| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1688  [Dalších 1578 >>]
bonsaj 129846
8.11.2012 20:17:54
Holky a to jde jako tak normálně domluvit to vyvolání? To docela koukám.
Že mám břicho děsně dole poslouchám už nějaký ten týden od některých osob. No mně se nezdá:)
Edvi+1+1 46083
8.11.2012 17:34:22
Sam dík za optání, malý je supééér~b~ Však za pár týdnů poznáš sama.~;) Takový úžasný 4měs. obřík~z~
Jinak s to placentou se to asi rozlouskne na poslední chvíli, ještě pořád máš nějaký ten týden k dobru. Já brala léky na tlak taky, ale už od 16tt, měla jsem ho pořád tak vysoký a ke konci se ještě zvyšoval. Pak se k tomu přidalo ještě to krvácení, zakalená plodová voda a velká hlava miminka a v 37+2 mi na kontrole dr. řekl, že už nebudem čekat a naplánoval vyvolání. Placentu zkoumali ještě těsně před porodem na sále jestli na to opravdu jdem přirozeně.~R^
Martina 78 + 2 kluci+1slečna 23330
8.11.2012 16:36:24
Ratunko,

u prvního to prý není úplně to ono a mělo by to asi být jen, když je to nutné, ale další porody prý nevadí nevím..

ratunka 32460
8.11.2012 14:27:49
no právě:-)

může to být i tak:-))
to je dilema, ale si do toho pujdem...Filda byl prvni, taky vyvolavany a byl do 5 hodin, tak si říkááám...
Ovšem z profesního hlediska vím, že to není ideální, vím to, vím to, vím to:-))))
Martina 78 + 2 kluci+1slečna 23330
8.11.2012 13:38:12
Ratunko,

já měla druhý porod takto vyvolaný a bylo to super. Vše jsem si v klidu naplánovala, zařídila hlídání atd.. Porod trval asi 5 hodin a úplně v pohodě, nyní jdu do toho zas pokud to stihneme..

Dnes mě známá šokla, že mám břicho děsně dole a tak jsem to zkoumala a pupík mě směřuje směrem dolů ne dopředu a to vždy bylo o dost dýl a cítím hlavičku děsně na močáku tak uvidíme zda to půjde samo nebo se vyvolá.
ratunka 32460
8.11.2012 12:53:04
no právě:-(
bonsaj 129846
8.11.2012 12:15:57
Samm, drž se. Ať je vše ok.
Ratunko, dobrovolně vyvolávat? Bych se bála, když někdy slyším ty zkušenosti s tím. Radši neee:)
Já si přijdu jak medvěd nebo slon v porcelánu. Jakmile si přes dne nelehnu, tak večer umírám. Děs fakt. Dneska najdu ještě papíry do porodnice, co jsou potřeba a pak už budu jen čekat:)
Sammaelka+S12/12+V8/16 88550
8.11.2012 10:02:35
Tatramelko děkuji moc, to je krásný, slyšet že i přes problémy to nakonec dopadlo tak suprově ~R^~g~~;((
Tatramelka+3 66284
7.11.2012 23:41:07
Sammelko,

duležité je zustat v klidu~6~. Měla jsem u prvního dítka velmi podobnou diagnozu + nedostatečně vyživující placentu, která též překrývala. Nejprve jsem ležela od 28tt kuli nedostatečnosti té placenty a lehce před 36tt přišla preeklapsie. V pátek jsem byla na UTZ, dítko neotočené, lehce překrývající placenta a vysoký tlak, sobotu a neděli mě udržovali a připravovali na císaře a v pondělí ráno na UTZ bylo dítko najednou přetočené, placenta zasahovala jen nepatrně a tlak jim přišel pod kontrolou, dostala jsem čípek a porodila přirozeně, rychle (za 2,5h bylo po všem) a ještě téměř bezbolestně. Kojení naběhlo do druhého dne a byla jsem přesně 36+0tt, kluk byl teda prt´avec 2,2kg 48cm, ale neměl ani žloutenku ani žádné jiné problémy, hned mi ho nechali u sebe a spinkal hnedle 6h v kuse (stále mě chodili napomínat kuli kojení, ale vše bylo tak hladké a fungovalo, že jsem to prostě vubec neřešila a nechala ho) tak že celičkou noc a to mu vydrželo do dneška, je to spáč. ~;((~;((~;((
Tatramelka+3 66284
7.11.2012 23:35:50
Sammelko,

duležité je zustat v klidu~6~. Měla jsem u prvního dítka velmi podobnou diagnozu + nedostatečně vyživující placentu, která též překrývala. Nejprve jsem ležela od 28tt kuli nedostatečnosti té placenty a lehce před 36tt přišla preeklapsie. V pátek jsem byla na UTZ, dítko neotočené, lehce překrývající placenta a vysoký tlak, sobotu a neděli mě udržovali a připravovali na císaře a v pondělí ráno na UTZ bylo dítko najednou přetočené, placenta zasahovala jen nepatrně a tlak jim přišel pod kontrolou, dostala jsem čípek a porodila přirozeně, rychle (za 2,5h bylo po všem) a ještě téměř bezbolestně. Kojení naběhlo do druhého dne a byla jsem přesně 36+0tt, kluk byl teda prt´avec 2,2kg 48cm, ale neměl ani žloutenku ani žádné jiné problémy, hned mi ho nechali u sebe a spinkal hnedle 6h v kuse (stále mě chodili napomínat kuli kojení, ale vše bylo tak hladké a fungovalo, že jsem to prostě vubec neřešila a nechala ho) tak že celičkou noc a to mu vydrželo do dneška, je to spáč. ~;((~;((~;((
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1688  [Dalších 1578 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.