| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Výchova a trestání dětí

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 22459  [Dalších 22409 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
6.2.2018 13:26:44
no spíš je myšleno tak, že musí zabrat jinde... když nevydělává dost na koupi hotového jídla, musí si umět poradit jinak (třeba kamarádovi opraví kohoutek a kamarád mu za to dá hrnec guláše - třeba), že pokud vydělá dost na uklízečku, nevidím důvod, aby musel luxovat (teda nejen že na ni vydělá, ale i ji najme)...
Žžena 83005
6.2.2018 13:15:40
Rose,
hele s tím "vydělává dost, aby mohl místo vaření jídlo objednat" mám problém. To neberu. Jako že kdo málo vydělává, musí vařit bez pardonu? Nebo že ten, kdo vydělává víc, si může SVŮJ výdělek používat k vykoupení SEBE SAMOTNÉHO z účasti na domácnosti/výchově apod?
6.2.2018 12:52:20
však jo, když vařit neumí, musí vědět, že se dá koupit třeba mražené jídlo a strčit do trouby, vydělávat dost na to, aby zaplatil jednou za čas donášku nebo třeba večeři v restauraci... můj muž nevaří vůbec, přesto pokud zůstane s dětma doma sám, nakrmí je - rybí prsty, hranolky, pizza, kuřecí kousky, karbanátky, prostě jídlo z trouby, doplněné těstovinami (plněné, neplněné), párky, polévkami a pod. (mikrovlnka), k tomu nějaký kus syrové zeleniny, prostě si poradí...
KoproFka 76193
6.2.2018 12:42:02
čaj, párky, řízky, brambory, má rád práci s masem, nakládá na grilování jen on, na to mu nesmí nikdo sáhnout....
umí naškrábat, oškrábat nakrájet o co je požádán...
dříve i pekl (resp. připravil těsto do trouby - ohlídala jsem to už já) - podle receptu zvládne klasická litá těsta typu bublanina, perník, muffiny...
... do kuchně ho to ale tak rok už moc netáhne... vyjma teda té práce s masem:)

ale on když jde do tuhého, tak se doučí všechno, moc o nej strach nemám, myslím že bude v kuchyni co platný...

Žžena 83005
6.2.2018 12:30:10
Rose,
to už je taky o individuálním nastavení. Pro mne nevaření potenciálního partnera zcela diskvalifikuje, i kdyby byl jinak milionovej ~d~ Nepožaduju po něm vaření svíčkové ani pho, jedu čistě v tom gardu, že jíst se musí denně a z hlediska fungování rodiny je v tomto z mého pohledu nutná zastupitelnost. V praxi to je klidně tak, že uvaří třeba jednou za měsíc a je mi jedno co, ale prostě jídlo na stůl musí umět dodat, když je potřeba. A nebo když se mi nechce.
Sopka 106697
6.2.2018 12:29:44
Můj syn také nemá doma vzor otce- kutila.Manžel zvládá základní věci jako něco někam pověsit nebo přišroubovat, na vše ostatní voláme řemeslníky.Syn si od 15 pere a žehlí a umí uvařit asi 3 jídla, manžel asi také tak. Syn je vetší bordelář než manžel, i když jsem ho k úklidu honila od mala. Ale syn mi pomáhá na zahradě s těžkými pracemi, jako rytí záhonů, přehazování kompostu atd., sice ho to nebaví, ale pomůže.Jinak v jídle sní opravdu vše, co se před něj postaví a pochválí. Doma jsme měli dlouho model - já doma, manžel vydělával. I přesto manžel doma něco pomáhal, když jsem potřebovala, tak snad si z toho syn vzal příklad.
Konzerva 153011
6.2.2018 12:27:19
A když ženská chodí do práce, vaří, uklízí, stará se o barák, tak je to v pořádku?
6.2.2018 12:24:10
omg... jakože dokonale vyšvihnutá svíčková se šesti z něj dělá nezávislého a samostatného muže? nebo teda dneska spíš dokonale vyvedené pho, případně jiné trendy jídlo...
myslím, že vážně není mým cílem, aby dcery stěhovaly nábytek a syn uměl paličkovat, spíš je vedu k tomu, že každému jde lépe něco jiného a to, co mu zrovna moc nejde, by měl umět aspoň zařídit, že v rodině jsme tým, který se snaží společnými silami o vytváření zázemí a pohody, že když někdo neumí vařit, je fajn, když pak třeba umyje nádobí...
s klidným srdcem budu vychovávat syna k tomu, že pokud někdo vařit (šít, spravovat vodovodní kohoutek) neumí, musí si to umět zařídit jinak, v naší společnosti třeba penězi (nestydět se najmout odborníka), výměnným obchodem resp. solidním adresářem s kontakty na šikovnější kamarády, jimž na oplátku třeba spraví počítač...
zefýr 58223
6.2.2018 11:09:58
Takhle to máme doma:)
Tedy, manžel vaří minimálně, ale on je v práci, já doma a normálně po práci spolupracuje v domácnosti. Stará se o dům, zahradu, děti a ještě mi dělá pomocnou kuchařku.
A ještě z toho nemá žádné ujimání, ale je tu rád. Chudák:)))
Dobro z pekel 122831
6.2.2018 11:05:06
A proč by se potom ženil?? Ženská porodí a pak, co? Chlap bude chodit do práce, vařit, uklízet, starat se o barák a ženská bude debatovat o rovnoprávnosti....hmm, tak jo..
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 22459  [Dalších 22409 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.