| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Půjčka - hypotéka

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7780  [Dalších 7750 >>]
Buchli 121873
26.2.2018 19:37:21
Souhlas s Radunou, Monty a dalšími.
Raduna 122065
26.2.2018 19:31:14
Monty a Grainne,

souhlasím se vším, co tu obě píšete.

Kdysi dávno jsem tu psala o tom, že i ti nejchudší si musí být schopní dovolit slušný život, když 8 hodin denně pracují (myslím, že to byla diskuze o minimální mzdě a kolik by to mělo být) a dostala jsem čočku od Aky, že jsem komunista a vyhrožuju revolucí.
Já osobně nechápu, že rozumnýmu člověku není jasný, že jsou opravdu lidi, který nemají ani IQ ani volní vlastnosti a ani jim rodiče neposkytli dobrou výchovu a zázemí, ale přesto pracují a zaslouží si důstojnou mzdu a důstojný život a ochranu státu.
Sam se tu pořáda ohání svým chudým původem, ale to vůbec nic neznamená, je to jenom jeden faktor. Já jsem taky z dělnické rodiny, v mojí rodině nikdo nikdy žádné majetky neměl, ale i tak mi moje rodina i přes všechno dala spoustu věcí, např. inteligenci a vztah ke vzdělání a všeobecně mi ukázala, jak normálně žít a pracovat. Ale tohle spousta lidí nemá VUBEC! Ale není to jejich vina, prostě se takhle narodili.
Kudla2 58452
26.2.2018 19:28:03
jentakj,

ano, urazilo, i když by to ti lidé mysleli bezesporu dobře a rozhodně by si nezasloužili, aby se na ně někdo za jejich dobrou vůli zlobil.

Tady přece nejde o to, aby nikdo NEVĚDĚL, že přijímáš milodary, když to víš TY. Slyšela jsi někdy, že "chudoba cti netratí"?

(Ale fakt je, že jsme nikdy nebyli v takové nouzi, abychom neměli na obědy, ona ta stravenka v mém dětství byla silně dotovaná)
Kat 121378
26.2.2018 19:25:06
Libiku, není to strýček. A není to lehký. Proto říkám, že podporovat vzdělávání dětí je jediná cesta jak pomáhat do budoucna. A je potřeba podporovat a dělat sociální práci. Rozhodně ano, ano!!! Ale ruku v ruce s tím musí jít nějaké povinnosti a pravdila. Pro všechny.
margotka78 alias shit-roller 108560
26.2.2018 19:22:47
věřím ~t~
.libik 142094
26.2.2018 19:21:18
kat, já na rozdíl od čerstvého zážitku tvého strýčka svůj uzrálej zážitek nestavím jako východisko nějaké paušalitace.

Skromným hláskem tu pouze léta namítám, že není lehké vykročit s tmavou pletí ze svého gettha a začít být vzorným bílým spoluobčanem - učitelkou třeba, opakuji to, jelikož vidím, že si to pořád hodně lidí neuvědomuje.
Kat 121378
26.2.2018 19:21:00
Libiku, je blbost tvářit se, že je svět černobílej.... Není. Snažím se lidi kolem sebe vidět nečernobílý a nepřistupovat k nikomu s předsudky. Jen si myslím, že by měly být rovný podmínky a ty povinnosti a pravdila chtít tak nějak po většině stejně.... Jakoře třeba ona povinná docházka do MŠ, která v reálu nemění vůbec nic.
.libik 142094
26.2.2018 19:17:23
Buchli, no tak to jsem hned klidnější~t~
Rozkládací sedací soupravy na Favi.cz - největší výběr
Kat 121378
26.2.2018 19:04:42
Libiku, super. Asi bych reagovala stejně. Legendy se nevytváří. Je to čerstvej zážitek jednoho blízkého, jehož nadřízený toto řešil (asi 14 dní zěpt). Hordy tu nikdo neřeší, ani nebudu vyvracet rasismus, sprostý jednání. Ale prostě děje se jak pozitivní diskriminace romů, tak opravdová diskriminace bílejch a naopak v obou případech. Prostě bohužel nejsou všichni cikáni jen chuděrky, stejně tak jako všichni cikáni nejsou šmejdi. Je to různorodý a někdy je tím znevýhodněným ten obyčejnej člověk v dočasný tísni, kterej se snaží předejít průseru. A dostane čočku, protože .....
Senedra 14756
26.2.2018 18:59:05
Kaipo, ale to jsi ty.. Já bych se chovala podobně, taky bych se snažila někde vyškrábnout peníze na obědy.
Nicméně jsem se před několika lety setkala třeba s tím, že rodiče dítěti obědy ve škole odhlásili s tím " že nemají peníze". Dítě ( na pokraji obezity), pak sedělo se spolužáky v jídelně a zdatně pojídalo 2-3 koblihy denně. Když jsem se koukla, kolik stojí tak velká kobliha v obchodě, tak jsem si v duchu cosi pomyslela. A nejednalo se o jediný podobný případ.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7780  [Dalších 7750 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.