Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Hanka+2 | 33843 |
5.4.2013 21:32:09
Dcera si cucala palec od narození, dudlík nechtěla. Většinou cucala, když se nudila, byla unavená, seděla v kočárku a pod. Odnaučovat jsme zkoušeli mnoha způsoby, nic nefungovalo. Ve 2 letech jsem jí pořídila dudlík a soustavně přeučovala. Asi půl roku cucala oboje a pak konečně na palec zapoměla. Ve 2 letech a 3/4 jsme byli u zubařky. Ta zkonstatovala, že má to horní patro v předkusu a musí s cucáním čehokoliv přestat. I když to prý nemusí být na 100% tím cucáním...Dudlík jsme cestou domů hodily do popelnice a byl klid...Tedy ne na dlouho. Pak si začala kousat nehty a dělá to dodnes.
Synovi jsem pro jistotu od začátku nutila dudlík. Někdy před 3.rokem jsem ho dudlíku zbavili a brzy poté si začal kousat nehty... |
77kraska | 132593 |
5.4.2013 21:26:16
zadna deprivace, ale kdyz si cuca porad palec, tak si asi zkrivi zuby...moje dite ma predni zuby vystouple dopredu a od sebe, cucalo si palec nekolik let, dudlik nikdy nechtelo, byli jsme vuci tomu dost tolerantni, nez nam to docvaklo....ted vim, ze jsem diteti mela palec z te pusy rvat nasilim...jedna znama jako dite delala totez, pak ji pribuzny namazal palec slepicincem a bylo po cucani
|
Líza | 17721 |
5.4.2013 21:26:07
Jj. Působení slasti.
|
Martina, 3 synové | 101865 |
5.4.2013 21:23:48
Sací reflex.
|
Líza | 17721 |
5.4.2013 21:21:25
Některý děti to prostě baví ;) nevyčítej si nic.
|
Epepe | 89236 |
5.4.2013 21:14:21
Mám dotaz na všechny rodiče malých cucalů. V jakých situacích si vaše děti cucají palec?
Měla jsem za to, že dítě (1 rok) si cucá palec vždy, když je v nějakém stresu nebo nepohodě. Jenomže to dělá skoro pořád. Tak si říkám, jestli má cenu se pořád trápit výčitkami. Nejsem ideální, ale zas tak šílená matka snad nejsem, aby si dítě cucalo palec, i když ho chovám ... Tak proč to vlastně dělá? Jak je to u vás? |
Hanka+2 | 33843 |
5.4.2013 21:02:24
Souhlasím, taky bych jí nehnala hned k psychologovi. Dávala bych na to pozor, třeba bude stačit "domluva" a víc se jí věnovat jako u nás. Taky jsem nejdřív vyšilovala, ale naštěstí to dělat přestala.
|
holka anonymka | 93519 |
5.4.2013 20:57:27
taky jsem to dělávala. Vždycky když jsme stávali venku frontu do školní jídelny. Zaháněla jsem nudu z fronty a stres ze školy. Ta bolest při vytrhávání mě uklidňovala. Přestala jsem s tím po čase sama - rodiče si toho ani nevšimli, asi jsem to nedělala tak moc.
Kdyby MĚ zavedli za psychologem, asi bych byla ve stresu ještě víc. Myslím, že by pomohl pevný režim, dostatek spánku a klid - tím myslím třeba nápomoc rodičů se starostmi ze školy apod. |
Suza + dvě princezny | 91095 |
5.4.2013 20:40:57
Souhlasím, možná by jí stačilo, když se s ní třeba budeš koukat na pohádku (a malýho zatím pošleš na procházku s tatínkem), abyste měly klid.
|
Alena | (IP adresa: 83.208.178.251) |
• |
5.4.2013 20:12:40
To je teda priserna rada, z toho bych mela tiky behem dvou dnu.To nekdo mysli vazne? To nedoporucuji ani kozari a to jsou pacienti v mnohem silenejsich situacich. Deti jsou tezci exematici a takhle bych je nikdy nemucila, mely rukacice jen v noci. Fakt by si to mel dospelej zkusit nez tohle vypusti z ust. Navic si myslim, ze by zacal hryzat ty tricka, nejde tam prece o to kousat nehty, ale mit neco v puse. Spoustu deti si ocucava trika u vystrihu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.