Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Zobpusinka | 41577 |
5.4.2013 9:20:23
Holky já u prvního prodní plán jsem měla ale nakonec ho nevyužila.. ´-) i tak s Boskovickou porodnicí naprostá spokojenost.. konterkce se dali přežít.. a u druhého ani žádné poamlu nebyly.. tlačila jsem téměř bez kontrakcí.. a to byla naprostá pohodička.. ale pak horší bylo zavinování dělohy.. to byly křeče hrozný.. jsem zvědavá na ten třetí..snad bude taky v pohodě :)
|
Vendoušek | 56009 |
5.4.2013 8:55:55
Tady v porodnici jsem také porodní plán mít nemusela, stačilo si říct co člověk chce a co nechce.... mně se tedy váleli po břichu o 106, že málem ze mne vymáčkli duši, ale připadalo mi to, že to je asi nutné, protože se mi porod v jisté fázi zasekl, úplně mi přestaly kontrakce, a ztrácely se ozvy miminka... sama bych si to asi nedokázala určit, když nejsem lékař a nevím, jestli je to nutnost nebo ne
jinak na ten 3D UTZ už asi jistě půjdeme, protože jsme včera byli na vernisáži, a potkali jsme tam známého, který je majitel nemocnice, kde to 3D dělají, a on nám to nabídl zadarmo, a hlavně říkal, že tam je lépe vidět, kdyby třeba děťátko mělo rozštěp patra nebo jiné postižení, a že tam budou vidět i všechny vnitní orgány, tak na to prostě půjdeme, když se nám naskytla taková možnost úplně sama od sebe |
Pippi | 108434 |
4.4.2013 22:21:10
Lenushko, já jsem porodní plán původně chtěla, ale ve Vrchlabí mi před porodem řekli, že není třeba, že oni sami jsou průkopníky porodních plánů a dá se dohodnout přímo u porodu. A měli pravdu. Jinak bych si ho ale taky asi napsala.
Moncako, rodila jsem jen jednou a manžela jsem s sebou měla. Myslím, že v mé porodnici by to bylo v pohodě i bez něj, ale i tak s tebou souhlasím, je důležité, aby tam byl. V jiné porodnici bych bez něj opravdu být nechtěla. Já jsem třeba manželovi dala instrukce, že musí za každou cenu zabránit tomu, aby mi tlačili na břicho. A když mi pak asistentka chtěla pomoct, tak jí okřikl, že nechci aby mi tohle dělala. Musela jsem se zasmát,i když to už bylo ve finále porodu. Ona mi na břicho neskákala, jen mi položila obě dlaně na břicho a držela je tam, protože jsem vždycky vytlačila kus hlavičky a malý se zase vrátil zpátky, tak jen zabránila tomu, aby se vrátil znovu a já ho konečně vytlačila. |
Moncaka | 56657 |
4.4.2013 22:01:14
Ono možná jde o to, co člověk požaduje a co nechce. Já třeba porodní plán neměla a na všem jsem se dohadovala za pochodu, nebyl vůbec problém.
Já mám teda zkušenost, že důležitý je otec u porodu, jak tam není tak s člověkem zametají, jak tam mažel byl, nebyl s ničím problém a ještě se o mě personál málem popral, kdo mě bude rodit. |
Lenushka89 | 135810 |
4.4.2013 21:50:28
Pippi, ve Vrchlabí je to asi něco jiného. Tady bych se do porodky bez plánu asi neodvážila. A i tak budu mít strach, aby si ho vůbec někdo přečetl a respektoval ho.
|
Pippi | 108434 |
4.4.2013 21:40:18
Lenushko, já porodní plán neměla. Ve Vrchlabí jsem ho nepotřebovala. Tam šlo všechno nějak samo, přístup byl velmi lidský. Třeba léky mi nabídli, ale nenutili. Řekla jsem nechci a nikdo to nerozebíral dál. Jediné, co bych změnila by bylo to, že bych už dítěti nenechala odříznout pahýl pupečníku, ale na to nemusím mít plán, stačí to říct tam.
|
Lenushka89 | 135810 |
4.4.2013 16:38:54
Teda holky, vy jedete! Vůbec nestíhám.
