Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
21.11.2017 14:22:56
Syn odmital malovat jeste ve skolce. Pry ze to neumi. Zacal tak ve 4 letech 😊
|
| Girili | 117849 |
|
|
21.11.2017 14:20:48
Ani nase skoro ctyrletka moc nekresli. Kdyz vezme pastelku do ruky, tak kresli dlouhymi tahy pres cely papir - vodu, ohen, travu... Postavy a nejake rozpoznatelne objekty nula.
Ale pred nedavnem objevila vodovky a najednou koukam, ze maluje krokodyla, berusku... Ve skolce vidam peclive vybarvene pracovni listy a kdyz jsme vcera pekly susenky, tak je vyrabela precizneji nez starsi bratr. ![]() Takze nehazej flintu do zita, kdyz mu nejdou pastelky, dej mu stetec, testo nebo modelinu. |
| zefýr | 58223 |
|
21.11.2017 13:21:56
Syn má 19 měsíců a důležitě kreslí čmáranice, tedy on tvrdí že píše máma, táta 😁
A vybarvuje rád, objevil omalovánky u doktorky a nechtěl domů, ale tedy jakože čmárá po nich. Ale co nás zaujalo, tak je úchop, každé druhé držení tužky je správné, jinak ve spetce. |
| xxxxxx2 | 134466 |
|
21.11.2017 13:21:49
no já nedávno pozorovala holčičku jen o pár měsíců starší, jak krásně dlouho sedí a pečlivě vymalovává; to naše skáče od jednoho k druhému, udělá čáru přes gorilu, pak mě zavolá, ukáže co vymalovat. Alespoň že už ví, že banány mají být žluté. Je hrozně živá, těkající. Snad nebude mít ADHD jako její brácha.
![]() |
| luthienka | 77117 |
|
|
21.11.2017 13:15:45
Ve školce jsme dětem střádali portfolio s vývojem kresby. PRvní obrázek maminky malovaly děti cca v říjnu, takže jim bylo kolem 3 let. Spoustu z nich kreslilo právě kolečko a tečky. Pár dokonce jen čmáralo nebo dělalo čáry. A několik k hlavičce krásně připojilo i ruce a nohy. Takže tvé dítě je ÚŽASNÉ - jak jinak
![]() Hlavně mu malování neznechuť a vybarvuj, jak ti píská Uááá - já chci taky takovýho prcka... Ale asi budu muset počkat na vnoučátko. |
| Tina+Jiřík2008 | 81121 |
|
|
21.11.2017 12:56:58
Myslím, že kolečko je v tomhle věku super, náš začal trošku malovat někdy ve 3,5, ale žádné nadšení...vybarvovat začal tak někdy ve 4,5 možná? Nikdy ho to moc nebavilo, ale od cca 5 let začal pak malovat hrozně rád, maloval v té době tak 10 pěkných obrázků denně, teď už 3.rok chodí do výtvarného kroužku a nevypadá to, že by s tím chtěl skončit....
|
| xxxxxx2 | 134466 |
|
21.11.2017 12:42:33
To mé, 2,5, zatím nic moc. Udělá kolečko, nějaké tečky, ale nechce vymalovávat. To mám dělat já (mi ukazuje, kde ještě co chybí).
|
| 77kraska | 132593 |
|
3.9.2017 7:31:27
v te plastove misticce jsme vyvrtali dirku na poveseni...dodnes ji mam v kredenci i s dirkou
|
| Žžena | 83005 |
|
3.9.2017 7:23:40
Druhý děti mají míň rodičovy pozornosti, ale zas mají pozornost staršíhl sourozence, což není málo. Když vidím, jak spolu starší s miminem řádí, spíš si říkám, že starší byl ochuzenej, že byl sám
![]() |
| 77kraska | 132593 |
|
3.9.2017 7:20:00
ja si to moc nepamatuju, jen vim, ze jsem porad badala, jake nove veci mam davat dceri na poveseni do hrazdicky, aby mela co nejvic podnetu, nekdy jsem ji tam dala (ciste) ponozky, jindy kouli z hedvabneho papiru, pak plastovou misticku...proste aby zkoumala ruzne materialy, povrchy, hmotnosti a barvy
toto bylo jeste zlate obdobi, pak nastalo strasne obdobi lezeni, otevirani supliku a skrinek, strhavani ubrusu...musela jsem ji byt za zady kazdou vterinu, nevydrzela zavrena v sestihranu ze šprušlí - kdyz byla venku, chtela dovnitr, kdyz byla uvnitr, chtela ven |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.