Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Iva a 3 kluci |
• |
8.3.2005 12:11:45
Nerozumím tomu. Zase jsem napsala příspěvek a místo aby se zobrazil, vše zmizelo. Tak zkouším jako včera, zda se teď objeví. Včera to zafungovalo. Dělá Vám to taky?
|
Iva a 3 kluci |
• |
8.3.2005 12:06:30
Malino, tak jsem pochopila, že pohlaví sis říct zatím nenechala.. Kdy máš termín? Já jsem zůstávala v nejistotě celých 9 měsíců, protože myslím, že na porodním je tak málo potěšení, že to chce alespoň to překvapení... 3 kluci - no, z hlediska pravděpodobnosti by člověk čekal holku, ale já toho chlapečka stejně nějak cítila. A kdo se na mě podíval, říkal : To bude kluk! A na pokoji se mnou byla paní s již 4. klukem a před ní zase se 3. holčičkou.
K reakci kluků: když jsem staršímu řekla ( na horách při tůře), že jsem těhotná, zmohl se jen na "kecáš" a dále oněměl. Kluci z toho evidentně radost neměli, ale zase to nechtěli až moc dávat najevo. Ale říkali, jak to bude hrozné, když budu pořád doma...Nosili mi dobrovolně tašky, takže se v nich něco probudilo, ale nějaké hlazení bříška nepřicházelo v úvahu. Ty to máš asi jiné, když máš tu 10 letou hočičku, ne? Ta musí být natěšená. A jaká je reakce té starší? Jak se Matýsek narodil a hlavně když se začal víc projevovat, tak kluky úplně dostal. Mají ho fakt moc rádi, mazlí se s ním, pusinkují, fakt bych to dřív nevěřila. Došla jsem k závěru, že puberťáci mají velkou potřebu lásky, ale ostýchají se ji dát najevo a naopak jsou k rodičům dost odmítaví. Ale vůči tomu miminku jim to nepřipadá hloupé a tak si na něm ty něžné city "vybíjejí". Taky myslím, že miminko rodinu s již většími dětmi hrozně obohatí a dá jí nový impuls :) |
Malina1 | 24721 |
7.3.2005 16:56:28
Ahojky Ivo, ten rozdíl je podobný. Tak tři kluci….já mám dojem, že u nás to budou zase tři holky:-) A jak kluci reagují na mimčo? Je mi jasné, že reakce kluků a holek je jiná , ale stejně mě to zajímá. Jinak ti věřím, že mimčo je balzám na nervy:-) Ty pubertální dítka dají někdy pěkně zabrat. Popravdě se už moc těším na ten sladký balíček. Zatím si to také moc užívám a doufám, že nepřijdou komplikace. Tak se měj ….a zase napiš
|
Iva a 3 kluci |
• |
7.3.2005 14:38:50
napsala jsem tady úvodní příspěvek a při přidávání zmizely všechny předchozí příspěvky, včetně mého. Tak teď jen na zkoušku...
|
Iva a 3 kluci |
• |
7.3.2005 13:33:48
tak se taky zkusím zapojit. Už z názvu vidíte, že je to se mnou trošku jiné. Ale Malino, nějaký styčný bod se tady najde - věkový rozdíl mezi sourozenci. Kluci jsou narození - Štěpán 1989, Kája prosinec 1990, Matouš leden 2004. Poslední těhotenství bylo zdaleka nejhezčí, naprosto bezproblémové,miminko krásné, zdravé, donošené. A teď mateřskou si taky užívám. Musím uznat, že ve srovnání s teenengerama je komunikace s miminkem balzám na nervy :)
Nejstarší je deváťák, takže školu musíme řešit letost a příští rok nás to čeká znovu. Zkusíme gympl, ale spíš to vidím na soukromý. Musím končit, ahoj, zase brzy nakouknu, jestli je nějaká změna.. Iva |
Malina1 | 24721 |
1.3.2005 14:23:14
Ahojky, neměla jsem moc štěstí, dvakrát tu nic nebylo. Ale teď jsem si přečetla příspěvek od Alenky a kde máme Berušku? Tak co nového?