Pippi, já vím, že pohyby jsou dost individuální a že taky záleží na uložení placenty. Ale u těch druhorodiček to přece jen většinou bývá dřív. A "závidím" samozřejmě v dobrém, přeju ti (i ostatním) to. Co se týče facebooku, tak mám na něj stejný názor jako Piskaa. Jsem silně proti tomu, nicméně kvůli školy jsem si ho koncem roku založila. Holky řešily veškeré věci tam a už mě štvalo, že když se pak o něčem bavily ve škole, já byla dost mimo. Ale nemám tam žádné fotky, nikdy jsem si nenapsala žádný status, nic. Mám to vyloženě kvůli té školy a jako chat, páč spousta lidí už ani nezapíná ICQ. Venuše, no jak se začne psát jinam, tak už budou psát všichni tam. Pochybuju, že budeme psát něco sem, něco tam. Ale jsem pro, abychom se za ten cca měsíc přesunuly. Je mi jedno kam. Taky bych nechtěla jedináčka. Sama jsem ráda, že mám bráchu a že si tak skvěle rozumíme. Sice jako malou mě dost štval a hlavně jsem chtěla výrazně mladšího sourozence (brácha je jen o rok mladší), abych se o něj mohla starat, ale teď jsem ráda, že to je tak, jak je :) Zobpusinko, nemáš zač Taky jsem podle MS míň těhotná, než podle ovulace. Přišla, potvůrka jedna, o 5 dní dřív než obvykle. Taky proto jsem těhotná, kdyby přišla tak, jak má, miminko by nebylo. Každopádně teď jsem ráda, že to je tak, jak je :) Venuše, na 3D/4D UTZ se nechystám. Přijde mi to zbytečné a zatím není nikde dokázané, že UTZ záření neškodí, takže pro mě čím míň ultrazvuků, tím líp. Pippi, pohlaví chci mít taky jako překvápko. Chystám se všude hned ve dveřích hlásit, že pohlaví vědět nechci A do porodního plánu si chci napsat, že nechci, aby mi pohlaví po porodu řekli. Chci se podívat sama :) A teď čtu, že jsi to měla taky tak. |
Moncaka | 56657 |
4.4.2013 15:46:46
Já vím, že když někdo chce, tak se nabourá kam potřebuje, ale píši o tom, že na FB se právě někdo do soukromých fotek naboural a právě že se ani nesnažil, že se mu to podařilo tak nějak omylem, tak u mě FB není tak důvěryhodné, že to tam mají celkem málo zabezpečené. Takže až se budeme přesouvat, tak je mi celkem jedno kam, jen ne FB.
Já s 3D nevím, kdyby to nebylo tak drahé, tak klidně. Já byla u Apo minule na tom screeningu a tam z 13. tt mám jednu 3D fotku. Chtěla jsem poprosit i pak když jsem byla v 20. tt, ale to nešlo, že prý placenta se umístěná blbě, že by nebylo nic vidět. Tak teď asi ani nikam specielně nepůjdu a poprosím zase o fotku až budu na screeningu a pak po tom 20 týdnu, když to půjde. Tak to já pohlaví chci vědět, když to půjde, co nejdříve. Já jsem totiž děsně zvědavá, já bych to nevydržela. S manželem jsme na tom stejně, takže není co řešit. |
Pippi | 108434 |
4.4.2013 15:12:36
Venuše, skoro jsem měla pocit, že jsem poslední, kdo nechtěl znát pohlaví předem Jsem ráda, že nejsem jediná.
|
Pippi | 108434 |
4.4.2013 15:11:22
Já jsem u prvního pohlaví něvěděla, chtěla jsem se nechat překvapit. Zjistila jsem to až na porodním sále, když jsem se sama podívala pro mě to bylo úplně nej. Ale slíbíla jsem tenkrát manželovi, že u druhého si to prozradit necháme, protože on to vědět chtěl. Sliby se musí plnit, takže tentokrát to bude tak, jak chce on.
Ale třeba s oblečením to nebyl žádný problém, měli jsme pár neutrálních kousků, které se mi líbily víc než oblitátní růžová nebo modrá, a zbytek jsme dokoupili podle potřeby. A jestli teď budeme mít holčičku, tak bude taky nosit modré dupačky po bráchovi a nebudu z toho dělat drama. Nové samozřejmě dokoupíme holčičí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.