Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Juillet | 21450 |
![]() |
26.9.2014 12:53:28
no, myslím, že všichni, co jezdí na kole, začínaly s postranníma kolečkama..
..to je zas věda ![]() |
Luc. | 57250 |
![]() |
26.9.2014 12:51:50
Kamisi
"Dnes bych dítěti nedávala postranní kolečka vůbec - odrážedlo, koloběžku, kolo bez šlapek, je potřeba trénovat rovnováhu přirozeně, s kolečkama se to nenaučí, naučí se na ně spoléhat." SOUHLAS |
Luc. | 57250 |
![]() |
26.9.2014 12:50:49
Ještě je malá času dost.
Syn se naučil jezdit na kole až ve 4 letech. Od dvou let jezdil na motorce-odrážedle od tří na kole-odrážedle. Odrážedlo hoodně pomůže držet stabilitu. Na vašem místě bych pořídila kolo-odrážedlo. Já jsem proti postranním kolečkům, nikdy jsem je dětem na kolo nedávala, protože pak se hůř učí držet stabilitu. Bylo odrážedlo a pak kolo. V 6ti letech už dostal kolo s přehazovačkou a bez problémů dáme půldenní rodiný výlet na kolech. |
Luciga | 23859 |
![]() |
26.9.2014 12:30:08
Jitule u nás syn také neměl koloodrážedlo a rovnováha pak pro něj byla katastrofa, nám se osvědčilo mu na pár měsíců pořídit koloběžku, stačily mu opravdu jen 2, aby následně zvládl i kolo bez postranních koleček
|
ChemicalJane + 4 | 86738 |
![]() |
26.9.2014 12:29:22
u nás k tomu musela dozrát. navíc se děsně bála většího kola, tudíž jezdila furt na tom 12"... ale koupila jsem jí kolo s Barbie, dostala novou růžovou helmu a chrániče kdečeho, kolečka to nemělo a za den a půl drandila jako o závod. Syn to viděl, zahryznul se a za 2h jezdil bez koleček taky. dceři je 5,5 a synovi 4. jezdit bez koleček se naučili letos v létě. Nedramatizovali jsme to.
jo a odrážedlo sice synátor měl, dcera ne, ona totiž nepochopila princip.... |
Kamisi | 129832 |
![]() |
26.9.2014 12:24:07
Je ještě malinká, dejte tomu čas. Až bude chtít ona, tak to půjde.
Synovi jsme sundali postranní kolečka až v pěti letech, strašně se na ty kolečka spoléhal, opíral se o ně tak, že se prohýbaly, byl naštvaný, když jsme je sundali a nechtěl jezdit vůbec, pak se nechal ukecat až za rok. Dnes bych dítěti nedávala postranní kolečka vůbec - odrážedlo, koloběžku, kolo bez šlapek, je potřeba trénovat rovnováhu přirozeně, s kolečkama se to nenaučí, naučí se na ně spoléhat. Teď bych dcerce postranní kolečka sundala s tím, že jsou pro menší děti, že už jí neunesou a nabídla bych jí asi nějaké kolo bez šlapek nebo koloběžku, jestli se na normální kolo ještě necítí, nechala bych jí vybrat a netlačila na ní. |
jentak | (IP adresa: 109.81.196.161) |
• |
26.9.2014 12:22:49
Jo, syna jsme takhle drželi za sedadlo a pak pustili, on to zjistil, upadl a sedřel se tak strašně, že už na kolo nechtěl sednout - ani s těmi kolečky.
Další rok řekl, ať je dám pryč, že to zkusí, ale sám a že chce chrániče na brusle. A než bylo poledne, tak jezdil. Podle mýho každý dítě má jiný čas, kdy to zvládne. |
Lída+2 | 28136 |
![]() |
26.9.2014 12:18:22
nemusíš nic kupovat, stačí, když na aktuálním kole sundáš celou šlapku....jak myslíš, že jsem to dělala před 15let, sundávala a nandávala jsem pedály s tou klikou(víš co myslím)
A ušetříš, kolo Ti zůstane to na které je zvyklá. PAk to tam zase přiděláš. A je to jednoduchý, nepotřebuješ na to ani manžela. ![]() A než jsem přistoupila ke kroku popsaném nahoru....vyhýbala jsem kolečka nahoru, takže když jezdil ani jedno kolečko se nedotýkalo země...... ![]() Výsledek, po sundání koleček(taky se starší bál, takže tam byli podle mě zbytečně dlouho...) odjel..... Stejně jsem mu ještě na 2dny sundala celé šlapky....a přidělala jsem je....a od té doby jezdí normálně. |
karkulka+2 /08+11/ | 50320 |
![]() |
26.9.2014 12:15:13
Myslím, že je to brzy. Mám stejně starého syna a bez postranních koleček by to nedal.
Dcera se bez postr.koleček naučila jezdit až když měla čerstvě 6 let. Má o sebe od malinka hrozný strach, tak jsem ji nenutila. U syna to budu mít stejně. Však oni k tomu dozrají sami ![]() |
Paradox | 15600 |
![]() |
26.9.2014 12:08:34
marianka (7/2011)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.