Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| dryjáda | 118607 |
|
|
29.8.2017 23:27:12
Hloupost, psychosomatika není snář, aby se dala vykládat. Psychoanalytické teorie, které to dělaly v padesátých letech minulého století už jsou dávno překonané. U každého to má jiný důvod. Akorát tyhle teorie zvyšují u rodičů pocity viny. Samozřejmě psycho-somatické onemocnění to je, ale to znamená podíl jako tělesné-alergické-imunologické složky, tak podíl psychiky. A nikdo ti neřekne v kolika procentech se to jak podílí, některé ekzémy jsou spojené s psychikou víc, nežli jiné. Ale to je potřeba všechno vysledovat časem.
Moje těžce astmatické dítě ze všeho vyrostlo, jde do třetí třídy a je z něj zdravý sportovec, kterého honím po horách, nechávám chodit bosého a ráchat se v ledové vodě, kdykoliv si řekne. Moje zkušenost je spíš netrápit se s tím předem, nesledovat moc, nepřepečovat, otužovat. Zatím nic potvrzeného nemáte, třeba to nic nebude. Ekzém neznamená nutně astma. Držím palce ![]() |
| Moncaka | 56657 |
|
|
29.8.2017 20:34:52
Pro mimino je to rada asi na nic, ale dceři se alergie/astma hodně zlepšila otužováním, sportováním a bruslením (přesněji pravidelným pobytem na zimním stadionu).
|
| Dooly. | 12201 |
|
|
29.8.2017 12:13:23
Kat,nevim jak je to v CR ted, ale tenkrat nam vsichni alergo imuno testy u ditete mladsiho 3let odmitli provest.
|
| Žžena | 83005 |
|
29.8.2017 12:12:28
A co potraviny?
Já jsem jako dítě měla kašel jaký popisuješ po kravským mlíku. Synek coby mimino ekzém po kakau. Tyhle potravinové alergie jsou u dětí docela časté. |
| Dooly. | 12201 |
|
|
29.8.2017 12:11:19
z hlediska ezo/psychosomatiky je to Problem matky, kt v partnerstvi "nemuze dychat "
u nas by to i sedelo,v jeho necelych 3jsme se rozvedli |
| Dooly. | 12201 |
|
|
29.8.2017 12:10:13
u ans to melo stejny prubeh -nejdriv Ekzem, lekari doporucovali kojit do 3let. asi od roku bral i antihistaminika.
Porad mel otevrene mokvave ranky na kt nam davaliuz i kortikoidy. Az jsem videla v TV porad kde se lekari dohadovali o Tom, ze matka kt je sama atopik a astmatik by nemela kojit,ptz vylucuje do mlika latky kt dite drazdi.Syna jsem odstavila a do tydne mel cistou kuzi. Bohuzel,za dalsi Mesic mel prvni zachvat laryngitidy a astmatu. Dnes je mu 13 a konecne se, vlivem hormonu , zacina davat do kupy a astma mu ustupuje. Detska rekla,ze jsem precedens v jeji praxi. Takze za me - okamzite bych prestala kojit. Nebo jeste lepe, ja zu bych s tim vubec nezacinala,pokud by jeste nejake priste byt melo.. |
| Danae+děťátko | 131304 |
|
|
29.8.2017 12:08:15
Nevíte, co to může být z hlediska psychosomatiky?
|
| Danae+děťátko | 131304 |
|
|
29.8.2017 12:07:33
Jsme striktní nekuřáci, zvířata doma nemáme, kytek hrozně málo a jsou jen v kuchyni. V ložnici máme dlouhodobě čističku vzduchu. Bydlíme v zalesněné krajině, vzduch tady není tak špatný...
|
| bromelie | 68805 |
|
|
29.8.2017 10:35:17
Zajít na alergologii (nejlépe s imunologií dohromady), odložit další očkování. Dále při podezření nechat znovu vyšetřit a nasadit léky co nejdříve. Čím dřív léky dostane, tím dřív bude mít klid od kašle a tím dřív se jich pak zbaví. Jinak bych si s tím tak moc hlavu nelámala. Mám astmatiky dva. Dcera nebere léky asi od dvanácti, jen při nemoci, kluk se v deseti hodně zlepšil.
|
| Žžena | 83005 |
|
29.8.2017 9:26:48
A vylučovací dietu (u tebe) jste nezkoušeli? U nás se staršímu dělal ekzém když jsem snědla něco kakaovýho/čokoládu. Vysazení určitých potravin v mojí stravě situaci vyřešilo.
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.