U nás nic moc, čekám na výsledky krve na gen. vady tak jsem trochu nervózní. Mimčo už začalo kopat:-)) Také jsem o 4 kg těžší, budu muset zrušit večeře. Každý den si říkám, už dnes a pak dostanu hlad a je to v háji. Jaké bylo pololetní vysvědčení? |
AlenaD | 9051 |
13.2.2005 6:25:46
Tak já minule k tomu mému výkřiku do tmy napsala ještě takový dlouhý příspěvek a ono nic, ten se opravdu někde ztratil v rámci černých děr vesmíru a internetu:-)))
Tak zkusím zavzpomínat, co jsem to psala:-))) Malino, u vás moc obdivuji tu taneční konzervatoř, musí to být tedy pořádný záhul pro Alenku, ale opravdu klobouk dolů, ani si neumím představit, že by Péťa něco takového zvládla. A s tím těhu, že je to jiné než ty předchozí, to samé jsem cítila já, i když holky jsou od sebe "jen" osm a půl roku:-)) Bylo to jak, kdybych byla těhotná poprvé a i to malé mimčo měla první:-)) Ale ono se to rychle poddá, ostatně člověku ani nic jiného nezbývá. Jinak z porodnice se znát nebudem, Péťu jsem rodila mimo Prahu, v Sokolově. Beruško s tím focením v albu, my máme digi foťák od léta, většina fotek před tím je klasických a naskenovaných. No ale za to teď si to focení opravdu užíváme a fotíme o106, jen kdyby tak vždycky došlo i na úpravu a pořádné roztřídění fotek, k tomu už se nějak nikdo nemá:-)) Většinou to dopadne tak, že se fotka sehrajou z karty do pc a tak tam zůstanou:-)) Jinak my jsme s tou mladší absolvovali minulý týden zápis, tak už máme vlastně druhou "školačku", tak jsem na ní mooc zvědavá. Školu jsem vybírala poměrně poctivě, ale díky brzké změně bydlení nevím, nevím, jak to budem řešit, budem asi muset hledat znovu:-(( U nás jinak nic nového, jen klasika, pro Péťu sháníme kalhoty, v podstatě už několik týdnů se snažíme:-))) Buď se jí nelíbí (to nejčastěji:-)) nebo nemají velikost nebo jsou za cenu, co nejsem ochotná dát:-)) A to nás čeká další oblečení:-(( Taky jsou ty vaše slečny tak vybíravé?:-))) Takže zatím ahoj:-))) Mějte se hezky Alena |
Malina1 | 24721 |
2.2.2005 22:52:37
Ahojky,
nic tu nebylo:-)) Asi se musíme více snažit, máme málo ukecané prsty:-))) |
AlenaD | 9051 |
1.2.2005 10:48:18
Tak nevím, diskuze se zdá prázdná, tak snad ty naše příspěvky vyvolám odněkud ze záhroví:-)))
|
Malina1 | 24721 |
31.1.2005 0:15:11
Ahojky,
tak tu vítám Bérušku další dítko střelec a koukám, že také v první půlce. Školu řeším a neřeším každý den. Alenka chodí na taneční konzervatoř už od šesté třídy. Je to osmileté studium ukončené absolutoriem a maturitou. Myslím, že nemusím psát, jak je to náročné, ale vybrala si to sama, zkoušky udělala, tak teď ať bojuje. Dál se uvidí, zda bude pokračovat, nebo bude muset třeba ze zdravotních důvodů přejít na nějakou jinou školu. Jak se říká malé děti malé starosti, velké děti velké starosti… Aleno, jukala jsem na fotečky, moc hezké. Koukám, že máš dvě zlatovlásky:-)) U nás jsou to hnědovlásky:-)) Snad také zprovozním albíčko, pak dám vědět:-)) Ještě se zeptám, když jsi z Prahy kde si rodila třeba se skoro známe:-))) Náš „pejsek“ je německý ovčák, je mu 7 let. Nemáme ho od štěněte, byl to dvouletý dáreček:-) Také děkuji za gratulaci k mému jinému stavu:-) Musím přiznat, že ještě před rokem, jsem něco takového ani neplánovala. Béruško, držím palečky, ať se ti tvoje přání splní. Musím uznat, že je to po těch jedenácti letech něco úplně jiného. Mějte se krásně a zase napište. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.