Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
veverkaa | 125119 |
26.10.2017 16:35:06
Měli jsme bez kamery chůvičku od Aventu (Philips) a kamera mi nechyběla. Po zvuku co uslyšíš v chůvičce poznáš, jestli je nebo není akutní k dítěti běžet.
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
26.10.2017 14:52:12
My jsme měli úplně obyčejné chůvičky od Sencoru za pár stovek a sloužily dobře, měli jsme je v baráku - pokojíček v patře, obývák dole...a dávala jsem je i do kočárku ven, měli jsme je několik let a to jsme je měli z druhé ruky od kamarádky, která je taky nějaký ten rok používala...
|
zefýr | 58223 |
26.10.2017 14:43:58
Já bych s kamerou nechtěla. Už jen proto že mám dítě v ložnici, nechci mít kameru v ložnici.
|
Stefana | 152023 |
26.10.2017 13:29:00
Zdravím, otázka je jasná. Potřebuji koupit chůvičku, jen přemýšlím zda klasickou nebo když už tak se vyplatí pořídit rovnou s kamerou. Někdo porovnání, zkušenosti, cokoliv ???
|
užfaktnevim | 137158 |
25.3.2017 14:17:30
Měla jsem koupený Respisense, ale tím, jak je upevněný na plence, přes to další oblečení, tak nebylo vidět jestli je monitor zapnutý nebo ne a na klidu mi to nepřidalo. Takže jsem jej vrátila a koupila monitor Babysense- desky do postýlky a to mi vyhovovalo líp, blikající, tuším zelené světýlko, mě v noci uklidnilo, že je mimino OK.
|
Katka a 2 výrostci | 141251 |
25.3.2017 12:47:10
Já bych raději šla do nového...
|
Mariana +2 | 135342 |
25.3.2017 11:12:44
Do plenky jsem neměla, tehdy nebyly rozšířené, nebo možná snad ani moc nebyly. Koupila jsem ten co měli a taky doporučili na JIPce, Babysense.
Měla jsem 2 podložky, což fakt doporučuju. Tu druhou jsem střídala buď do druhé postýlky v obýváku nebo v kočáru. V tom kočáru mi to fungovalo. Ten na plenku nevím jaký je na to spolehnutí, ale určitě je výhoda že je to furt s dítětem i když není na podložce, takže na nedonošence bych to nyní asi koupila. A používalal bych asi oboje. Já párkrát spustila alarm když jsem malýho zvedla a zapomněla to vypnout, v tomhle je asi ten plenkový lepší. Jinak k těm falešným alarmům, občas to někdo zmiňoje i u těch deskových, já ti nevím a moc úplně na ty úplně falešný nevěřím. Ten senzor je strašně citlivý a prostě něco, nějaký důvod to nasnímá. Já jsem to zkoušela přes kolik vrstev to funguje, ze začátku se mi nezdálo jestli to přes matraci bude fungovat, a jo, fungovalo by to i na princeznu na hrášku. Já jsem ještě používala tu zvýšenou podložku, takový molitanový trojúhelník, aby dítě bylo trochu "z kopce". Ono totiž ty "apno" pauzy zpětně se nemusí vůbec poznat. Tím jak to začne řvát, tak se dítě "probere" a "nahodí". Pokud to tedy samozřejmě není něco úplně vážných, ale tady ty vynechávky, jsou nejčastějí, a ten alarm to může vyřešit sám o sobě. Mně se stalo asi 2x že se spustil alarm, dítě bylo v pořádku, žilo a dýchalo, ale myslím že to byly ty "apno" pauzy, malej to dělal. |
Slída | 125055 |
25.3.2017 10:35:40
kambalo, máš dvě jarmily, tak kup každý jinej a pak ten horší prodej a kup ten lepší. nebo zjistíš, že jsou napendrek oba a budeš mít vystaráno.
|
Dari79 | 114243 |
25.3.2017 8:06:55
No jo, já to chápu. Malý zapomínal dýchat, když hluboce usnul (teda jako myslím jen v té nemocnici), takže to bylo "v pohodě", protože to byl vždycky ve škatuli nebo v té "plastové postýlce". Když jsem ho chovala, měl snímač připnutý na nožičce, a chovali jsme hned vedle inkubošu - bo oni nevěřili spíš mě, že bych si všimla, že mi dítě přestává dýchat, asi.
Jak píšu, já měla podložky dvě v postýlkách doma a je fakt, že mě to děsně štvalo hlavně v tom kočáru, že tam ji nemám, furt jsem na to dítě sahala, když usnul a nehýbal se. To jsem o té plenkové uvažovala, ale zas jsem měla pocit, že ani té bych nevěřila, právě kvůli tomu pohybu celého kočáru atd, čili že stejně i s tím monitorem bych na to dítě pořád sahala. "Sousední" holčička, jinak už stabilní a na propuštění, se přidusila fest při krmení normálka den před plánovaným propuštěním z nemocnice, byla podobně velká, ,jako náš, tj. už přes 2 kila, vyděsilo nás to všechny - musela zasáhnout sestra a odsát jí, ale normálka je pustily domů v plánovaném termínu. Z druhý ruky bych koupila max. od známých, na netu ne. Já ty svoje monitory půjčila už postupně pár maminkám z okruhu rodiny a kamarádek, ale všechny měly normálka donošené dítě, tak si to braly jen tak pro jistotu, nikdo si nestěžoval, že to nefunguje. Tj. jsou v oběhu už 6 let Je to na pár měsíců sice jen, ale pro matky nedonošeňat holt nutnost - i tak jsem pořádně nespala pár měsíců, bo jsem furt to dítě kontrolovala, bez monitoru bych nespala ani minutu se obávám... Pravda je, že si doteď na to dítě sáhnu, když se v noci vzbudím a spí tvrdě a neslyším ho ani odfukovat, myslím, že se podvědomně budím furt, když "neslyším" nádech-výdech. Matka nedonešeňata je holt diagnóza na celý život. |
Vítr z hor | 100046 |
25.3.2017 7:15:23
Treba nebudou, to nikdy nevis.
Jedno moje dite bylo za mesic pobytu ve velke porodnici jedine, ktere "houkalo". Vyzkouseli vsechny mozne monitory - plenkove tehdy nemeli, neverili jim. Az do 2 let (!) prestavalo dotycne dite dychat skoro denne, a to se nejednalo o nijak tragickou nedonosenost (1620g). Druhe dvojce v pohode. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.