Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
luthienka | 77117 |
![]() |
30.8.2012 5:34:16
V tomto případě se zřejmě jedná o ADD, tedy pouze poruchu pozornosti.
Kladla bych důraz na rozvoj motoriky. Nepomohl by nějaký malý kolektiv,třeba by ho to více motivovalo? Jinak jsem určitě pro vyšetření, ať víš na co se ve výchově zaměřit. Jestli se mohu zeptat, domácí školu máte z nějakého zdravotního důvodu? |
Žluťásek. | 59938 |
![]() |
29.8.2012 22:33:02
Tak bych se zeptala v té PPP, jestli by tam s ním nějak pracovali. S námi tedy nijak nepracují a nikdo mi nic takového nenabízel.
|
Evís+3 ks | 42663 |
![]() |
29.8.2012 22:31:55
Venavello, můžu se ještě zeptat na průběh těch vyšetření a také "výsledky" (co vám doporučili a tak)?
|
Evís+3 ks | 42663 |
![]() |
29.8.2012 22:27:34
Děkuji všem za názory. Koukám, že jsem to mohla šoupnout pod domácí školu
![]() Žluťásku, já mám podobný názor jako ty, ale setkala jsem se s tím, že mi někdo říkal, že s těmito dětmi v těch PPP pracují a že to pomáhá. Venavello, tak to je s naším synem asi podobné. Já jsem s ním zatím nebyla nikde, jen v té PPP a také u psycholožky kvůli laterality. Ano, taky to vidím spíš na hypoaktivitu s poruchou pozornosti, ale jsem laik a zkušenosti s tím nemám, tak nevím. Ještě mě napadlo poradit se s dětskou lékařkou. Máme docela rozumnou |
Lubar | 16347 |
![]() |
29.8.2012 21:31:23
Já nad tím taky dost přemýšlím... Maxík má ADHD diagnostikovaný už přes rok a není u něj o tom pochyb, já sama taky vím, jak na to a nějak s tím přežíváme, nicméně jsem přemýšlela, jestli by se do budoucna, až jednou půjde do nějaký kamenný školy, nevyplatilo, abych měla v ruce už pár papírů o tom, že něco takovýho má... aby to pak najednou nevypadalo, že bum - teď se to objevilo z ničeho nic.
|
Žluťásek. | 59938 |
![]() |
29.8.2012 20:57:44
Tak na bolavý zub a bolavou nohu se udělá rentgen a třeba se něco zjistí, ale žádnej takovej rentgen na ADHD není a diagnoza se stanovuje podle příznaků.
Kromě toho, když máš zánět v zubu nebo zlomenou nohu, tak je potřeba s tím něco udělat ze strany lékaře. U ADHD, pokud rodiče nechtěj medikaci, nic takovýho není. Když si člověk načte dostatečný množství literatury a ví jak na to dítě jít, třeba odpozorováním, tak nevím, na co by ještě ta vyšetření potřeboval. |
Žluťásek. | 59938 |
![]() |
29.8.2012 20:50:05
Já vyšetření podstupuju v podstatě kvůli SPC, kde to jednou za dva roky vyžadují (dcera má kromě ADHD taky dysfázii, takže nejsme pod PPP, ale pod SPC) a taky kvůli tomu, že beru příspěvek na péči.
|
Žluťásek. | 59938 |
![]() |
29.8.2012 20:47:30
Za mě je to v tuto chvíli zbytečné. Smysl to bude mít až půjde syn do kamenné školy- kvůli případnému individuálnímu plánu.
|
Elíláma | 101194 |
![]() |
29.8.2012 20:39:25
Když něco způsobuje potíže, má se to vyšetřit, stejně, jako bolavý zub a bolavá noha... takže za mě ano, aspoň byste věděli, kde je problém. A zda nějaký je.
|
Venavella | 41590 |
![]() |
29.8.2012 20:39:24
Mně podle popisu přijde spíš hypoaktivní s poruchou pozornosti. Možná dyspraxie? Mám takového syna taky. Jediné vyšwetření byla PPP a neurologie, potom ještě rhb, ale to kvůli té nešikovnosti. Motoricky je tak o 2-3 roky mladší. Jiná vyšetření jsem shledala zbytečnými, protože jediný co nabídnou je medikace (asi nás čeká, ale chci to oddálit), nápravy a tak Ti poradí v PPP (pokud máš dobrou, já mám skvělou psycholožku i specpedagožku).
Chodil plavat, cvičil vojtovku, ted chchi zkusit hippoterapii a feuersteina. Docela dost peněz jsem vrazila do pomůcek v dyscentru ( má ještě těžkou dysgrafii). Skvělá kniha je Nešikovné dítě od Amandy Kirbyové, můžu půjčit. Učím ho doma, teď jde do druhé. Na cokoli se zeptej. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.