| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přirozený porod

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 3239  [Dalších 3219 >>]
.kili. 125672
19.11.2016 16:15:21
"Někdo tady tvrdí, že je zneužitím (RZS), pokud pacient či jeho zákonný zástupce nabízenou péči (hospitalizaci) odomíntne."

Nevšiml jsem si, že by tu někdo něco takového tvrdil

- "A že když už si ji zavoláme, je třeba se podrobit režimu pomoci."

co zmiňujete je část mého vyjádření, abyste využila poloviční pravdy jako nástroje velké lži. Mé vyjádření pokračovalo větou o souhlase s právním pořádkem, kterou jste ve své zmínce úmyslně zamlčela.
withep 93862
19.11.2016 15:56:45
Někdo tady tvrdí, že je zneužitím (RZS), pokud pacient či jeho zákonný zástupce nabízenou péči (hospitalizaci) odomíntne. A že když už si ji zavoláme, je třeba se podrobit režimu pomoci.
.kili. 125672
19.11.2016 14:42:14
- "v nemocnici nebo po příjezdu záchranky - nejsem povinná akceptovat jakoukoliv nabízenou léčbu."

a někdo Vám snad tvrdí, že ano ?

- "Pokud stále mluvíte o tom brněnském neplánovaném porodu doma, úmyslné dezinterpretace se dopouštíte vy sám."

neměl jsem na mysli nic konkretního, ale když už zmiňujete onen brněnský případ, tak tam strávila posádka až příliš zbytečného času. Nedopouštím se o desinterpretaci, už i jen proto, že ani o interpretaci, kdežto toliko popisuji fakta. Případ znám dost dobře a rozsudek včetně odůvodnění (34 stran) taktéž, stejna jako nález ÚS.
withep 93862
19.11.2016 13:56:29
V bance dejme tomu nemám být ozbrojená a s kuklou na hlavě, to je mi jasné, ale nejsem povinna tím, že tam vkročím, přijmout všechny nabízené služby. A podobně v nemocnici nebo po příjezdu záchranky - nejsem povinná akceptovat jakoukoliv nabízenou léčbu. Voláním záchranky se nezavazuju, že se nechám hospitalizovat, a ani se to nepředpokládá. Posledně, když jsme ji volali, přijel nejdřív osobním vozem lékař, který zhodnotil zdravotní stav, a teprve poté sám volal záchranku na odvoz do nemocnice.

S vaším fujtajxlem souhlasím, ale stejně tak pochybuju, že to někdo dělá (že už v okamžiku volání ví, že žádnou zdravotní péči nepřijme). Pokud stále mluvíte o tom brněnském neplánovaném porodu doma, úmyslné dezinterpretace se dopouštíte vy sám.
.kili. 125672
19.11.2016 11:15:36
- ". Zrovna jsem měla na mysli situaci, kdy vidím někoho cizího kolabovat na ulici. Je moje právo mu volat pomoc, nebo povinnost? "

nevím, co si představit pod tím "kolabovat". Pokud cokoli spojeného se ztrátou či alespoň poruchou vědomí, pak jde o ohrožení vitálních funkcí a poskytnutí pomoci je
povinností, neposkytnutí upravuje § 150 Zákona č. 40/2009 Sb.

- "Vaše poslední věta vysvětluje, proč se lidé pokud možno volání záchranek a hospitalizacím vyhýbají, nebo prchají na reverz. Ono se očekává, že oni se podrobí, fuj tajxl."

hm, to je ilustrace úmyslné deinterpretace sděleného. Když jdete do banky, máte také svá práva, ale musíte se podrobit režimu, který ta banka stanovila. To samé kdekoli jinde, kde je nějaký režim stanoven. A samozřejmě v souhlase s právním pořádkem.
Fujtajxl je zavolat si pomoc jen proto, aby poté, co dorazí, byla odmítnuta - takové samoúčelné využití ( = zneužití) práva
withep 93862
19.11.2016 10:27:01
"Je to ukázka toho, jak kdekdo cítí právo na něco, ale povinnost z toho vyplývající nevnímá, natož ohledy na někoho. Ano, je právo si zavolat, ale pak je i třeba podrobit se režimu pomoci."

Naopak. Zrovna jsem měla na mysli situaci, kdy vidím někoho cizího kolabovat na ulici. Je moje právo mu volat pomoc, nebo povinnost? Jsem bezohledná nebo ohleduplná, když mu ji zavolám? Mám za to, že neposkytnutí pomoci je trestný čin.

Vaše poslední věta vysvětluje, proč se lidé pokud možno volání záchranek a hospitalizacím vyhýbají, nebo prchají na reverz. Ono se očekává, že oni se podrobí, fuj tajxl.
.kili. 125672
19.11.2016 9:41:11
"když něco jako laik špatně vyhodnotím, tak mám hned platit?"

to jistě ne, nemělo by to smysl. Na druhé straně, když jste si vědoma možnosti špatného vyhodnocení, tak asi nepovedete spory o tom, že to RLP vyhodnotil špatně a nebudete s ním smlouvat jak na rynku, že.
leli 80405
19.11.2016 9:28:47
Taky jsem volala jednou na 155, protože jsem se nemohla dovolat žádnému našemu lékaři. Dcera současně zvracela a měla silný průjem. V tu chvíli jsme potřebovali hlavně poradit a zároveň si nebyli schopni představit jak ji převezeme - v panice.
To že hned pošlou záchranku ale asi bude typická reakce.
V nemocnici totiž byli v klidu, průjem ustal a dcera se "pouze" nadavovala žaludečními šťávami a sraženou krví. Musela jsem přesvědčit personál, aby se postarali nejdříve o dceru než začneme sepisovat dotazník a věci, které dáváme do úschovy. Takže jsme z jejich pohledu nijak akutní případ nebyli. Takže "kvůli mamince" kapačku dostala před tím vším.
Zaplatit si výjezd - když vezmu náš konkrétní případ, celé roky jsme zaměstnaní, případně platíme zdravotní pojištění jako OSVČ, zdravotnictví neždímáme, díky bohu my i děti se těšíme nadprůměrnému zdraví (ťuk, ťuk) ale když něco jako laik špatně vyhodnotím, tak mám hned platit?
.kili. 125672
19.11.2016 9:05:20
" pak na příjmu mě sestra sprdla, že SI VOLÁM záchranku jen kvůli horečce,"

naštěstí naprostá většina poskytované péče není spojena s protivnými vztahy a poskytování péče není rušeno hloupostmi.
.kili. 125672
19.11.2016 9:03:06
"pořád platí, volat raději zbytečně než nechat někoho umřít. "

no, jen aby časem nebylo to tak, že ono volání nenalezne odezvy, protože týmy ZZS budou na výjezdech hodinu sepisovat souhlasy a hledat §§§ dle kterých mohou nebo nemohou poskytnout péči.

Je to ukázka toho, jak kdekdo cítí právo na něco, ale povinnost z toho vyplývající nevnímá, natož ohledy na někoho. Ano, je právo si zavolat, ale pak je i třeba podrobit se režimu pomoci.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 3239  [Dalších 3219 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.