| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6014  [Dalších 5994 >>]
Anni&Annika 50178
23.10.2016 20:29:18
u zapisu jsme vubec nic nedelali. Jen se me pani ucitelka zeptala, jestli male neco nejde, sdelila jsem ji, ze jeste porad rackuje r /mela jen nemecke/. Tak si to zapsala a tim to skoncilo. Nez sla mala do skoly, uz umela krasne i r.
Rekla bych, ze v tom predskolnim roce se deti nauci spoustu veci.
Ad...od toho je skola, aby se tam dite naucilo psat a pocitat.~d~
Taky si nejak nedovedu predstavit, kdyz bude kluk dalsi a dalsi rok zase nemocny. To ho nedas do skoly vubec?
Jahala. 89330
23.10.2016 20:22:19
U nás má škola seznam dětí které by měly spadově přijít k zápisu a když nepřijdou tak na poradě ředitelů zjišťují jestli nedorazil jinam a pak se adresy obchází ten kdo se nedovolí hlásí se na sociální a dohledavá je ta.~d~
kreditka 85904
23.10.2016 20:18:42
Máš na něj přehnané nároky
Slonisko 65085
23.10.2016 20:10:51
Já si pamatuju, že když jsem chodila do školky, tak tam chodily děti, co normálně do školky nechodily právě na tu předškolní přípravu. Vím, že jsme nemohli být ve třídě, tak jsme seděli v šatně a učitelka nám četla pohádky. (asi teda né pokaždý, řekla bych že normálně jsme spíš v tu dobu chodili ven, ale ta šatna mi holt utkvěla v paměti).
A na přípravu na školu ve školce si taky pamatuju, paní učitelka k nám měla dlouhý proslov, jak budeme muset být úplně zticha, sedět s rukama za zády a škrtat. (to mě dost vyděsilo, zápalek jsem se bála - dneska si teda myslím, že říkala šprtat, ale já to slovo tenkrát neznala, tak jsem si to přeložila po svém~;) )
Lída+2 28136
23.10.2016 20:04:16
Nello, mám sice jen dvě, zápisy 3 a nikdo to nechtěl, aby se podepisovat.

Kotrmelce, přeskoky lavičky, hod míčem do snizeneho koše....a podobně, to ano.:-)

Jo jinak mě mladší dítě o písmena nejevil zájem, podepsat se neuměl jediný ve školce. A má dyslexii, dysortografii, dysgrafii....a nic z toho mu nebrání studovat.:-)

Lída+2 28136
23.10.2016 19:58:42
Annet, já nemít manžela, tak taky nikoho neznám.

Jo vytáhla jsem podrobnosti....takových dětí jako on se tam z města sešla celá třída. Zkoušky probíhaly v PPP. A učili je tam první měsíc poslouchat učitelku. Sedět a dělat co jim řeknou....ani jeden na to nebyl zvyklý, prý to hlavně zezacatku pro něj bylo strašný....

Ještě mě napadlo, že tím že byl z rozvedene rodiny, jestli nebyl víc sledován. Jeho bratr měl dokonce xxx papírů na Dys poruchy....a já nikoho neznala až jeho....dřív se to moc neresilo.

Tak jen jak jsem to tu četla, tak jsem si vybavila,že to už vlastně znám, že to už tu bylo......třídy z přeplněných skolek ve škole......a kontrola těch co do školky nechodí.
Tina+Jiřík2008 81121
23.10.2016 16:11:46
Kat, na druhou stranu ona ale i ta reakce na cizí prostředí a lidi právě ledacos vypovídá o té sociální zralosti....ve škole taky budou lidi a děti, které nebudou znát, taky je to nové prostředí...
Tina+Jiřík2008 81121
23.10.2016 16:09:21
Tak to my jsme měli na sídlišti takovou partu dětí, se kterými jsme lítali celé odpoledne po hřišti a okolí, občas jsme se přišli domů napít, nebo pro něco k jídlu a zase jsme letěli ven:-) - ale že bych díky tomu byla nějak průbojnější, to se mi ani nezdá, to je dané spíš povahou - i když jsem byla mezi dětmi dost, tak stejně jsem spíš taková uzavřenější povaha a mám radši třeba jen jednu dvě kamarádky, než nějakou větší společnost...
Tina+Jiřík2008 81121
23.10.2016 16:05:53
Kat, tak já ani brácha jsme tam nikdy nebyli ani přihlášení, stejně tak do jeslí...mamka byla, jak se tehdy uvádělo "v domácnosti":-)
Kat 121378
23.10.2016 11:30:48
Veveru, dite se bude stydet, neotevre pusu a bude prezkouseno. Osobne me jako jedna z nejdulezitejsich veci prijde prave socialni zralost. Videt, ze si dite rekne o pomoc, o veci, jak resi konflikty s detmi, zda dokaze respektovat pravidla atd. Tohle nezjistis v prezkouseni.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6014  [Dalších 5994 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.