Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Thea + 2 | 93496 |
28.12.2015 14:58:10
Není to velké, cca 1,5 cm x 1 cm, proto si myslím, že bych to mohla zvládnout sama.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
28.12.2015 14:53:01
jestli ti nevadí, že to řeším u psa ( ale ono to bude stejné) tak nám dávali roztok Betadine a dále tedy - pokud to páchne, tak zřejmě došlo k infekci - chtělo by to zásyp s ATB- třeba Framykoin zásyp - ale to je asi na předpis.
Tato rána je také vstupní branou infekcím - dojdi si k doktorovi - mohou tě třeba i přeočkovávat proti tetanu ( mně to tak kdysi dělali) a hlavně asi budeš potřebovat zprávu - máš-li pojistku. |
Cimbur | 64764 |
28.12.2015 14:50:51
Není možné nechat se ošetřit na chirurgické ambulanci? Pokud s tím chceš bojovat sama, doporučuji antiseptické krytí s obsahem jodu /např. Inadine/ a nahoru sterilní krytí a obvaz.
|
anemon | 100064 |
28.12.2015 14:49:14
Jak je to velké? Na popáleninách to sundavají, omyjí (nejčastěji Braunol), ošetří (Brauvidonem mast), kryjí mastným krytím a fixují proti pohybu obvazů.
Pokud to máš malý asi seženeš spíš Betadine roztok a mast a mřížku Inadine a bude to stačit, jinak si s tím dojdi, po profesionálním zásahu budeš mít "lepší" jizvu. |
Renka + 3 | 26652 |
28.12.2015 14:46:51
Nemáš Betadine mast? Ta by pomohla, nepropichovat, 2 - 3x denně namazat a zalepit. Jinak nevím, jakákoliv desinfekce je asi dobrá, ale otázka je, zda bude stačit, evidentně tam máš infekci.
|
Thea + 2 | 93496 |
28.12.2015 14:19:58
Ahoj! Prosím o radu. Podařilo se mi před několika dny popálit si ruku na několika místech. Některé puchýře už splaskly, v jednom se udělala na straně dírka, kterou občas vytéká trošku tekutiny. Teď jsem zjistila, že kromě toho, že to místo bolí, je horké a páchne. Blízká lékárna má zavřeno. Nevím teď, co s tím. Propíchnout uprostřed čistou jehlou, všechno vymačkat, dát na to Bepanthen? Nebo to nechat být a splaskne to nakonec jako ty ostatní, nebo to celé odstřihnout, vyčistit? Co se osvědčilo? Děkuju moc!
|
Šuplík | 137953 |
16.6.2015 20:11:50
no, celá přírodověda to tak ale nemá. např. na chemii musejí mít společný základ všichni vím od studentů Bi-Ch, jak moc se ty dva předměty pokud jde o výuku od sebe liší
|
Inka. | 141843 |
16.6.2015 18:51:27
Kolik lidí v ČR nebo ve střední Evropě se otrávilo škumpou?
|
Inka. | 141843 |
16.6.2015 18:49:15
Věřím, akorát jsem to neznala, tak jsem to nehledala. Zítra jdu do práce pěšky, tak se budu rozhlížet.
|
Kapradina | 34186 |
16.6.2015 18:44:27
Yanko,
ale ta v zahradách se nejmenuje "jedovatá", ale "orobincová". Škump je několik druhů: škumpa orobincová (Rhus typhina), Severní Amerika, jedovatá, pěstuje se v zahradách škumpa čínská (Rhus chinensis), Východní Asie, léčitelství škumpa jedovatá (Rhus toxicodendron), Severní Amerika, jedovatá škumpa koželužská (Rhus coriaria), tříslo škumpa laková (Rhus vernix), Severní Amerika, prudce jedovatá škumpa lakodárná (Rhus verniciflua), Východní Asie, prudce jedovatá, černý lak na skříňky škumpa lesklá (Rhus copallina), Amerika, léčitelství škumpa lysá (Rhus glabra), léčitelství škumpa trojlaločnatá (Rhus trilobata), Severní Amerika, aromatická rostlina škumpa tříslovinná (Rhus coronaria), Asie, Kavkaz, koření sumah škumpa vonná (Rhus aromatica), Východní USA, aromatická rostlina škumpa vosková (Rhus succedanea), Východní Asie, vosk na svíčky |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.