| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1644  [Dalších 1354 >>]
Tante Ema 107184
29.4.2013 11:03:39
Já bych vajíčko darovala, ale DAROVALA a jen za hodně specifických okolností, upřímně asi jedině v případě, že by šlo o sestru. A nejspíš nepřijala ani od sestry, ale nechávám si rezervu, vzhledem k tomu, že jsem tu situaci neprodělala.
Nevím, co bych dělala, kdyby děti nemohl mít už a těhotenství ze spermatu dárce chtěl.
Podlemě je neplosnost jedna z nejtěžších věcí, které může člověk v životě řešit. Ne technologická záležitost ani věc nabídky a poptávky.
margotka78 alias shit-roller 108560
29.4.2013 10:57:54
Neporadím.
Ale osobně by mi dělalo problém přijmout vajíčko a taktéž i pocit, že po světě běhají děti z mého genetického materiálu ( v případě darování) a já je neznám.
Smysluplnější mi přijde adoptovat si již narozené dítě a dát mu ty podmínky, které jeho rodina dát nemohla/ nechtěla..
boží žena 67104
29.4.2013 10:57:54
opravuji normální
na průměrné:-)
boží žena 67104
29.4.2013 10:55:54
ja bych řekla, že je to spíš něco jako "záruka", pro darované, že dítě bude snad normální
boží žena 67104
29.4.2013 10:53:36
já se jednou účastnila debaty, neanonymní, kde se dárkyně hrdě hlásili
pochybuji, že měly maturitu, ale možná jo, tu už májí snad všichni, to neni záruka ničeho
a ano dělají to pro prachy (netvrdím, že všechny)
a zoufalí asi berou vše a je to pro ně naděje a východisko

já když sem viděla kdo daruje, začla sem si domýšlet, co to může být za lidi
a ano dítě za to nemůže
jen si myslím, že genetiku nepřečuráš a že výchovou se může jen korigovat

jo je to složitý, osobně bych nikdy nedarovala, ani nepřijmula
maargitt & dráčátka 67638
29.4.2013 10:52:46
nevím, zda je slovo eugenika na místě (a spíše nikoli, protože rozmnožovat se jaksi může každý libovolně, pokud příroda dá, a není vystaven žádnému postihu), ale je to jistě také otázka nabídky a poptávky
29.4.2013 10:51:36
ale no tak, tante.....
a navíc, někdo to může mít jinak než ty.
mě by právě tento faktor od IVF odrazoval......
Tante Ema 107184
29.4.2013 10:48:48
Kdo daruje gamety pro peníze nejčastěji, to si netroufám odhadovat, ale pověz, jestli to jistě víš.
Kdybych já nemohla mít děti do té míry, že bych neměla vlastní gamety, nejsem si jistá, že bych IVF podstupovala, ale řekněme, že jo, pak bych byla vděčná, že se někdo ochotný svoji gametu poskytnout, našel. Dál bych nekádrovala. Pro mě to, že někdo má maturitu, není zárukou čehokoliv. Zvášť dneska, kdy je maturita na nejedné škole náročností lehce pod úrovní devítky na ZŠ. Leda by dárce dodal potvrzení, KDE tu maturitu absolvoval.
29.4.2013 10:46:01
tak považovat úplné středoškolské vzdělání za prediktor inteligence je dost mimo. Je to souhra více faktorů - k tomu, aby člověk udělal maturitu musí mít pravda určité IQ, ale také nějaké zázemí, ,musí být k učení veden, předpokládá se většinový druh výchovy založený na významu vzdělání apod. To s sebou nese další pravděpodobnosti. Takže z hlediska darování vajíčka mi to přijde jen logické, protože odhaduji, že většina párů, kteří dojdou takto daleko, na tom budou v tomto směru podobně. Jo, třeba někteří nebudou mít maturitu, ale u určitého procenta populace prostě jaksi neočekávám, že je najdu v čekárnách klinik IVF, leda by tak právě nešli něco darovat, pokud by žádná kritéria nebyla. Ona jsou podobná kritéria i u dárců spermatu.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1644  [Dalších 1354 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.