| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : U nás v Belgii

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 5626  [Dalších 5416 >>]
Simmi 81724
29.1.2009 11:56:10

Ahoj, o ten Rotarix si v ČR většinou musíš říct, pokud nenarazíš na osvícené a k očkování nakloněné lékaře a jak vidíš, většinou se nic neděje, když to očkování nemají. Jde o to, že nedonošené děti jsou k rotaviru náchylnější o něco déle, nic víc.

Myslím že tuberkulózu doočkovat můžete v pohodě, ale asi v ČR, pochybuji, že v Belgii tu vakcínu vůbec mají. Podívej se na http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2009_03.htm
zrovna tam píší o posunutí tohoto očkování na 6. - 12. měsíc. Já bych to tedy radši doočkovala, třeba projížďka pražskou tramvají mě v tom utvrzuje. Západ od tohoto očkování ustoupil, nicméně na východě TBC roste, takže důvody moc nechápu. Tuberkulóza je pro mě větší strašák než rotaviry. Nicméně to odložení očk. na TBC je myslím dobrý nápad. V porodnici se tím očkují děti, o jejichž imunitním stavu se neví vůbec nic.

Měj se hezky.

Ňopka 74367
29.1.2009 9:42:08
No vidíš, já je mám zrovna nedonošený a rozený v ČR a neočkovali je na rotavirus. Díky za info, máš přehled, tak by mě zajímalo, jestli víš něco o očkování TBC se zpožděním - my máme ukončený základní očkování a pořád TBC nemáme. Dá se to a nevadí to?
Simmi 81724
29.1.2009 1:32:30
Ale jo, na rotaviry se očkuje i v ČR a to hlavně nedonošené děti, protože ta infekce je závažnější i častější u kojenců do 4 měsíců věku. Očkovat starší děti je už trochu zbytečné a myslím, že se v ČR moc nedává hlavně proto, že skoro všechny děti jsou naočkovány proti tuberkulóze už v porodnici a proto se s dalšími očkováními vyčkává, vlastně i hexa je tady posunuta.
Protože v Belgii (a leckde jinde) se očkuje hexa ve 2 měsících, tak myslím, že to očkování není až tak špatný nápad, navíc je to jen perorální suspenze. Ale určitě se dá žít bez toho.

Zdravím do Belgie, občas vám sem nakouknu, snad se nezlobíte.
Ňopka 74367
28.1.2009 11:43:08
Úplně totéž, taky jsem odmítla, konzultovala jsem to s českou pediatričkou, kde je rotavirus nad rámec (nebo se vůbec neočkuje?) a neviděla nezbytnost, takže jsem odmítla a taky se na mě tady tvářil jako na krkavčí matku.
Vím v ČR o případu rotaviru u dítěte, byli hospitalizování, celkem těžký průběh, ale dobrý konec. To je těžko posoudit, člověk může mít štěstí, nemusí.
Utopýr 9323
28.1.2009 11:19:33
dr mi vcera pri ockovani nutila pro Adryse i ockovani proti rotaviru - strevni chripka. mam si to rozmyslet a pripadne koupit do pristiho ockovani. tvarila se dost neprijemne, kdyz jsem ji rekla, ze jsem ho dvema starsim nedala a ze to risknu bez. rekla mi, ze se na to teda neumira, ale blabla bla. Vim, ze je risk, ze kdyby tu strevni chripku dostal, muze v nejhorsim pripade pri hodne velkem prujmu skoncit na kapackach, ale bez nejakych trvalych nasledku a krome toho doufam, ze bych to ukojila. nechce se mi do nej rvat jeste dalsi ockovani navic, k tomu, co uz je povinne. Jedine ockovani,ktere jsem dala klukum nad ramec povinneho bylo proti klistove encefalitide. Nedavala jsem ani tbc. Jak jste to udelaly vy?
Ňopka 74367
26.1.2009 12:04:56
jasně že mám, všechny 4, tak ráda zapůjčím. Čenda na ně koukal určitě od třech minimálně.
a pak pro starší je Moudronos online
Utopýr 9323
25.1.2009 10:10:13
Nopi, nemas doma nahodou DVD Kosticky? Chtela bych zkusit, jestli by se to klukum libilo a eventuelne bych si to objednala.
Utopýr 9323
14.1.2009 16:39:10
Ty jo,neverim. Jsem doma se vsema trema - a normane sedim bez vyruseni u pocitace - Mates s Kubou koukaj na Kouzelnou skolku a Adrys spi venku v kocaru. Davam tomu tak pet minut ~;)
Ňopka 74367
14.1.2009 12:15:47
taky mám doma Čendu, hrozně ho bolí hlava. Na obchod si hrát nechce, zato se patlá v modelíně a čte všechno, co mu přijde pod ruku, včetně mých detektivek.
Utopýr 9323
14.1.2009 10:48:25
Tak checht - zustal mi doma nachcipanej Kuba. V noci se pocural a desne kaslal, ted je uplne v poradku a nezavre papulu ~b~ A Pavou - chce si hrat na obchod ~d~
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 5626  [Dalších 5416 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.