| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vegetariánství

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 4354  [Dalších 4314 >>]
Žžena 83005
29.9.2017 9:38:17
Pokud jen ovoce+zelenina, je tam těžkej nedostatek bílkovin a tuků, který jsou zvlášť pro dítě klíčový.
Citronove koliesko 7937
29.9.2017 9:37:27
A nema v tom aj nejake klicky? Lusteniny? Nie je to pokvapkane olejom?

Inak moja svagrina je vegetarianka, jej tri deti tiez a jej pristup je tofu, sojove parky/salama, sojove platky. Namiesto masa brokolica a hotovo. Dieta v skole obeduje knedliky s omackou, ryzu s kompotom...tiez mi to nepride zdrave. Najstarsie dieta (10) zacalo jest tajne maso. Pred mamou to nemoze ani spomenut. Vreckove mina na kura z KFC.
Firenza 130641
29.9.2017 9:30:47
Holčička je drobná , štíhlá ale takových hubenych děti tam je více. Spíše si člověk všimne, že ta holcicka má jinou barvu pleti.je bledounka, takova " zeleno šedá " . Ten dlouhy skolni den plus krouzky je narocny pro kazde dite. Pokud jeste telo bojuje s chladem a nedostatkem kalorii , tak myslím ze to dítěti nepospiva.
Buchli 121873
29.9.2017 9:19:54
Jinak, raw strava pro mě znamená ty dobrý zákusečky. :-) Takže to je určitě zdravý, ale k tomu i to ostatní.
Buchli 121873
29.9.2017 9:18:59
Můj názor je samozřejmě laický, ale pokud dívenka je na vitariánské stravě, tzn. opravdu jen plody, podle mě to je absolutně nedostačující, obzvlášť pro vyvíjející se organismus. Jak je přibližně vysoká a kolik váží? Nezaostává za vrstevníky? A co školní výsledky?
Firenza 130641
29.9.2017 9:08:55
Moje dítě chodí do třídy ( 1.st ZS )s devcatkem , které rodiče stravují vyhradne vitarianskou stravou. Škola umožňuje, aby si dívenka v jídelně vybalila svoji krabičku s nakrájenou zeleninou a ovocem a takto " obedvala". Holčička je od 7mi do 4 ve skole/družině ,( kde děti tráví dost času venku za téměř každého počasí ( o přestávce jsou na hřišti a s družinou chodí na procházky do lesa ) . Nedovedu si představit , že energetickou potřebu rostoucimu diteti v zimě zajistí krabicka zeleniny ze supermarketu. ( rodina nic nepěstuje ).
Přiznám se , že v mých očích to je nedostatečná vyziva. Samozřejmě mi do toho ale nic není, jen jsem doma s nemocným děckem a tak prokrastinuji......ale i tak mi napište Váš názor.
,.,.,, 149260
29.8.2017 18:25:34
A co jako?
Kvuli diete se deti mohou divat ma jine, jak ji jim zakazane potraviny, kvuli rozhodnuti matky ne?
Ty svemu diteti nezakazujes konzumaci utcitych potravin nebo neomezujes jejich mnozstvi?
Ja tedy ano, zrovna ty smazeny kureci rizky nemuzu ani videt a diteti bych je rozhodne nedala.
Ropucha + 2 ropušata 120300
29.8.2017 16:45:38
Přesně tak.
Maminka asi používá poněkud nešťastné způsoby prosazování své filosofie, což ale neznamená, že si vegetariánství samo o sobě nezaslouží respekt.
A rovněž to neznamená, že ona jako rodič si nezaslouží respekt.
Na druhou stranu souhlasím s tím, že i maminka by měla respektovat volbu svého dítěte a netrvat fanaticky na tom, že bude celoživotně sdílet její filosofii.
Ale to si musí vyřešit prvotně oni dva mezi sebou, nikdo cizí o tom nemá co rozhodovat a vnucovat vlastní názor.
Kudla2 58452
29.8.2017 7:19:22
Buchli,

to jo, ale ne v modu "hoďte na tu matku síť".
Buchli 121873
29.8.2017 7:12:49
KUdlo, myslím si, že v deseti letech už to dítě má nárok na nějaký rozhodování o sobě, kór v tak základních věcech, jako je jídlo.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 4354  [Dalších 4314 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.