Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jana+3M | 14205 |
![]() |
1.4.2004 23:01:18
Ireno,
tak doufám, že jsi O.K. a neskolila tě nějaká chřipajzna. Ovšem popis toho, jak vypadáš a jak se cítíš byl naprosto super :o))) No, to teda je úplně jiný školní systém než tady. To psaní tiskace a ještě k tomu obyčejnou tužkou mě docela dostalo. Ani se ti nedivím, že chceš, aby děti uměly psát i psace. S tím známkováním je to docela zvláštní, možná to má něco do sebe, že se dítě nestresuje ze špatných známek. I ten systém na vejškách je jiný než tady. Ale podle toho, jak jsi to popsala je to možná lepší. Neumím to posoudit kvalifikovaně, vejšku nemám, ale moje vedoucí v práci dělala vejšku při zaměstnání a byla pořád na nervy ze všech možných zápočtů a seminárek. Tak Píďa je taky tvrdohlavka, jo? To znám, donutit Míšu udělat to co nechce je taky docela o nervy. A binec v pokojíku, to ani nebudu rozvádět. Větší úklid proběhl v sobotu a už by to tam nikdo nepoznal :o(( Předevčírem jsem jí vytrhla další zub, takže teď má řádnou ďuznu mezi horníma zubama :o)) Teď se jí na víkend "zbavím", jede ke švagrové, kde bude řádit s její dcerou. Tak si budu užívat klídku a hlavně ticha, protože Míši je všude plno, má od přírody zvučný hlas a používat ho teda umí :o)) Tady už je konečně zase krásně. Sluníčko svítí, příroda se začíná tak nějak probouzet, je to milý po tý dlouhý zimě. Tak snad už to vydrží. |
Mája |
• |
31.3.2004 21:51:03
Milé maminky,
ráda bych vás pozvala na pobyt spojený s Dnem dětí: 28.5.-2.6.2004 - Krkonoše (penzion Permoník), pobyt určený dětem všech věkových kategorií, od miminek po školáky. Pro nejmenší bude zajištěno hlídání, pro větší děti pak výtvarný program (korálkování, kirigami), soutěže, cvičení rodičů a dětí, výlet za Krakonošem... A ani rodiče se nebudou nudit (cvičení, kosmetika, masáže, výtvarná dilna...) :-) Více informací najdete tady. Těší se na vás Mája |
Irena+2 | 10927 |
![]() |
30.3.2004 17:19:27
Jano,
tady je ta skola vubec zvlastni, vsechna kriteria jsou nastavena hrozne nizko, aby kazdy mohl prolezt. Navic se tady az do seste tridy neznamkuje. Jen 2x rocne je pohovor ucitel-zak-rodic, aby se vedelo jak na tom ditko je. Navic mas pravo zucastnovat se i vyuky, takze ja cas od casu jdu do skoly a s Misou tam nejakou tu vyucovaci hodinu sedim. Me osobne psani tiskacim pripada dost barbarske a proto tak neustupne vyzaduji, aby se Misa naucil psat psacim uz ted. Nejak si nedovedu predstavit, ze bude psat jednou milostny dopis tiskacim...a navic obycejnou tuzkou... to je tady take bezne. Obycejnou tuzkou se pisi dokonce i zkousky na vysoke skole :((( No a pro Pidu uz mam nachystane pisanky take..tak snad to s ni nejak pujde. Ona je dost tvrdohlava a k necemu ji prinutit (do ceho sama nema chut) je nadlidsky vykon. Trebas takovy herberk, ktery ma v pokoji... Mistni vysoke skoly jsou trosku jine nez ceske, a u toho co ted studuji mame 4 ruzne bloky a kazdy blok trva asi tak 2,5 mesice.. no a kazdy blok je ukoncen nejakou zkouskou ci seminarkou. Ale abychom se nenudili, tak jeste behem tech 2,5 mesicu byva nejaky jiny ukol. Ted u posledniho bloku mame minidiplomku se zaverecnou obhajobou. Takze si ted musim vymyslet tema prace a pak ji nejak zrealizovat... Tak a ted se jdu trosku projit, abych se dala trosku dohromady. Po seminarce, zkousce a prednasce me totalne skolila priserna ryma.... temer nevidim, funim jak lokomotiva krizena s parnim valcem, nos jak alkoholik.... proste jsem kocka k pohledani :)) Ale mohlo me to take chytit pred zkouskou, ze? Takze jsem vlastne dopadla jeste velice dobre... |
