Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lída+2 | 28136 |
27.1.2018 19:23:33
No nevím, kluci hrají šachy od 4let...ten mladší asi od 2, to ten starší usoudil, jeho to naučí. mě to přišlo úplně šílené, ale povedlo se mu to....
Zrovna minulou neděli jsme celé odpoledne hrály zoliky. Hry jak šel čas hrály kde co....šachy na PC, farmeramu, pak spoustu jiných.... nějaké střílení by se taky našlo.... Neřeším to moc.... Mladší žije sportem, přiznám, že mi to nevadí ani maličko. |
Konzerva | 153011 |
27.1.2018 19:21:44
No, moje děti jdou ještě "dál", ty ani hra nehrají, ale koukají, jak je hraje nějaký jútúber.
|
Bouřka | 7675 |
27.1.2018 19:10:37
Hele, fakt si myslíš, že někdo skočí na tohle, když tu máme prezidentskou debatu?
|
Alisss | 155203 |
27.1.2018 19:05:07
Já jsem snad už od 6 let hrála šachy, neustále jsem pročítala strategie, rodiče mě od toho museli pomalu vyhánět..Moje děti ani nehne, jediné co je zajímá je ten jejich fotbal (v družstvu i v telce) nebo hokej a podobný blbiny. Snažím se je vést k šachům, protože je to opravdu ušlechnilá hra a myslím, že neznát ani základni pravidla je opravdu ostuda.
Dál mám problém s počítačovími hrami. Hrozně bych chtěla aby hrály nějakou pěknou starou poctivou klasiku strategii (např. Age of Empires, Spellcross, Tycoon apod.) ale oni místo toho hrajou jenom nějaký ty jejich moderní nevkusný rychlokvašky z posledních let Jak je mám donutit aby hrály poctivé staré hry, které mají daleko větší hodnotu než ty moderní blbosti a věnovali se opravu nějaké úšlechtilé zábavě, než jenom nějaký skákačky typu Minecraft, nebo ziskový RPGčka bez špatky vkusu? Nic pořádnýho je nebere |
Girili | 117849 |
7.1.2018 20:09:43
Puzzle dcera od dvou let 4 dily, ted ve skoro 4 letech sklada asi 24 dilku(?) Syn jako maly neskladal nikdy - nebavilo ho to. V sesti letech je samozrejme schopen slozit vse, ale tezko urcit, kdy toho zacal byt schopen.
|
Girili | 117849 |
7.1.2018 20:06:18
Pexeso ve 2 letech, Clovece ve 3 letech, ale hrali jsme s neplnym poctem karticek/figurek.
|
Slupka | 133444 |
7.1.2018 13:18:20
Točená, to je opravdu hodně různé. Jsou dvouletí šachisti, kteří ale neradi pexeso (trvale). Jsou děti skládající mnohadílné puzzle - samy, v klidu, ale nesnášejí Člobrdo. Jsou děti, které chápou pravidla a dobře počítají, ale nechce se jim ta pravidla dodržovat, a jsou děti, které do těch šesti prostě v šesti nenapočítají, ale nemají nejmenší problém s pravidly a/či velkým pexesem. Nezbývá, než to s těmi svými zkoušet, trénovat, hledat co je baví, přizpůsobovat (jak tu mnohé píší).
|
Žžena | 83005 |
6.1.2018 22:47:36
Do cca 6 let ho tyhle hry vůbec nezajímaly. Pak jsme začali s kartami. Jak se naučil čísla a pochopil větší/menší, začali jsme hrát Válku. A pak prší.
Třeba Carcassonne si od nějakých 4 let rád sám stavěl "jako krajinku" (napojoval co kam patří), ale parťáka k tomu nechtěl. Tak cca od té první třídy hrajem všechno, od Sázek a dostihů po Logika nebo piškvorky... |
adelaide k. | 20327 |
6.1.2018 21:43:39
Pexeso od tří. Čtyřletý zvládne se sourozenci Prší, Blafuj, Dobble, Grabolo, černého petra, Hádej co je jinak, kostky a jednoduché deskové hry (žížalky, člobrdo a tak).
Puzzle tak od dvou a půl, to velké, jednoduché (20-30 dílků). Postupně přidávali. V pěti letech 250 dílků. |
zen | 6251 |
6.1.2018 21:36:13
Je tak to si vubec nepamatuji v kolika letech zacinaly. Ale pexeso a ty detska puzzle jsme pak skladali porad dokola. A dneska stale radi hrajeme deskove hry a karty cela rodina. Zvlast ted v zime.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.