| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 979  [Dalších 779 >>]
susu. 129001
2.6.2017 9:22:57
Taky mám svoji Gemmu od roku 1992. :-)
Mariana +2 135342
2.6.2017 9:18:04
ano ano, nemohla jsem hned najít kde mají Gemmy

připojuji se, stará dobrá Gemma je česká nesmrtelná klasika, vynikající batohy (doufám že stále)
taky mám tu svoji už asi čtvrtstoletí.

Pod to se podepisuju, tenhle můžeš koupit na netu a bude určitě skvělý.
m-007 151891
2.6.2017 9:15:40
tohle je pekne popsane :)

a radeji nepromokavost nez plastenku.
m-007 151891
2.6.2017 9:11:31
osvedcene, ale drazsi jsou deuter. https://www.hudy.cz/deuter
jsou to opravdu luxusni batohy, skvele sedi, na piti se do toho dava camelback.

Nedavno jsem byla zkouset pro dospivajici dcery nejaka levnejsi z decathlonu, sportisima a dosla jsem k zaveru, ze se asi radeji placnem pres kapsu.

Velikost batohu je ke zvazeni, podle toho co vsechno bude tahat. Ja ted chodim s 35 tusimze, manzel ma 45 - ale my uz chodime jen od chaty k chate, je to bez spacaku a bez stanu. To jsem mivala 60l a manzel 75l.

Batoh musi kluk vyzkouset, jak mu sedi na zadech. I kdyz s detma je to blby, oni odsouhlasi leccos a pak bude po par kilometrech skucet...

ale kdyz tak nad tim premyslim, ja jsem jako nactileta chodila s prisernou usarnou a v botach cinach a vubec mi to nevadilo :)
Mariana +2 135342
2.6.2017 9:10:17
Pokud nemáš s takovým batohem zkušenosti, doporučuji zajít do nějaké outdoorové prodejny a nechat si poradit a především vyzkoušet. Důležité je jak sedí / reguluje se zádový systém a jak sedí bederák. Respektive jak to bude sedět synovi. A jak se mu s batohem dobře"fungovat", tj, zavírat, otvírat, něco v něm hledat.

Osvědčené značky existují a je to samozřejmě i o ceně. Nemusíte vydávat Xtisíc, ale za slušný batoh bych min. 3-4 tis počítala.

Objem - to záleží co tam potřebuje dát. Na víkendy, takže spacák určitě. Minimálně 50l, to jsou obvykle spíš nejmenší "ženský" batohy, chlapi mívaj i víc. Pokud bude nosit spacák tak bych řekla že min. těch 50 l spíš i víc. Ono je to vlastně pak už i jedno, váhově ten 65-70l batoh je skoro stejný, 170cm kluk to asi unese a batoh bude mít univerzálnější i do budoucna. Já mám 165 cm a mám myslím 55l.

Důležitý je nastavitelný zádový systém, pohodlné polstrované popruhy a silný bytelný bederák, také nastavitelný. Také je důležitý materiál, pevnější, odolný, nepromokavý a pevné zipy. Praktické je když je vrchní víko výškově nastavitelné, lze pak do batohu směstnat i víc věcí dle potřeby. Atd atd.

podívej se třeba ještě tady
https://www.4camping.cz/c/batohy-a-tasky/podle-pouziti/turisticke-batohy/
Kukurice29+3. 116346
2.6.2017 9:04:45
Decathlon má dobré batohy a levné. Jeden mám už dva roky a i při používání velice částem s velkou zátěží drží dobře.
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
2.6.2017 8:59:06
junioři mají oba tento: https://www.rmstore.cz/turisticke-batohy/turisticky-batoh-eiger-loap/?gclid=Cj0KEQjw9r7JBRCj37PlltTskaMBEiQAKTzTfLQA6gNQ2Oc35Q7nfj2BrYjbO6d4yK_gsHDyt0oUo_QaApsY8P8HAQ
můžu jen doporučit
já mám tento:
https://www.outdoor-military.cz/batoh-expedition-50-zeleny-p128714
a ne tedy stejný, velmi podobný - ale mám ho dvacet let a drží a že už zažil :-)
susu. 129001
2.6.2017 8:55:58
Jo, nepromokavost nebo pláštěnka.
susu. 129001
2.6.2017 8:55:14

No, je fajn, když ty popruhy přes ramena jsou "tlusté" a měkké, líp se to nese. Je nezbytné, aby šly nastavit (všechny). Je fajn, když to má i ten pás dole přes boky, líp se rozloží váha batohu. Hodí se, když jsou na bocích pásky, které umožní batoh stáhnout (zmenšit), pokud není úplně naplněný. Hodí se, když jsou tam další možnosti uchycení materiálu - ty kousky popruhů a očka,... Je fajn, když má batoh ucho, za které ho můžeš chytit do ruky - poponesení ve vlaku, lepší nandání na záda, rozdlení batohů z hromady mezzi jednotlivé majitele,... idelně když má takové ucho z obou stran. Fajn je ta kapsička na bederáku, pokud dobře vidím, na dorbné, kdy přijdeš do civilizace a nemusíš sundávat batoh ze zad, když si chceš koupit zmrzlinu (nebo pivo)~:-D. Hodí se i jedna další kapsa, třeba na víku, kam si dáš drobnosti, které nechceš pořád hledat v celém objemu. Pokud má nosit i spacák, bývá lepší, když má samostatnou kapsu a nemusíš vše vyházet, abys ho vyndala(musí se tam ten spacák vlézt). Kostra batohu lépe vnitřní. Jo, i pásek přes prsa.
Gréta 8428
2.6.2017 8:45:29
Ospreye jsou super, mám Auru pro ženy. Pročti recenze a hlavně vyraž do prodejny - Rockpoint, Hudy, Eliass nebo tak. Jsou tam velké rozdíly nejen v objemu - brala bych 50-60, at se mu tam vejdou věci na víc dní. Ale hlavně popruhy a záda mají jiné materiály a konstrukci a batoh jinak váží. Vezmi kvalitní - tj dobrá konstrukce, odvětraná záda, komfortní popruhy a nízká váha. Syn bude vděčný, že se nekoupe v potu a popruhy ho nedřou.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 979  [Dalších 779 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.