| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úřední okénko - OČR, nemocenská

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4598  [Dalších 4538 >>]
KarlítKa 106498
20.9.2017 15:00:02
Ahoj,

Máme ve střídavé péči partnerovo potomka. Střídáme se sudý-luchý týden. Nejsme sezdaní, ale v příslušném zákoně se nic o této podmínce neuvádí, pouze podmínka společné domácnosti.

Mohu zůstat doma na očr já, nevíte někdo?
Buchli 121873
27.6.2017 21:14:50
Díky všem, nakonec si neschopenku nevezmu, dostanu neplacené volno, bude to jednodušší. Stejně za první tři dny neschopenky nejsou peníze a zítra jdeme doufám domů.
Jahala. 89330
27.6.2017 9:42:21
Přesně Buchli potřebuje dovolenou na max týden. No aby ji dovolená nechyběla. Lze to vytesitt tak, ze teď si vezme dovolenou a po propuštění na odpovídající počet dnů OČR a bude...
Kobližková 1893
27.6.2017 9:37:27
Tak ona Buchli hned v úvodním textu píše "Prý mi můžou vystavit jen PN", z čehož mi vyplývá, že jí to asi někdo nabízí ~d~
Jinak si myslím, že za první 3 dny PN dostane úplně stejnou nulu jako za neplacené volno, ale pokud by PN byla delší, už jí poběží alespoň nějaká nemocenská, pak by byla PN výhodnější než neplacené volno.
X__X 145723
27.6.2017 8:41:35
jak - není uvedeno? vystavit ji má ošetřující lékař, čímž se rozumí poskytovatel zdravotních služeb, který svými lékaři poskytuje pojištěnci nebo jiné posuzované osobě ambulantní, lůžkovou nebo lázeňskou léčebně rehabilitační péči, s výjimkou poskytovatele zdravotnické záchranné služby a lékařské pohotovostní služby. tedy lékař, který mě přijme do nemocnice, je v dané chvíli mým ošetřujícím lékařem a tedy mi vystaví neschopenku. u nás se neschopenky pro přijaté doprovody vystavují zcela běžně ~d~
kapka v moři 130515
27.6.2017 7:58:27
Přijali mě s dcerou na oddělení a po požádání vystavili PN. Třetí den nás pouštěli, takže ta PN sloužila jako omluvenka do práce a po propuštění mi dětská lékařka dala OCR. Bylo to ještě před šestými narozeninami, říkali, že od 6let už by musela vydržet v nemocnici sama.
Předem jsem volala ještě k dětské a ta mi řekla, že mi při hospitalizaci paragraf vystavit nemůže, až po propuštění z nemocnice.
Květulina+3 54769
27.6.2017 7:28:27
Minulý měsíc jsem ležela s 12letou dcerou v nemocnici jako doprovod. Na OČR nárok není, pouze na neschopenku a tu mi vystavil ošetřující lékař dcery na oddělení, kde byla hospitalizována. Při propuštění stejné oddělení PN ukončilo. Následné OČR nebylo potřeba, ale kdyby bylo, tak by mi ho vystavila dětská lékařka.
Supermanka 151752
27.6.2017 7:16:58
Buchli, už je to 10 let, ale v nemocnici mi to taky nechtěli dát (odůvodnění bylo, že se o dítě starali oni a ne já). Obvoďačka mi to pak bez problému napsala.
Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
Cimbur 64764
27.6.2017 6:52:11
No vzít, neschopenky se nevaleji na zemi. V citovanem paragrafu není uvedeno, kdo má tedy tu neschopenku vystavit, z předchozích příspěvků je vidět, že se do toho nikdo nehrne.
Cimbur 64764
27.6.2017 6:50:34
Samostudium, dobrý řešení.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4598  [Dalších 4538 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.