| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Pes

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 29282  [Dalších 29262 >>]
Arka 27734
3.4.2018 15:10:40
Téma pro majitele velkých hlídacích psů :-) Máme štěně velkého psa. Zatím, protože bylo zima a chtěli jsme, aby zapadlo do rodiny, žilo s námi už pár týdnů doma. Zařídili jsme to tak, aby s ním pořád někdo byl (nejdelší doba, kdy bylo samotné, byla asi 2 hodiny).
Na zahradě má kotec, který bere za svůj druhý domov. Když jsme s ním venku, chodí se tam napít, krmíme ho tam, má tam boudu, tak si tam jde zdřímnout.

A teď. Kde byste ho nechali na delší dobu? Myslím tím teď, když je to ještě štěně?
1) Doma v jedné místnosti, kterou byste se snažili zabezpečit tak, aby se mu nic nestalo
2) Venku na zahradě s otevřeným kotcem - tedy bude mít pohyb, ale může ho někdo ukrást, je to zatím přátelské štěně a půjde s každým, koho jen napadne, že by si mohl to roztomilé zvíře vzít.
3) Venku v zavřeném kotci, bude na vzduchu, v prostředí, které zná, je bezpečné, uvidí, až se budeme vracet, ale bude zavřený, pohybu bude mít asi jako doma v té místnosti. Ukrást ho může jen ten, kdo bude na krádež připraven - kotec by byl zamčený.

Pam-pela 97353
1.4.2018 15:34:31
Teď jsem kamarádce volala, čurání je trochu lepší, i už sama ůspouští"...a na ocase se vytvořil kroužek - jakoby otok u kořene? ~d~
Líza 17721
1.4.2018 8:35:34
Ano, to je syndrom mrtvého ocasu, v podstatě banalita. Ale jeho součástí není ochrnuti sveracu.
sylvaina 77406
31.3.2018 20:36:43
Naše labradorka se kdysi příliš dlouho v ráchala v zimě v řece a pak měla zánět nějaké žlázy na zadku a nemohla máchat ocasem. Prý jsou na to retrievři hákliví. Je to skoro 20 let, už si nevzpomínám, jak se to léčilo, ale do týdne byl pokoj. A vet teda věděl hned, evidentně to neviděl poprvé.
Líza 17721
31.3.2018 18:47:57
Takhle, soudím podle lidí. Když kvůli útlaku třeba plotynkou začne problém se sveraci, řeší se rychle aby se funkce vůbec obnovila.
Ale to je u lidí, a psí vyhrezy jsou trochu jiný. Takže mě ber trochu s rezervou, protože možná neurolog i z popisu vidí, že to bude něco jinýho.
Dobře že s ním konzultujou.
Pam-pela 97353
31.3.2018 17:45:57
Lízo, na sonu taky byli. Oni už mají děti z domu, tak se o psa starají dobře, to spíš že veterinář sám neví.
S tou neurologickou klinikou to konzultoval, tak mu doporučili udělat nejdřív operaci té dělohy (v úterý), prý pro jistotu a prý teprve pak má jít na tu magnetickou rezonanci.

Lízo, jaké je prosím tě nebezpečí z prodlení?
Líza 17721
31.3.2018 17:35:01
K vyloučení zánětu dělohy je nutné sono. Krev nestačí.
Neurolog rozhodně ano. Kdyby to bylo od páteře, plotenka, syndrom caudy, rtg nemusí nic ukázat, ale neurolog to pozná z klinickeho vyšetření, popřípadě doporučí magnetickou rezonanci. Každopádně by bylo nebezpečí z prodlení....
Pam-pela 97353
31.3.2018 17:29:12
Prosím, neměl by někdo nápad?
Kamarádka má osmiletou fenu retrívra, fena hárala, hárala dlouho, snad 4, 5 týdnů (uvědomili si to zpětně) a zničehonic jí ochrnuly svěrače (takže se vyčurá a vykadí jen s dopomocí) a nemůže hýbat ocasem, jinak normálně chodí, žere, je veselá, spokojená, má chu´t na všechno možné.
Veterinář neví, tvrdí, že to může mít od bakterií z možného zánětu dělohy (neprokázáno, moč i krev je v pořádku), na rtg nebylo nic vidět.
nebo neurologické za bakteriových toxinů (prý na neurologické klinice už měli pár podobných případů).

Máte nějaký nápad nebo radu, prosím? Co s tím?
Blanče 42184
29.3.2018 16:16:24
Teda já jsem psí člověk a zakladatelčiny problémy jako takové nechápu, takže nebýt příspěvku Carolyn, nereagovala bych. Ale nastěhovat mi někdo do bytu něco, čeho se budu bát, nebo mi to bude nepříjemné a jako řešení mi nabídnout, že ze svého minimálního volného času mám vyčlenit část na psychologa a mazlení se s tarantulí aby z nás byly kamrádky, asi vyskočím z kůže!
Girili 117849
29.3.2018 0:32:50
Tedy to te asi nepovzbudim, neb bych to citila uplne stejne jako ty. Take mam strach ze psu. Ale deti trochu taky, takze jestli s necim tlaci, tak s kockou. Ke kockam mam zase jine vyhrady.
Kazdopadne, i kdyby vsichni tlacili, prese me by pes neprosel. Mozna venkovni k baraku se zahradou. A mozna ani ten ne. ~a~
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 29282  [Dalších 29262 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.