Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Xantipa. | 34439 |
16.8.2012 9:50:22
Bien - ano, myslela jsem to tak, že se odebírá víc vajíček než dvě a někde v nějakém dokumentu říkali, že se jich z odebraných oplodní třeba 5 a pak se čeká, kolik jich oplodněných bude a že prý teď je nějaká norma, kolik oplodněných - tedy max. - vajíček se vrací. A právě se tam ptali, co se děje s těmi ostatními vajíčky a tam říkali, že buď se zničí a nebo uchovají na později.
A tak jsem si říkala, proč je ničit, když jsou OK /tedy neoplodněné/ a proč je nevyužít pro dárcovství - není to přece dítě, ale vajíčko bez další genegické informace - myslím tím otce. Pochybuji, že by dárkyně byla schopná na ulici poznat dítě z jejího vajíčka. |
bien+Kája08/08 | 95624 |
15.8.2012 10:58:48
sem si te znova precetla..tys to,ze se zenam na IVF bere vic vajicek asi myslela jako vic,nez 1 ci 2,ze?ja to prve chapala,jako vic,nez darkyni..
Nicmene jde o tu "kvalitu",cimz nechci rikat,ze zeny na IVF maji nekvalitni vajicka..ale proste tady se fakt vybira..ja napriklad vim,ze nemam chromozom na DS nebo cystickou fibrozu (ten druhy ma pry pulka populace),partner tyto chromozomy mit muze,takze 100% jistotu,ze to me deti mine,nemam..ale pravdepodobnost je vetsi.. Samozrejme zeny majici tento chromozom maji deti,at prirozene,ci asistovane,ale na darovani to proste neni.. |
Xantipa. | 34439 |
15.8.2012 10:51:17
Jo - díky.
|
bien+Kája08/08 | 95624 |
15.8.2012 10:47:19
Xantipo-nejsem si jista,zda zene na IVF se vzdy bere vic vajicek.spis si myslim,ze ne..kazdopadne ta vajicka jsou dane zeny..a vetsinou si je (spis treba embrya) nechavaji zmrazena,na dalsi pokusy..kamaradka mela nekolik embryi a po 2 uspesnych tehotenstvich ji jeste 3 zbyly,premyslela,zda bude chtit dalsi dite,ci je nedarovat.nakonec darovala..ale rozhodnuti bylo ciste na ni (s manzelem),CAR v tomto nema zadny pravomoce..
Dalsi vec je,ze se hleda kompatibilita darkyne a prijemkyne.krev.skupina,ale treba i barva vlasu,oci,postava,dokonce i nej.dosazene vzdelani a konicky darkyne se uvadi..maji pak neco jako katalog a dle pozadavku prijemkyne se vybere darkyne a az pak je stimulace a odber..ony ty vajicka mrazenim ztracej kvalitu (myslim),takze se s nimi pracuje hned po odberu..ted,pri druhym,mi i upravovali cyklus dle prijemkyne (posunuti o 3 dny)..takze nejaky z odberu zeny na IVF by taky kdovijak dlouho nemusely byt k uzitku.. A dalsi vec je geneticka vybava.ja prochazela testy na vse mozne,kamaradka jima neprosla,neb ma nejakej chromozom,ze je nizka pravdepodobnost oplodneni (ma 2 deti,druhy tehotenstvi prvni mesic po vysazeni HA)..takze pro ni,kdyby potrebovala IVF,by pouzitelny byly,ale na darovani ne.. |
Xantipa. | 34439 |
15.8.2012 9:19:50
Není to přímo k zakladatelce, v problému se neorientuji, nicméně mě napadá - pokud nějaká žena přímo proto, že nemůže otěhotnět a podstoupí tedy celý proces kvůli odběru jejích vlastních vajíček, aby mohly být oplodněné, tak přece se odebírá těch vajíček mnohem víc, tak proč se pro jiné příjemkyně nepoužijí nevyužitá vajíčka - odběr je přeci hotov.
Tohle mi není jasný, proč toto mají podstupovat ženy čistě jen jako dárkyně. Jestli někdo ví a odpoví, budu ráda. Díky. |
bien+Kája08/08 | 95624 |
14.8.2012 23:27:32
k tomu etickymu hledisku-kdyz tady nedavno resila mamina,ze ma pocit,ze jeji dite z darovanyho vajicka neni tak uplne jeji,skoro vsichni psali,ze je jeji maximalne.ted by zas jeji byt nemelo,neb je vlastne darkyne..
Ja teda nemam pocit,ze budou nekde behat my deti,neb ze me byla jen ta bunka,odnosil ho,porodil a vychovava nekdo jinej,to je jeho prava matka..jinak bych asi musela plakat kazdej mesic,kdy timto "pokladem" bez uzitku mrham.. Zakladatelko-mam za sebou 2 stimulace.prvni uplne v pohode,jen asi 2 dny po odberu bolesti jak pri silnejsi menstruaci,ibalgin to vyresil..zralych vajicek bylo 20..druha byla horsi.zapomnela jsem,ze mam hodne pit (piju tak litr denne) a k tomu byly vedra,takze uz 2 dny pred punkci a pak dalsi asi tyden byl zlej..bricho jak pred porodem,tvrdy,otresy z kazdyho kroku dost bolely,syna jsem ten tyden nemela odvahu zvednout..a protivna sem byla i sobe..takze na to piti si fakt dej pozor.. |
štěpánkaa | 100291 |
14.8.2012 22:55:56
vajíček nemáš několik miliónů, neplést se spermiemi
|
Ananta | 97295 |
14.8.2012 21:33:12
Protože o etice téma nebylo, těch tu už proběhlo víc.
|
Ananta | 97295 |
14.8.2012 21:31:52
Ono se o tom dlouhém jako o přechodu mluví, i doktor to použil, protože se jakoby uspí ta produkce, aspon tak jsem to pochopila, je to drsnější způsob stimulace, ale já jsem měla taky krátký.
|
Judy+2 | 95918 |
14.8.2012 21:14:45
Překvapuje mě, že tady nikdo neřeší ještě jeden detail - mně by vadila ta představa, že po světě běhají moje děti, o kterých nevím
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.