| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Umělé oplodnění

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5606  [Dalších 5576 >>]
Pheob 34975
22.2.2018 17:55:14
Ja si vzdy prala 3 deti,coz zatim trva,ale uz si rikam "alespon jedno". Myslim, ze je nejvysis cas se do toho pustit. Zazracna otehotneni ve 40 jsou sice fajn,ale myslim,ze je daleko vic zen,ktere uz proste v tomhle veku neotehotni.
Jsem celkem rozhodla IVF moc neodkladat,ale jeste se musim psychicky trochu zklidnit. V mem okoli mezi prateli mam bohuzel jen neuspesna IVF.
Signoret 26646
22.2.2018 17:22:35
Phoeb,

zkus si přečíst knihu "Proč k nám miminko nechce" od Wahlgrenis.
Třeba najdeš inspiraci a pomoc ~;((~s~
Alca 145121
22.2.2018 17:21:33
Pheob,

tak mi se snažíme cca rok a čvtrt a zatím nic (je mi 31). Navíc jsme v cizí zemi, kde se blbě domluvím a absolutně netuším, co tu jak probíhá - nehlůedě na to, že nevím, jak bych sháněla odborníky, se kterýma bych se dotrozuměla, už sehnat gynekoložku byl problém ~d~
Snažím se, aby mě to nesemlelo, snažím se řešit jiné věci, ale stejně mě to vždycky prvníd en MS dožene, asi i ta hormonální změna. Nicméně asi není jiná šance, než být pozitivní, nemyslet na to (vím, že se to těžko řekne) a prostě se snažit to vytěsnit. Jasně, že IVF je na dlouhé lokte včetně všech vyšetření, ale 30 ještě není tak hrozné. jestli chceš povzbudit, tak kamarádka teď bude rodit, po IVF (jinou šanci neměli), ve 34 letech.... Takže se nevzdávej naděje, ono se to povede :-)

Ale fakt chápu jak se cítíš, pro mě je těžké leckdy vidět, jak někteří mí vrstevníci jedou druhé kolo a my stále nic.....
Mariana +2 135342
22.2.2018 16:58:34
Hele já myslím že ti asi rozumím. On to člověk má jako tu "poslední instanci", že když se nezadaří tak ještě může jít tou cestou medicíny. Jenže ve skutečnosti pořád ve skrytu to pořád zkoušíš a doufáš že možná třeba tentokrát ... a ono zase nic.

A když tedy mělo dojít na to rozhodnutí jít do Caru, tak mně zachvátila panika, protože co když ani toto nepomůže, a další, vyšší instance už vlastně není.

Takže bych řekla že ty pocity jsou normální, je v tom hlavně ten strach, co pak když ani toto nepomůže. Ono navíc ty "pouze 3" placené pokusy té psychice taky nepomáhají.

Ale prostě, jestli chceš dítě a chceš ho hodně, tak se tou cestou vydej a nezbývá než doufat. Medicína jde furt dopředu a šance jistě nějaké jsou.

Nezastírám že snadné to není, spíš dle mého psychicky, i když ani fyzicky to není až taková legrace. Pak všechny ta vyšetření, odběry, injekce, čekání na výsledky atd atd. Chce to prostě obrnit se a řešit krok po kroku, den za dnem.

Pokud jde o věk, jsi tak akorát, čekat klidně ještě můžete, ale pokud je šance na přirozené početí mizivá, tak bych neotálela, to není nač čekat. Akorát se budeš likvidovat dál psychicky. Ono se totiž snadno řekne nemyslete na to, ale jen ti co to zažili ví jak moc je to těžké, ne-li nemožné.
A i u IVF šance s přibývajícím věkem postupně přece jen taky klesají.
Já měla děti po IVF v 34 a 36 letech.
Pheob 34975
22.2.2018 15:55:09
Moc hezky napsano,dekuji ~x~ Samozrejme,ze hlavni ke to,ze chci deti. A ta obava dost mizna prameni z toho,ze se bojim,ze je nebudu mit.
Pheob 34975
22.2.2018 15:52:37
Jsem rada,ze tahle moznost existuje a ze je sance jak problem obejit. Spis me vnitrne trapi,ze to nejde samo. Musim to vnitrne prijmout,srovnat se s tim a hlavne v tom videt nadeji. Ted spis prevlada strach a zoufalstvi. Mozna jsem velka citlivka, neduveriva..uvedumuji si,ze ani iVF neni vsemocne.
Danulu 23974
22.2.2018 14:00:46
Znam 4vzeny co s IVF pocaly,dve dokonce na prvni pokus ,
Gladya, bývalá dasa, 63023
22.2.2018 12:46:44
Hlavně pokud dítě chceš, IVF nezavrhuj. Rady "nech to plavat a miminko přijde samo" jsou dobře myšlené, ale nemusejí vyjít, Určitě je lepší se na otěhotnění neupínat, ale jestli dítě chceš, řeš to. Kolem 30 máš ještě čas vše promyslet.
Ananta 97295
22.2.2018 11:45:48
Mám dítě na první pokus z IVF ve 38 letech, klíd. Neřeš, to je blbá rada, řeš, ale je ti teprve třicet, to je dobrý věk. Prostě zkus IVF a pak řeš dál. Hlavně že ví co ti je, jsou případy kdy se neví a nejde to, to je nejhorší. Já si řekla jednou a dost, nebylo to nijak hrozný, prostě jsem si píchla pár injekcí a pak jela dvakrát na kliniku.
Saamajna 115449
22.2.2018 11:11:12
Od detstvi mi Dr. tvrdili, ze muzu otehotnet jen "in vitro".
Poprve nehoda ve 26, to pak ale nevyslo.
Podruhe jsme v mych 37 rekli, ze tomu nechame volny prubeh ale vime, te to zrejme stejne nevyjde - par mladsich kolegin se uz i roky "snazily".
Vyslo hned prvni mesic.
Za tri roky jsme CHTELI (a to mooc) dalsi - neslo a neslo.
V ruznych centrech vsude rekli to stejny.
Ja stara (AMH az 0,3), spermiogram byl ruznej, tam se to fakt meni ze dne na den.
Rozhodli jsme se pro JEDEN pokus,
se vsim moznym byla pravdepodobnost otehotneni ca 2-3%, ja mela uz 43 let.
Predtim jsme jeli na 3 tydny na dovolenou, bylo uz rozhodnuto, tak jsme na "tehotneni" ani nepomysleli, jen si uzivali ~;).
Prileteli domu a kvuli jednodennimu zpozdeni jsem jen tak pro formu udelala tt.
Pozitivni.
Doktora v CARU druhej den malem trefil slak! ~:-D

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5606  [Dalších 5576 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.