Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Benka+3 | 111386 |
![]() |
28.6.2012 16:24:31
Starší žil do 5 v cizině,automaticky na tátu mluvi v cizí řeči,mladší tč.7let jen do 2,a ten už jasně preferuje čestinu,ale rozumí manželovi skoro vše,a taky rozumí mnohému anglicky.To mluvíme my s manželem
![]() Od segry syn mluvil pěkne už v18m.šlo se s ním v pohodě domluvit,do 3 byl skoro jak předškolák,ale pak se progrese pozastavila a do první třídy ikdyž čerstvě 6tiletý šel s vědomostmi jako průměrný šikovný prvák. Minko,dcerka má odklad,že píšeš,že bude ještě ve školce?A co mimi,opravdu jdete do 3?A jdete na jistotu(metodou)na holku?Vím,že některé země za polatek selektujou pohlaví... |
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
28.6.2012 14:00:13
Minko, a překládáš ? Jestli jo tak malá mluvit nebude, proč by se namáhala, že
![]() Syn se adaptoval až moc dobře, začal o všem co souvisí se školou mluvit v angličtině a zkouší na mě mluvit anglicky i jinak, ale snažím se být vytrvalá a chci po něm, aby mluvil česky, četl i česky... |
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
![]() |
28.6.2012 12:00:03
Syn ma zubu min 12 vc stolicek. Dcera mela 2-3 v tomto veku ... a syn zatim fakt jen mama a ham.
U nas toho tatinek bohuzel moc nenamluvi, dcera chce, abych tatinkovi prekladala, co mu chce rici ![]() ![]() |
Pája (Vojtíšek 09+Honza11) | 83902 |
![]() |
28.6.2012 11:39:17
Jo to je mi jasné. Ale ta řeč je vědecky prokázaná - souvisí to s kousáním - pokud nekouše, nemůžou vyrůst stoličky a proto i nemluví. Mám kámošku s autistou a ti strašně dlouho bojovali - jedl kašičky a nechtěl pevnou stravu _ podotýkám ve 3-4 letech - no a stoličky nerostly - neměly se jak proříznout až je musel jít proříznout k Dr., protože to měl celé nateklé až černé - no a jak se prořízly tak šlo rázem učení všeho lépe.
Ale jinak taky máme stejně starého kamaráda jak je Vojtík - a ten šel do školky a fakt skoro nemluvil - doma to nepotřeboval - všichni mu rozuměli co chce. Ale po roce ve školce je to o hodně lepší. Jinak Honzík si strašně rád prozpěvuje Lalala a to Vojta třeba vůbec nedělal. |
Benka+3 | 111386 |
![]() |
28.6.2012 10:43:52
souhlas
![]() ![]() |
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
28.6.2012 8:52:06
Já myslím že je to kus od kusu, prostě někdy dítě dřív mluví než chodí, jako naše malá (teda mluví, no umí dvě tři slova
![]() ![]() |
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
28.6.2012 8:48:43
Pájo, syn měl první zub v 8 měsících, holky v roce, to už uměly říct "máma, táta"
![]() |
Benka+3 | 111386 |
![]() |
28.6.2012 8:09:41
Tak u kluků by ty zubyXřeč nesouviselo.Druhý syn měl zuby brzy a mluvil pozdě!Tež se říká,že jak jsou první zuby brzy,že rostou rychleji druhé-taky u nás neplatilo,spíš opak.
Nutno říct,že taky mluvíme více jazyky,tak kluci mluvili taky oba pozdě!Ale vyjímky vždy existují,že někdo i tak brzy mluví,jde říct,že mozek je vyzralejší a vstřeba více ukonů.Tak jsem zvědavá tedkom na prcka,zatím mu to docela jde,ale vývoj si děla co chce,někdy pospíchá,pak zas může stagnovat....uvidíme:) |
Pája (Vojtíšek 09+Honza11) | 83902 |
![]() |
28.6.2012 7:31:42
Holky já jsem někde četla že mluvení souvisí s růstem stoliček - kdo má zoubky brzo - brzo mluví a naopak.
|
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
27.6.2012 21:12:22
Minko, s dvoujazyčností je to zajímavý, syn měl sice kolem 2,5 let období, kdy to na tátu zkoušel česky, ale ten vytrval a teď je syn bilingvní plně, díky tomu že teď chodí do anglické školy tak i ve čtení a psaní je na stejné úrovni (psaní v angličtině trochu horší). Dcerka do 3 let nemluvila anglicky vůbec, věděla, že táta rozumí (mrška) a nenamáhala se. Tady zjistila, že jí nikdo nerozumí a už s tátou mluví i anglicky, ne teda plynně, ale půlku věty třeba. Jsem zvědavá s jakou se budeme vracet domů, bude těžký udržet češtinu na stejné úrovni jako v české škole.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.