý, můžeš ho vybydlet až na jaře, aby si zvykl postupně, teď by to nedal.
|
daba+holčička | 55689 |
30.12.2012 20:18:32
mívali jsme celoročně na balkoně potkana - byl to samec a neměl rád lidi, kousal. Přežíval to statečně, na zimu jsme ho zásobili hadrama a papírama, aby si udělal pořádný hnízdo, dávali jsme mu tučný žrádlo a když mrzlo, tak teplou vodu, dožil se běžného věku.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.