Jana+3M | 14205 |
![]() |
27.3.2004 21:39:38
Ireno,
tak tady by mělo být zase jaro už příští týden, teda pokud předpovědi moc nelžou :o)) To jsou hodně velké odlišnosti, co se školy týče, u vás a tady, co? Psát jen tiskace a psace jen tak trochu, to je docela zvláštní. Co třeba podpisové vzory atd.? Šestiletá puberta říkáš? Hmmm, tak myslím, že Míša jí má taky :o)) Je s ní poslední dobou čím dál těžší pořízení, zrovna dnes jsme debordelizovali její pokoj, fakt jsem měla sto chutí s tím seknout. Jenže ten binec, to bych nerozdejchala. Ale už je jakžtakž hotovo. Dokonce jsem i vytřídila oblečení, což dělám děsně nerada. Teď mám za sebou neskutečnou horu prádla, které jsem žehlila, tak necejtím nohy a záda a myslím, že za chvíli usnu :o)) Jak ty to máš s tou školou? Ty máš teď nějaké zkouškové období? Já se v tom moc nevyznám, takže kdy jsou jaké zkoušky fakt netuším. |
Irena+2 | 10927 |
![]() |
27.3.2004 21:21:06
Jano,
ja bych Pidu obcas/velice casto nejradeji zadupala do zeme, pretrhla jako hada, nebo povesila do pruvanu.... pani ucitelka ve skolce mi tvrdi, ze s ni clouma "sestileta puberta". Pry to clouma takhle se vsemi. Jinak uceni je stale dost a take obcas soptim, kdyz se snazim Misu prinutit delat nejaky ukol do skoly. A to jich tady maji minimalne - 1x tydne cteni a 1x tydne matematika + my k tomu doma delame jeste cteni ceske a ceskou pisanku, protoze tady se deti neuci psat psacim, jen tiskacim. Psaci pribiraji jen tak okrajove nekdy ve treti tride :(( Jaro k nam snad dorazilo, ale nerikam hop, dokud nepreskocim... |
Jana+3M | 14205 |
![]() |
20.3.2004 20:03:06
Ireno,
tak v takových bačkůrkách musí být teplounko, co?? :o))) Nic si ze zimy nedělej, tady bylo sice pár dní krásně a teplo pomalu jak v létě, ale dneska tady celej den prší, fouká dost vítr a ochlazuje se, takže zas tak velký jaro se nekoná :o)) Míša mi neuvěřitelně leze na nervy, nevím jestli to je tím počasím nebo prožívá nějakou dětskou pubertu, ale pomalu mě rozčílí už jen když se na mě podívá tím napučeným kukučem. Snad to brzo přejde, aspoň doufám :o)) Hezky se uč, obdivuju to, já už bych na to neměla ty mozkový buňky, já se hrozím i jen toho, až budu dělat s holkou domácí úkoly :o)) |
Irena+2 | 10927 |
![]() |
20.3.2004 9:42:49
Jani,
nozky v teple udrzuji pomoci beranich backor :)), je to ted zapotrebi, protoze hezke jarni pocasi vystridal podzim :((( Venku je tak hnusne, ze by clovek ani psa ven nevyhnal.Dokonce ted i snezi... takze ne podzim, zima.... Tak asi necham deti sedet pred televizi a pujdu se ucit...cas leti :(( |
Jana+3M | 14205 |
![]() |
19.3.2004 18:39:57
Ireno,
to chce klííííd a nohy v teple :o))) Budu držet palec, aby zkouška dopadla dobře. A děti to brzo přejde, uvidíš. Akorát ta střevní brebera a rýma asi nic moc, co? Tady už je skoro jaro, i když hlásí zase ochlazení a déšť, tak uvidíme, co se z toho vyklube. Tak zatím. |
Irena+2 | 10927 |
![]() |
18.3.2004 15:37:13
Jano,
absolutne nestiham, vsechno se mi vymyka z rukou :((, aby toho nebylo malo, tak se rodinou prohnala nejaka zaludecni breberka a pak se pripojila i poradna ryma.... deti jsou jak z divokych vajec... proste katastrofa. Ja studuji sociologii + podobne "pavedy". No a pristi tyden mam prave zkousku ze sociologie. Vubec se mi do toho nechce, protoze mam pocit, ze jsem absolutne nic z knizek nepochopila.... |
Jana+3M | 14205 |
![]() |
6.3.2004 20:21:37
Ireno,
tak to jo, někdy je toho nad hlavu, co? A jaké zkoušky? Ty děláš nějakou školu či co? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.