Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Bára a kluci | 27301 |
14.11.2017 16:57:09
Jednomu bych udělala samostatný pokoj místo pracovny. V tomhle věku kluci potřebují soukromí nejen, když přijdou kamarádi a pracovna by mě osobně přišla jako nadbytečný luxus, který ráda obětuju pro klid všech zúčastněných.
|
Slonisko | 65085 |
14.11.2017 16:48:40
Viol.
Strop je cca 2,70 Snesou se, ale nijak extra spolu nevycházejí, i když to soukromí je spíš kvůli tomu, když tu jeden z nich má kamarády, tak aby druhý mohl aspoň v klidu zalézt do postele. (kdyby potřeboval klid na práci/učení, tak máme ještě pracovnu) Počítač teď nevím, možná starší dostane časem vlastní notebook, je na IT střední v prváku. Další velký herní počítač už kupovat nebudu. |
lila +3 | 130605 |
14.11.2017 16:25:08
Na strane okna uplne do praveho rohu bych asi dala 2 pracovni stoly vedle sebe pod okno, pripadne jeste jeden na pc smerem od olnove strany ke dverim.
Do leveho rohu na oknove strane postel a zrcadlove do leveho rohu na strane kde jsou dvere druhou postel. Mezi postele skrinku do pristoru, aby oddelila ty dva prostory na spani. Nemusi byt uplne do stropu aby tam slo svetlo vrchem. A mezi dvere a postel bych taky dala skrin do prostrou( kolmo ke stene do cca pulky pokoje) ktera by delala soukromi pro spaci cast. Pripadne knihovna by se vesla jeste mezi dvere a tuto skrin , ale uz normalne jen u steny postavena. Zavisi i v jake vysce jsou okna, jak se presne dvere otviraji a jestli se to da menit... Jeste stoly i podle toho jestli jsou deti pravaci nebo levaci... Ja tak podobne mela v detsvi taky rozdeleny prostor a libilo se mi to . Byl i spolecny prostor i soukromi. Neumim sem dat nakres tak aspon tak. |
Violetina | 107733 |
14.11.2017 16:19:26
Několik otázek:
Jak jsou vysoké stropy? Oni se snesou a soukromí má být spíš kdyby něco, nebo chtějí být co nejvíc sami? Uvažujete do buduocna s vlastím počítačem pro každého, nebo budou mít stále sdílený? |
Slonisko | 65085 |
14.11.2017 14:54:46
|
Slonisko | 65085 |
14.11.2017 14:54:25
Snažím se vymyslet, jak zařídit klukům pokoj. Plánování mi nikdy moc nešlo, a ani oni sami nevědí jak na to, jen že by to chtělo změnu. Takže budu vděčná za každý návrh a pohled "zvenku"
Zatím je to spíš takové provizorium, po přestěhování tam mají nábytek, který (snad v dohledné době) budeme potřebovat jinde. Jde o to, aby měli každý možnost aspoň trochy soukromí. Teoreticky by šel pokoj rozdělit uprostřed na dva, ale pak by byl jeden průchozí a rozpoutala by se bitva o společný počítač Nebo další možnost - zvlášť spací část a zvlášť část se stoly a počítačem. Ideálně by se tam mělo vejít: dvě postele (zatím spí na palandě, tu už nechtějí) knihovna, možná dole uzavřená (nebudou v ní jen knihy, ale i nějaké další věci - hračky, ani prostorově náročné koníčky nemají) Skřín(ě) na oblečení (alespoň na to, co běžně nosí) pro každého jeden pracovní stůl, plus jeden na společné PC (zatím mají dva maličké stolky jako pracovní a jeden velký pod počítačem) Je to obdélník 4x5,3m, na delší stěně jsou okna, dveře jsou v protilehlé stěně, hned na kraji. zkusím v dalším postu vložit obrázek. |
sunny82 | 90676 |
9.11.2017 17:23:55
A co takhle nějaký praktičtější nábytek? https://www.svis.cz/nabytek/detske-pokoje, ty pokojové sestavy ušetří hodně místa. Mě se osvědčila.
|
byvala radka | 154149 |
2.11.2017 13:11:59
není to o pokoji, je to o vztahu
neberte jí ten pokoj, dej tomu čas - nebo když si myslíš, že vás bude mimčo rušit, tak ty buď s mimčem a táta ať jde do jejího pokoje spát - to by asi zkousla je to o pozicích |
Domča+pupík | 71039 |
1.11.2017 10:58:05
To ne, partnerovy dcery se zbavovat nehodlám. Byla bych ráda, kdyby k nám měla blíž, ale je v období, kdy to bude spíš horší. Vyčítá tátovi všechno na světě, ale když chce, aby s námi jela na výlet, nebo že s ní on pojede, tak to ne, to jen kdyby jel on s ní a mámou. No bojuje. Byla bych ráda, aby to už měla za sebou a aby věděla, že u nás může být kdykoliv a že tam má své místo. Rozhodně ji nechci odstřihnout.
Uděláme v ložnici místo na postýlku a partnera naučím si připravovat věci na ráno už večer. Je pravda, že v ložnici bude největší klid. Jen skříň budu muset dát do dětského pokoje, ta se do ložnice už nevleze. Upřímně přiznávám, že jsem si trochu říkala, že syn se mnou spal proto, že tam chyběl ten tatínek, ale jak vás tak čtu, všude máte dítka u sebe dlouho. Syn se stěhoval do svého až v sedmi a byl rád, že má svoje. Když partner není doma, chce spát ještě u mě, ale žádný boj mezi nimi není, že by žárlil nebo tak. Děti budou 14, 10 a mimčo, to bude mazec.....už si plánuju, že se musí narodit v termínu, kdy bude syn na škole v přírodě |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
1.11.2017 6:25:06
Mám děti skoro o 9 let. Nyní jim je 18 syn a 9 dcera.Pokoj mají společný. Máme byt. Nikdy problémy nebyly. Ale společně jsou cca od dceřiných 4 let.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.